Страница 25 от 123 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследноПоследно
Резултати от 361 до 375 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Цитат Първоначално публикувано от Toshimoto
    Дойде времето да помисля и за покупката на още един климатик които работи нормално при -20* Януари месец си взех Мицубиши от което съм доволен тествах го при ниски температури и се уверих че работи ...Но ще ми дойде много нагорно ако дам още толкова пари за още един такъв а и стаята за която ще взимам клима е по малка Та дилемата е между
    1Дайкин F22KTNS - http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=159
    2Тошиба RAS-2218D SUPER DAISEIKAI - http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=244
    3Митцубиши MSZ-SV228 - http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=271
    4Саню SAP-ZK25X - http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=240
    5Корона CSH-B229G - http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=320

Стаята е северна етаж 8ми. 18 кв. с една външна стена изолирана с гипсокартон алуминиева дограма .Кой от 5те модела според вас би се справил със постоянен насрещен вятър /според мен доста неприятни метеорологични условия/А и според вас кои модел най си заслужава от тези като издръжливост.Защото доста противоречиви мнения чувам от колеги ..едни са против D серията на тошиба , други против Санюто ,абе май само против Дайкина не съм чул нищо лошо но и позитивно не съм чул/става ума за конкретните модели/ .Та специалистите моля да изкажат мнение защото не ми се ще да дам доста пари за нещо което няма да работи според очакванията ми .Благодаря предварително

Пп...Забравих са спомена ...Не че коизнае колко разбирам даже бих казъл почти не разбитам от клими но според мен ще е добре да е с двоен топлообменник..Нямам идея дали посочените от мен модели са такива!“!“!“!

НЕ СЪМ СПЕЦИАЛИСТ, ама

много малки мощности за 18 кв.м. бре Човек.
    Последен етаж ли си?
    Всички клими които си дал линк са много хубави. но да не смяташ с тях да се топлиш само под юргана.... .От тези маломощни които си дал линк бих взел саньото-с най висок максимум.

Ако бях на твое място с бюджетно ограничение едно фуджитсу 12 LD,
    ако държиш на 100 волтови то вземи нещо с поне 3кв . мощност отопление

1.фуджитсуhttp://dimeli.eu/klimatici/fujitsu/36-as-f25s

2.саньо 1. http://www.altoklima.com/buy.php?id=...26calculate%3D
    2.http://www.altoklima.com/buy.php?id=...26calculate%3D

На северна страна слънцето няама да го огрява външното тяло зимата, как я мислиш тая с 2.2 или 2.5 кв номинална мощност?

Сигурно в тази стая спи жена ти(или тъщата ) и ти искаш да я умориш от студ

2.  

3. Тук е от
    Jan 2010

Това за жената не ми беше дошло на акъла но е добра идея ...Значи последен етаж съм но имам тавански помещения отгоре а и мисля да си направя една лека изолацийка на тавана това лято .Верно малък е но през деня вратите навсякаде ще са отворени и 3 клими ще работят за да отопляват 80 кв. само вечер ше си затварям вратата че да не чува малкия кати вие майка му от студ /майтап да става/Точно за това питам бе братче преди даси дам 2 месечни заплати за тази машинка

ПП. не ми се иска да прхвърлям 1600-1650лв с монтажа защото ако ше е така по добре да си зема още едно Мицубиши за 2000лв .Ама пусти левове като не се намират по къра !?!?!?!?!

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Това за жената не ми беше дошло на акъла но е добра идея ...Значи последен етаж съм но имам тавански помещения отгоре а и мисля да си направя една лека изолацийка на тавана това лято .Верно малък е но през деня вратите навсякаде ще са отворени и 3 клими ще работят за да отопляват 80 кв. само вечер ше си затварям вратата че да не чува малкия кати вие майка му от студ /майтап да става/Точно за това питам бе братче преди даси дам 2 месечни заплати за тази машинка
    ако съм аз за 18 кв.м.- едно фуджитсу 12 ld, или по силното от двете саньота горе(мисля че беше KRV126EH).100 волтовото фуджитсу горе е много хибаво но мисля че над 2 хилки...

П.П ето линк към вносителя н а фуджи, мисля че там ще ги намериш на по-ниска цена.Ще дойдат и до твоия град за монтаж или ще ти посочат дилърhttp://www.tempexbg.com/tables.php?b...model=RSB-12LD

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

1) 2.2(0.9~3.6)
    2) 2.2 (0.7 - 3.9)
    3) 2.2
    4) 2.5 (0.5 - 4.3)
    5) 2.5(0.8~3.6)
    Та от изброените 5, Саньото е най-добро. Но и то е базово, а останалите пък са още по-базови модели. Определено Саньото.
    Иначе можеш спокойно и Fujitsu ASYB09LDC да си сложиш.

6. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Ако бях на твое място без да се замислям си слагам Fujitsu ASYB09LDC.

7. Тук е от
    Jan 2010

Еее ама аз се замислям приятелю защото за мен това не са чак толкова малко пари ...а и вече направих една грешка с едно Хитачи 1100лв.за това вече питам преди да дам пари.Явно Фуджицуто си заслужава ...но саню-то харчи 2 пъти по малко ток ...охх дилемата е на МАХ.

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Да харчи по-малко ток, ма и по-малко топли... В случая, и аз съм за Фуджика.

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Еее ама аз се замислям приятелю защото за мен това не са чак толкова малко пари ...а и вече направих една грешка с едно Хитачи 1100лв.за това вече питам преди да дам пари.Явно Фуджицуто си заслужава ...но саню-то харчи 2 пъти по малко ток ...охх дилемата е на МАХ.
    Не се самозалъгвай с това "2 пъти по-малко" харчене на тока.След темпериране и двата ще 'харчат" еднакво ток при една и съща зададена темпертура хипотетично за едно и също помещение и тя ще около 250- 300 вата, като понякога при по-високи външни температури моще да имаш 180 вата консумация.

Дори моят дженерал 12 LD "харчи' между 180 до 300 вата въпреки че пише консумация в режим отопление 1.22кв.Рядко при жестоки минуси-под -5 градуса увеличавая консумацията, ама при минуси по-важна от консумацията на ток е Здравето ми. С fui/fijitsu/general 12Ld ще спиш спокойно, защото нито съпругата ти ще вие, ното детето ти ще е болно... и това ще ти струва около 150 лева повече от фуджитсу 9ЛД...

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

9LD му е предостатъчен. На човека и това му е скъпо. Аз същата стая я топля с D28U, който е с точно 3.6 kW номинал, колкото 9LD. От 100-волтовите ZK25X дори ти е малко на ръба, но от изборените е най-добрия избор. Иначе има и по-добри япончета, но цената хвърчи нагоре и от тях може само втора употреба.

12. Тук е от
    Jan 2010

Ето заова е добре първо да се попита ...значи това Fujitsu General ASHA09LG ме устройва напълно като цена ,консумация и .../абе хареса ми / ...ако някои даде мнение дали ще топли нормално при -20*да речем, няма да се замисля изобщо да го взема /А запознати ли сте дали топлообменника му е двоен /ако е от значение това ?

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ама не четеш внимателно . ASHB09LD
    http://www.fujitsugeneral.bg/cat_14_product_1.html

Топлообменникът на 9-ката е единичен, а на 12-ката двоен.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2010

Да де Fujitsu General ASHA09LG грешката е моя ...А ще баца ли на хладно/под -15* -20* с единичен топлообменник .Питам защото снятам са се отоплявам с ннего и ако не топли при минуси се обричам на самозамръзване.....както направи Хитачито от подписа ми Просто при 0* си въртеше колкото да разбера че не е умряло размръзява по 5 пъти на час и грам не топли ...Мицубишито ме спаси тази зима направо пали ватенкта при - 22* до колкото паднаха температурите в Ямбол

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Да де Fujitsu General ASHA09LG

И пак ще повторя, LD.
    С 9LG ще видиш зор, затова така упорито те поправям. Собственици на 9LD тук има много, никой не е изревал при ниските температури тази зима. Топли си яко. Сравнение с Хитачито не може да става.

17. Тук е от
    Jan 2010

Да де аз пък кво копвам да са е....у тъпата глава ..Ще обикола да видя из ямбол коя фирма го предлага и ако няма ше поръчам от някои сайт.Дано в термоклима го имат че ми е на близо ASHB09LD...повредата е при мен като го копна и после пейстна и ми променя буквите незнам защо затова се грешно го изписвам ..не бях обърнал внимание четака прави компа хаха .Благодаря ви за помоща
    Мммм сега погледнах има го в термоклима ..но ако има и други варианти в този ценови клас може да споделите и жената ше си избере .
    хихих майтап да става които плаща музиката тои кара влака .

18. Тук е от
    Apr 2006

Благодаря .Ще прегледам всички линкове .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 25 от 123 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе