Страница 7 от 123 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

На 200 волта обикновено са само по-мощните модели.Например - Toshiba RAS-402PDR
    По принцип National CS-X288A2 отговаря на изискванията ти,но незнам дали го има в BG. Нека някой от запознатите с тези модели да каже.

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Даже и да е на 200 волта пак е необходимо да се сложи траф за добрата работа на машината. Или ти питаш за машина на 220 волта?! Защото такава произведена в Япония няма...

4. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Питам за 200волта, искам да избегна трафа, от който се получават минимални, но ги има загуби от порядъка в левовата им равностойност 5 до 10лв на климатик, а аз ще слагам два и парите се удвояват. Тези пари не искам да ги давам заради загуби на трафа, не искам да слагам ключ преди него (за да избегна загубите) и да си играя всеки път когато ще пускам климата (през лятото или когато съм за по-дълго извън дома). Като плащам толкова много пари за климатиците искам да са максимално икономични, да топлят през зимата, да са надеждни и максимално дълга експлоатация без повреди, да имат възможно повече екстри и да не се занимавам с ключета. Та 200волтов до колкото разбрах се монтирали без траф.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

200 волтов го монтираш без траф на своя отговорност. Като му дойдат 240 V, какво ще правиш?
    Трудно е да намериш малка мощност климатик на 200 V.

6. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Ясно ми е че пълно щастие няма, но поне ще се опитам да направя най-рентабилната покупка цена-качество-надеждност-устойчивост-икономии, разбира се с ваша помощ. Но ще се продължи с голямото четене, питане и умуване кое да бъде

7. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от jovanoty
    Ти четеш ли аз какво пиша? Колко пъти трябва да задавам един и същи въпрос? Ако незнаеш просто кажи! Норкиата +12 ЛД ще мога да ли да затоплям и двете стаи ако вратите са отворени ДА или НЕ!
    Да, ще може, но ако искаш в хола да не се поддържа висока темп. за да е поносимо в спалнята и детската, тялото трябва да е с/у отворените врати. При мен е така- вътр. тяло е в хола и духа точно срещу вратата на кухнята- видима разлика в темп. м/у двете помещения няма.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2009

при мен в три стаи и баня,с един климатик работещ, и един в резерва всичко си е ок,но съм в апартамент,с външ и частична вътр.изолация и пл дограма,на моменти и детската беше отворена когато се отопляваше-на температури до към -5 * климата ми се справяше отлично...така че на въпрос може ли-Да може,но мисля че всичко е индивидуално-аз съм в блок,под мен има магазин с пл дограма-но не се отоплява,2 от стаите са студени,една е детска,другото е коридор 10 кв м ....към 65 кв м,но пък мисля си че това не може да ти е база,защото ако температурите паднат много и то трайно,усещам че ще трябва да се включва и другият а стените ми са студени където баш ми трябва топло....това само го имай за сведение,аз от климатици разбирам само каква марка искам и кой модел от сметки не разбирам много и акъл не давам...Успех, а и когато много много смяташ .....

10. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Питам за 200волта, искам да избегна трафа, от който се получават минимални, но ги има загуби от порядъка в левовата им равностойност 5 до 10лв на климатик, а аз ще слагам два и парите се удвояват. Тези пари не искам да ги давам заради загуби на трафа, не искам да слагам ключ преди него (за да избегна загубите) и да си играя всеки път когато ще пускам климата (през лятото или когато съм за по-дълго извън дома). Като плащам толкова много пари за климатиците искам да са максимално икономични, да топлят през зимата, да са надеждни и максимално дълга експлоатация без повреди, да имат възможно повече екстри и да не се занимавам с ключета. Та 200волтов до колкото разбрах се монтирали без траф.
    е-е-е ти изби рибата.... как може да си толкова смел?или скруч, или безрасъден? А какво ще пишеш тук ако недай си се случи да гръмне?Сигурно че техниците са *атанаси?!?!? А ако техниците кажат от напрежението е? Сигурно ще оревеш орталъка? И какви са тези сметки бре? ето ти реална сметка 0.020в х 24 н х 30дни= 14.4 кВ/ч по грубо 20 ст няма 3 лв ? ти да не си се чалнал за 15 лева на сезон да рискуваш 1000лв? Бахти то бива тънене бива тънене ама ...аз като видя такива тънежи и се сещам за още по ефективно и евтино отопление -не включвай климатика-никакви сметки,а на съседите може да показваш сметките от тока и да разправяш че си с на супермен климатика...Айде не се засягай и го приеми това като закачка....

11. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Даже и да е на 200 волта пак е необходимо да се сложи траф за добрата работа на машината. Или ти питаш за машина на 220 волта?! Защото такава произведена в Япония няма...
    ИМА - знаеш коя е...

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Трафовете съм ги засичал:
    на 9ка климатк харчи 14 вата
    на 14 климатик харчи 18 вата
    прави си сам сметките, но според мен 3 лева на месец на климатик( с КОП около 6) не се нуждае от коментар

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Има 220 волтови на ТОШИБА - SAVP-E, SAVP-ND, PAVP-E, PAVP-ND, но КОП-а не е над 6, а малко под 6.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

При бабата има монтиран един 200 волтов национал бе з траф от 2003 година.Климатика си бачка като пич без никакви проблеми.Аз също не бих сложил без траф все пак трафа си е някаква мини защита когато има колебания в мрежата климатика си бачка добре а 220 волтопвите се рестартират.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Някой знае ли климатик произведен в Япония от марките Тошиба, Саньо, Мицубиши, Шарп, Нейшинъл с КОП <6,2 (най-висок клас) конкретно за 7-ца, 9-ка може и 12-ка и да е 200волта, да не се налага монтаж на траф.
    На 200 волта има Дайкин с относително малки мощности. Мисля, всички с букви NV накрая са точно такива. Например F28JTNV и др. подобни. Само, че в България засега има от по-старите модели и КОП-а е около 5. Което пак не е лошо, но за тези пари /1600-1700/ може да се вземе европейска машина, по-нова и по-добра.
    Иначе за 200 волто е препоръчително да се постави траф, защото може само веднъж за няколко години да се получи висок пик и да изгори. Ако мислиш да сложиш такъв климатик без траф, то поне си направи точни измервания на напрежението вкъщи. Ако не се явява напрежение много над 220 може да поемеш този риск, защото 200 волтовите си бачкат без проблеми до около 224 В.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    На 200 волта има Дайкин с относително малки мощности. Мисля, всички с букви NV накрая са точно такива. Например F28JTNV и др. подобни. Само, че в България засега има от по-старите модели и КОП-а е около 5. Което пак не е лошо, но за тези пари /1600-1700/ може да се вземе европейска машина, по-нова и по-добра.
    Иначе за 200 волто е препоръчително да се постави траф, защото може само веднъж за няколко години да се получи висок пик и да изгори. Ако мислиш да сложиш такъв климатик без траф, то поне си направи точни измервания на напрежението вкъщи. Ако не се явява напрежение много над 220 може да поемеш този риск, защото 200 волтовите си бачкат без проблеми до около 224 В.
    Човека е прав за пиковете на напрежение( измери ги в понеделник към 10 сутринта или 2 - 3 сутринта - примерно).
    При мен напрежението е винаги в границите на 232- 242 волта.

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от marian1
    е-е-е ти изби рибата.... как може да си толкова смел?или скруч, или безрасъден? А какво ще пишеш тук ако недай си се случи да гръмне?Сигурно че техниците са *атанаси?!?!? А ако техниците кажат от напрежението е? Сигурно ще оревеш орталъка? И какви са тези сметки бре? ето ти реална сметка 0.020в х 24 н х 30дни= 14.4 кВ/ч по грубо 20 ст няма 3 лв ? ти да не си се чалнал за 15 лева на сезон да рискуваш 1000лв? Бахти то бива тънене бива тънене ама ...аз като видя такива тънежи и се сещам за още по ефективно и евтино отопление -не включвай климатика-никакви сметки,а на съседите може да показваш сметките от тока и да разправяш че си с на супермен климатика...Айде не се засягай и го приеми това като закачка....
    Прочети добре какво съм написал, да виждаш някъде че ще купя такъв климатик и ще го монтират без траф. Питах за такива клими (200волта) и малко повече инфо за тях

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 123 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе