Страница 52 от 123 ПърваПърва ... 242505152535462102 ... ПоследноПоследно
Резултати от 766 до 780 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Мойто Мицубиши също е с висок минимум , м/б колкото Дайкина и започна да работи ON/OFFкогато температурата навъм беше около 18 * март месец, което според мен е приемливо.Сега има и нещо друго климатика ми е монтиран на север,може би ако е от юг ще спира по рано да речем на 15* или там някаде .Но мисълта ми е че цяла зима не съм имам проблеми особенно при ниските температури.Единственният + според мен на по ниският праг е че може би ще работи не до 18* а до 20* другото е че вероятно ще е и малко по-икономичен според мен .Ама пък след като четох това онова за климите в форума аз бих предпочел Дайкин пред Фуджицу-то ама 100V иначе за 220V съм 50/50 спрямо двете марки.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    Джъсти престани да объркваш хората с идеите си за високи температури...аз зимата задавам на мойте климатици 20 градуса,в редки случаи 21,22 ...повече не ми е нужно.Ако разположението на климатика и разчупеността на помещението ти налагат да задаваш високи градуси и максимална степен на вентилация,то това си е лично и САМО твой проблем.Може би имаш огромни топлозагуби незнам,но 50-ка Дайкин да не се справя е меко казано странно.Надявам се да ме разбираш правилно,не искам да звучи като нападка или нещо подобно.
    На мен лично при 22 гр зимата вече ми е некомфортно, много ми е топло и в нас държа около 20-22гр. На нашите обаче около 26-28гр им е комфортно, а аз като отида там и почвам да се потя като луд и ми става лошо, но пробвай се да им обясниш, че те не са в ред и че това не е нормална темп, ако примерно сложат климатик, който да може да им подържа 23гр. Хората са различни и имат индивидуални потребности, както и индивидуални усещания и е редно според техните очаквания и желания да се предлагат продуктите, не само климатиците. За това Justify е прав за себе си, че иска една Т, ти си прав че искаш друга и тн. Реално обаче трябва да се съобразявате с желанията на всеки един и единствено Джъсти казва, че ако някой иска зимата висока Т, то той трябва сериозно да се преоразмери. Повечето изхождате от вашия комфорт или от Т 21-23гр, когато препоръчвате климатик, без реално да питате човека кога се чувства комфортно. Питате за м3, за външни стени, за изолация, за това дали съседните помещения са отопляеми и тн, но никога не питате хората какви Т искат да подържат. Не искам да се заяждам с когото и да било, просто исках да кажа, че хората са индивидуалности с различни потребности и желания.

4. Тук е от
    Jul 2007

С извинение за спама,ама детето обожава да спи на по-хладно,така,че на повече от 21-22 градуса едва ли ще го сложа.За нас е важно зимата Дайкинът да ги поддържа тези температури без проблем,че детето има малък проблем с бъбреците и трябва да е на топло!

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

А защо не казвате нищо за новитв подови на Mitsubishi Heavy Industries SRF 25,висок cop и 900w минимум.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от eddy
    На мен лично при 22 гр зимата вече ми е некомфортно, много ми е топло и в нас държа около 20-22гр. На нашите обаче около 26-28гр им е комфортно, а аз като отида там и почвам да се потя като луд и ми става лошо, но пробвай се да им обясниш, че те не са в ред и че това не е нормална темп, ако примерно сложат климатик, който да може да им подържа 23гр. Хората са различни и имат индивидуални потребности, както и индивидуални усещания и е редно според техните очаквания и желания да се предлагат продуктите, не само климатиците. За това Justify е прав за себе си, че иска една Т, ти си прав че искаш друга и тн. Реално обаче трябва да се съобразявате с желанията на всеки един и единствено Джъсти казва, че ако някой иска зимата висока Т, то той трябва сериозно да се преоразмери. Повечето изхождате от вашия комфорт или от Т 21-23гр, когато препоръчвате климатик, без реално да питате човека кога се чувства комфортно. Питате за м3, за външни стени, за изолация, за това дали съседните помещения са отопляеми и тн, но никога не питате хората какви Т искат да подържат. Не искам да се заяждам с когото и да било, просто исках да кажа, че хората са индивидуалности с различни потребности и желания.
    +1

И мен никой не ме пита(от фирмите които предлагаха, но затова и аз не ги питах, просто поръчах).В интерес на истината от форума научих доста полезни неща, но за съжаление всички изхождат от желаната от тях температура(тази която те поддържат зимата у дома си), а за повече от 24 градуса казват "Не е комфортно".Ако съм у нас с дълъг ръкав през зимата на 25-26 и на мен ще ми става лошо, но аз си ходя по слипове(дори когато навън е -5 градуса в най-лошия за мен случай по слипове и къс ръкав(под -8 - 9 градуса дайкина в хола не смогва да държи 25.5 - 26. 3градуса).Лично за мен най -комфортната температура зимата е 26.3 градуса-заспивам по слипове, без одeяло и без да съм се схванал когато се събудя.Това е причината да взема силно преоразмерени по критерийте н а повечето съфорумници климатици.Сега ако пазарувах за хола бих си взел или саньо ДК 56У2 или една нокрия 14-ка или едно ЛД 24-ка, също видях и едно фуджитсу ето го http://en.item.rakuten.com/stovetoai...w-fuji-aircon/ , и ако след 2- до 4 години имам излишни парета ще сменя подовия дайкин с това.

П.П. кво да кажем за мицубиши: за тези пари един саньо, тошиба или горното фуджитсу от линка...

7. Тук е от
    Dec 2005

Хубава цена за такава машина-малко над 3000лв.Тук колко ли ще е?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Поне 5000

10. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010

цена охл. М о топ. М СОР ЕЕР шум консум. Охл/отопл
    Midea MSP2-09HRFN1 950 0.9 - 3.4 1.1 - 3.8 4.86 4.55 27/52 0.58 - 0.60
    F GENERAL ASHA9LGC 948 0.5 - 3.7 0.5 - 6.1 4.44 4.26 22/46 0.61 - 0.81
    FUJITSU ASYA-09LGC 999 0.5 - 3.2 0.5 - 4.0 4.27 3.96 20/42 0.63 - 0.75
    DAIKIN FTX25JV 1060 1.3 - 3.0 1.3 - 4.0 4.06 3.42 22/46 0.73 - 0.69

Здравейте, помогнете ми за избор... Става дума за около 15м2 при височина от 2.4 м Стаята е половината в земята, с изолация. Ползва се за всекидневна и спалня от възрастни хора и ще се ползва предимно за отопление зимата. Цената - не повече от 1000-1050лв! Защото има и монтаж 150 лв и отиваме на 1200лв - ТАВАН!!! От многото четене все противоречиви неща излизат:
    1.Мидеята е най-добър от към СОР, но е доста шумен.
    2.Дайкин - нисък СОР, но тих.
    3. Фъджитсу-то по средата, но пък с най-ниски мощности!
    Кое да гледам най-напред? На много места съветват за втора употреба, ала струва ли си - нали новото било ново!

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

ivalinai, СОР зимата не топли....Така, че спри се на машина която отговаря като отоплителна мощност за твоето помещение. 36 кубика, тоест ти трябва машина отдаваща поне 2.5 kW на отопление. LGC ще ти свърши работа, но може и да помислиш върху избор на японски климатик втора употреба...И големи мощности и висок СОР....

12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Разбирам! Има и друго лишо - живея в малко градче на ... си и също е проблем. Един вид да си го купя от някъде, да го докарам и отделно монтажа. С две думи - труден избор в ценовия диапазон. Ние имаме в къщи един ТУ-шиба японски втора - вече трета година работи и не сме имали оплаквания през зимата, хем температурите падат и под 20 градуса. Е, не е жега, но в най-големите студове вътре е 21-22 гр. Преди 2 години купихме и ново Хитачи - доста по-шумно но пак кара зимата...
    За Мидеята - нова серия и още не мога да намеря отзиви; мощност 3,8 кВ за 9-ка и 4,4 за 12-ка.
    Фуджитсу 12LGC - до 6.5 kW Е, 1100 лв и може да ги преглътнем. Все пак става дума за родителите ни, а те се топлеха на въглища, но вече остаряват и не могат да вършат тая хамалогия. при това 2 тона въглища са 600 лв, а разпределено за ток за 6 месеца е 100лв. - което няма да бъде надхвърлено от климатика!

13. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

взимай си Японска машина ако е проблем с дистанционното може да ти бъде продаден с мулти-функционално

14.  

15. Тук е от
    Jul 2010

Здравейте
    и аз се включвам в темата с молба за помощ при избор на климатик. Необходим ми е за таванско помещение с размери 7,00 х 5,50 м. и височина 2,30 м. като отгоре е сачак и покрив, няма никакви изолации по стените, PVC дограма, а изложението е изток/запад. Необходима температура за отопление около 20 -22 гр. Ще бъда благодарна на всеки дал мнение, за да се ориентирам на какво да се спра

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Имаш ЛС

17. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Здравейте!

Знам, че тук не сте големи привърженици на Mitsubishi, може би най-вече заради надутата им цена спрямо параметрите, които предлагат.
    Въпросът ми е как ви се струва морално остарелият модел MSZ-GC35VA, при условие, че цената му е актуализирана - 1200 лв от ClimaCom.

Ще го ползвам за отопление на 25 кв. м. стая (67 куб. м.), тухла, с PVC, без изолация, втори етаж от триетажна къща. Стаята е с две външни стени - едната е с югоизточно изложение (почти цялата стена е прозорец с К-стъкло), другата външна стена в със западно изложение.

18. Member
    Тук е от
    Jul 2008

те по-старите модели по принцип са по добре направени....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе