Спред мен тоя http://www.dimeli.eu/klimatici/sanyo/41-sap-zk25x дзвер ще върши идеална работа за 12 кв.
1220лв-предполагам без монтаж и КОП 5
Иначе на отопление най-силен е фуджитсуто.
Спред мен тоя http://www.dimeli.eu/klimatici/sanyo/41-sap-zk25x дзвер ще върши идеална работа за 12 кв.
1220лв-предполагам без монтаж и КОП 5
Иначе на отопление най-силен е фуджитсуто.
Благодаря за конкретните предложения! Плазмата на Фуджицу изглежда най-примамлив, но е на горната граница на бюджета, така че сигурно ще предпочета 12-ката на първо замисляне. Остава другата седмица да пообиколя фирмите във ВТ да видя дали цените се движат в този диапазон.
Здравейте!
Моля помогнете за избор на климатик за стая с размер 14кв.м., височина 2.65м.
Старо строителство, пвц дограма, втори етаж. Основно ще се ползва за отопление.
Колебая се между втора употреба японски, Fujitsu ASYA12LGC или някой от моделите на мидея.
Бюджета ми е 1100лв.
Благодаря ви предварително!
за тази сума можеш да намериш Toshiba NDR
за втора употреба ли става дума???Първоначално публикувано от ceco.bojkov
Естествено...Първоначално публикувано от justify
Коя година е този модел и не са ли прекалено много над 1000лв. за втора употреба?
2004та година. Няма нов климатик под 2400лв, дето да му се опъне.
Здравейте. Имам нужда от съвет - ще отоплявам хол с кухнески бокс (26 квадрата) и спалня (16 квадрата), с добра изолация е сградата... прехвърлих темите в този раздел и се спрях на Daikin, Fujitsu, Mitsubishi, пък и съм чувал, че са най-добрите на пазара... виждам, че всеки си има любима марка, но за мен няма значение марката... честно казано по-важно би било да е с изчистен дизайн и мулти сплит система/но не е задължително/.... бюджета ми е 3000-3500лв. за двете стаи, като ще пробвам кредита енергийна ефективност. Като гледам повече хора препоръчват Daikin като марка с доказано качество, но от друга страна Fujitsu имат също предимства /йонизиращ филтър и май са малко по-евтини/. Не ми се иска да правя компромис с комфорта на работата при определени модели и да предпочета друг само заради външния вид като един непросветен консуматор, така че ще съм ви благодарен ако ме насочите към оптималния вариант....
Здравейте!
Спрял съм се на 2 климатика основно предимно за отопление на добре изолирани 15 кв.м. Кой е по добрия избор и защо - марка, модел, параметри и т.н.
Марка: TOSHIBA
Модел: RAS-2218D SUPER DAISEIKAI
Държава: Япония
Вид: Хиперинвертор
Охлаждане: 0,7-2,2-3,1kw
Отопление: 0.7-2.2-3.9kw
Консумация: 0.36-0.38kw
СОР: 5.79
Марка: MITSUBISHI
Модел: MSZ-SV259
Охлаждане: 0.3-2.5-3.2 kw
Отопление: 0.3-2.5-4.6 kw
Консумация: 0.42-0.46 kw
СОР: 5.51
За този бюджет имаш няколко варианта с енергийна ефективност:Първоначално публикувано от lyubok
1. fujitsu_asyb_09_ldc_plazma х2
2. [daikin_ftxs_rxs20g - спалня; + klimatici_daikin_ftxs_rxs35g - хол с кухнески бокс
3. daikin_fvxs25f_rxs25g_podov_montag х2
4. toshiba_ras_b10skvp_e_ras_b10savp_e_super_daiseikai_hiperinvertor х2
sanyo/41-sap-zk25x х2Първоначално публикувано от Al_Recoba
Тъй като не си посочил бюджет ето ти още по-добър вариант SHARP-AY%252dW25SX--х2
Здравейте!
Спрял съм се на 2 климатика основно предимно за отопление на добре изолирани 15 кв.м. Кой е по добрия избор и защо - марка, модел, параметри и т.н.
Марка: TOSHIBA
Модел: RAS-2218D SUPER DAISEIKAI
Охлаждане: 0,7-2,2-3,1kw
Отопление: 0.7-2.2-3.9kw
Консумация: 0.36-0.38kw
СОР: 5.79
Марка: MITSUBISHI
Модел: MSZ-SV259
Охлаждане: 0.3-2.5-3.2 kw
Отопление: 0.3-2.5-4.6 kw
Консумация: 0.42-0.46 kw
СОР: 5.51
Някой май е тръгнал да си избира климатик гледайки само СОР-ове.
Пред Sanyo бих предпочел 4, 5 марки, но все пак благодаря за предложенията.
Като че ли бих се спрял на Toshiba RAS-2219D пред MITSUBISHI MSZ-SV259, че ще ми вършат еднакво добра работа, а и Toshibata е с около 200 лв. по - малко