А въпросния модел(FTXR28E/RXR28E) ще става ли за 20м2 или е слаб, защото пише квадратура 12-22 м2?
P.S. Сега пък видях в друг сайт са го дали От 25 до 35 кв.м.
А въпросния модел(FTXR28E/RXR28E) ще става ли за 20м2 или е слаб, защото пише квадратура 12-22 м2?
P.S. Сега пък видях в друг сайт са го дали От 25 до 35 кв.м.
Не е слаб. Напълно достатъчна му е мощността.
Много благодаря за съветите. Ще вземем препоръчания ASYB09LDC plasma, ние и също се бяхме спрели на него
Сега да ви питам за друг климатик трябва ни за хол, за наематели, тъй че търсим инвертор за 700-800лв. Холът е с рамери 5 на 3.50, височина 2.70 в панелен блок, предпоследен етаж, една външна стена с дървена дограма, източно изложение и без топлоизолация. Може да споделите и за добри фирми за монтаж в Пловдив. Благодаря
Нямаш никакъв проблем с мощността за 20 кв. м.Първоначално публикувано от Cllay
Здравейте! Днес ме осени друга идея ! Реших, че за въпросния хол след като няма да се топля с климатика защо да се набутвам (колегата bobovo е прав) с инвертор, по-добре да взема някой конвенционален, а да оборудвам малкия с един по-читав инвертор. Та днес ми направиха следните предложения:
Вариант 1:
- за детската SHARP AY-XPC9JR (бил произведен в Япония);
- за хола SAMSUNG AQ12***.
Вариант 2:
- за детската Panasonic E9LKE;
- за хола Midea MSG-12HRN2.
Общата цена е почти еднаква и на двата варианта: под 2100лв с монтаж (и на двата климатика тръбите са по около 3,8м.). Моля за мнение и съвет или по-добро предложение в този бюджет. Може и по-нисък .
Вземи си 2 вентилатора за 60лв. от Метро.Първоначално публикувано от ermenkov
ermenkov- Fuji 12UD струва 650 лева в промоция е ,това за хола.На детето в стаята може да вземеш 12LGC 999 лв.
Първоначално публикувано от Kasap
Моля за помощ, кой от двата климатика да избера
1. Дайкин Модел: FTX50GV / RX50GV - 1700 лв с монтаж
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx50gv-rx50gv
или
2. Климатици FUJITSU GENERAL Модел: AWYZ14LB NOCRIA- 2700 лв с монтаж
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...wyz14lb_nocria
Приблизително времето за което ще се използва е 2-3 месеца за охлаждане и 5 месеца за отопление.
Та мисълта ми е тези 1000 лв отгоре за Нокрията струват ли си и дали ще могат да се избият и съответно след колко време? Може би въпроса е глупав, но от толкова четене се пообарках и най-вече ме заболя главата
Избиване от разликата няма да има.Избиването може да дойде от работата ти по чистенето на филтрите на дайкина веднъж на 10 дни, на нокрията 2 пъти в годината+ озоноращ ефект от УВ ламапата.И Какви са тези цени за Нокрията има същата нокрия за 2350 лв без монтаж с монтаж 2500 лева...Първоначално публикувано от maddevil
Ами във Велико Търново толкова искат за Нокриата.Първоначално публикувано от justify
Значи до колко разбирам от поста само заради миенето на филтрите съм на + тази лампа точно където ще бъде сложен климатика няма да има голям ефект.
Някои друг да има друго мнение, за сега всичко клони към Дайкина
здравейте прочетох в последния пост за daikin ftx50gv и пак се вкарах в размисли . трябва ми климатик за 27-8кв. м. хол който трябва предимно да отолявам. Като цена и марка се бях спрял на fujitsu 12 ldc който отдава номинал4.8 на отопление при консумация 1.3кв, но се съмнявам дали ще се справи с квадратурата и сега хоп daikin с номинал 5.8 и консумация 1.6кв.. и сега ви моля за съвет кой е по-добрия като цена и двата модела ме устройват , но въпроса е кой би се справил с тези 27-8 кв.м. с една външна стена- тухла източна, къща . 1-ви етаж без добра изолация за сега. Другия ми климатик е general 12 usb с който отоплявам 24 кв.м. детска и спалня и зимата се справи перфектно ,искам и с този за хола да не объркам нещо. по принцип май истината е в нокрията но ми е доста скъпа. или пък deneral 14 lgc ама не знам нещо съвсем се обърках. давайте съвет защото ще дойде зима и лошо мерси прдварително за съветите.
и все пак кой е по-добре ще се бори със студа, а и е по-качественПървоначално публикувано от vclima
След като дженерал 12 USB се е справил перфектно в 24 квадрата тази зима според думите ти не виждам как инверторния general 12 LD няма да се справи в 27-28 квадрата.Ще има и плазма филтър което не е за пренебрегване.Първоначално публикувано от pas
daikin FTX50GV ще има по-голям запас от дженерала за по ниски температури, ако се наложи и външното тяло ще е по-тихо и безшумно.
Парите са твои, ти ги даваш и ти решаваш