Страница 57 от 123 ПърваПърва ... 747555657585967107 ... ПоследноПоследно
Резултати от 841 до 855 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2010

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Здравейте, жегите настанаха и решихме да купуваме климатик, но колкото повече четем, толкова повече се объркваме надявам се, че ще ни помогнете.

Стаята се състои от хол+кухня, 19.5 м2, височина 2.60м, югоизточно изложение, външна изолация, пвц дограма, две външни стени - едната е допряна до друга кооперация. Намира се на 3ти, предпоследен етаж, отгоре има мансарда. Климатикът ще се ползва основно за охлаждане и евентуално за отопление през преходния период (има газов котел). Иска ни се да е инверторен, по възможност с плазма филтър и да е по-тихичък, клас А, цена до 1500лв, може и по-малко

Предполагам, че от фирмата за монтаж ще ни кажат къде е най-добре да се монтира вътрешното тяло, ние засега мислим да е в ъгъла (там има контакт горе) или евентуално от другата страна на дивана, почти срещу вратата. Дали ще е проблем да е в ъгъла? Ще охлажда ли добре?

Ето и подробна схема, местата за климатика са в червено:

http://img180.imageshack.us/i/pomeshtenie.gif/

Другият проблем е свързан с фирмата за монтаж. Ако може да ни препоръчате добра фирма за София (може и на лични).

2.  

3. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

lethe + 1 и от мен за: http://v-clima.com/prod.php?id=klima..._09_ldc_plazma

Ако ти е скъп отнасяй този : http://dekom.bg/?page=product_detail...515ca6cade4c80

Успех !!!
    Който и от 2-та да избере със сигурност ще се откаже от котелчето на газ...

4. Тук е от
    Nov 2008

Здравейте Родителите ми искат да си купуват климатик какъв съвет ще дадете кой е по добър кой да предпочетем марките са
    MEDEA 18 НЕЗНАЯ ТОЧНИЯ МОДЕЛ
    BEKO BKF-181 INV
    SANG GWH18MC-K3DNB3A
    HAIER HSM18HEK/HUM18HB 03/R2(DB)
    Благодаря ако някой ми отговори

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от magi81
    Здравейте Родителите ми искат да си купуват климатик какъв съвет ще дадете кой е по добър кой да предпочетем марките са
    MEDEA 18 НЕЗНАЯ ТОЧНИЯ МОДЕЛ
    BEKO BKF-181 INV
    SANG GWH18MC-K3DNB3A
    HAIER HSM18HEK/HUM18HB 03/R2(DB)
    Благодаря ако някой ми отговори
    В моята класация Мидеята е на първо място, Но все пак за какво помещение става въпрос-какво ще се отоплява?
    Имам прятел с 18-ка мидея в магазин и вече втора зима е доволен, само къде първата зима поради това, че не беше изолирал межди металната дограма и стената мидеята му строши електромера януари и той след януарската сметка(2009г.) спря климатика.Тази зима всичко е ОК, но уплътни 5-сантиметровите дупки които допринясаха за глобалното затопляне...

Лично аз ако става въпрос за инверторни модели по-скоро бих помислил за 50-ка FTYN(с 200-300лв по скъпа от мидеята) на дайкин, ако е помещение 27-35 квадрата и температура вътре 22-26градуса в режим отопление .

6. Тук е от
    Jul 2010

Моля за помощ от по запознати.Става въпрос за стая 22 кв.м.външна стена изток, тераса север.ПВЦ дограма.Външното тяло ще се монтира на северната стена.Повече държа да си върши добре работата през зимата.Спряли сме се на 12-ка.Моля за препоръка на марка и модел.До 1000лв. и ако може да ми препоръчате фирми за Бургас.

7. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

mmrrrr това е идеално за теб: http://v-clima.com/prod.php?id=klima...itsu_asya12lgc

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

magi81 - имаш ЛС

10. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Привет на всички, които се мъчат да помагат на лаици като мен . Както бе написал един съфорумец "настанаха жеги" и се сетих за едно от условията на комфорта в дома. При мен случая е следния:
    1. Панелен хол 25кв.м;
    2. Топлоизолация + дървена дограма (стъклопакет);
    3. Примерен абонат на Топлофикация - София angel;
    4. Бюджет до максимум 1250лв. (без монтажа).
    След ровене по форума и Google стигнах до следното умозаключение :
    - Fudjitsu General ASHA 12 LGC;
    - Daikin FTX 35 JV;
    - Mitsubishi Electric MSZ - GC 35 VA;
    - HITACHI RAS/RAC-14EH1;
    - Sharp AE-X12LSR.
    Та търся съвет . Разбира се клоня към по-евтиния, но бих купил и по-скъпия ако има някакъв плюс, който да оправдае разликата от 250лв. Благодаря предварително!

11. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Ако ти е само за хладене може и по евтино да минеш: http://dekom.bg/?page=product_detail...763f127c66af49

ако държиш да ти е по комфортно и да се топлиш с него: Fudjitsu General ASHA 12 LGC

12. Тук е от
    Jul 2010

Здравейте!!!
    Искам да попитам коя марка и модел климатик е най-добрият избор за мене.Стаята е 20м2, една южна външна стена, тухла.Изолация за сега няма, можеби за в бъдеще.В стаята се пуши, ще е добре да има екстра за цигарения дим.Ще се ползва за охлаждане и отопление.
    Благодаря предварително!

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Cllay
    Здравейте!!!
    Искам да попитам коя марка и модел климатик е най-добрият избор за мене.Стаята е 20м2, една южна външна стена, тухла.Изолация за сега няма, можеби за в бъдеще.В стаята се пуши, ще е добре да има екстра за цигарения дим.Ще се ползва за охлаждане и отопление.
    Благодаря предварително!
    Пиши какви температури желаеш през зимата и бюджета колко да бъде.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2010

Ами предполагам че към 22 C ще е добре, към 26 мисля, че ще ми е много горещо.По принцип съм се спрял на FTXR28E/RXR28E Ururu Sarara, но ако има и по-евтина алтернатива още по-добре.Държа да е икономичен и тих също.От време на време ще се отваря вратата да охлажда/отоплява съседната стая, която ще я подържаме освен с тоя и един chofu.

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Cllay
    Ами предполагам че към 22 C ще е добре, към 26 мисля, че ще ми е много горещо.По принцип съм се спрял на FTXR28E/RXR28E Ururu Sarara, но ако има и по-евтина алтернатива още по-добре.Държа да е икономичен и тих също.От време на време ще се отваря вратата да охлажда/отоплява съседната стая, която ще я подържаме освен с тоя и един chofu.
    Ето по-евтини варианти, но не и по-лоши като показатели и надеждност. По-скъпия е по-новият модел на 220V.

http://v-clima.com/prod.php?id=klima..._hiperinvertor
    http://v-clima.com/prod.php?id=toshi...er-daiseikai-5

А този климатик на 100V е още по-добър, като цена-качество-надеждност-икономичност Саньо SAP-EX28T http://regataklima.netne.net/index.php?p=2_10

17. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Приятелю - ще го кажа само веднъж ...Уруру Сарара НЯМА алтернатива ...поне засега .Модела на марката е (доколкото съм информиран)от 2007 г.
    Ако имаш парите - Взимай и няма да съжаляваш.Ако искаш по икономичен вариант Дайкин FTXS25G ,но отстъпва по доста показатели.
    Послепис: С какво тази Тошиба е конкурент на Дайкин...?Със свежият въздух или с Коп-а...?За регулирането на влажността не споменавам защото изобщо няма да разберат за какво става въпрос.

18. Тук е от
    Sep 2005

Интересуваме Mitsubishi SRK / SRC 35 ZIX-S за стая до колко квадратни метра или кубици- таваните са ми на 2.4 м.
    А този Mitsubishi MSZ ZXV 28 T и горният еднакви ли са като мощност?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе