Страница 87 от 123 ПърваПърва ... 3777858687888997 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,291 до 1,305 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. vnv
    vnv е офлайн

Тук е от
    Sep 2010

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Значи изясних си колко мощен трябва да е климатика - нещо от класа на Daikin S50/F50HTRP-W(поне това е написано на вътрешното тяло на роднина, който го ползва от година в подобно помещение. Главния въпрос си остава - на коя от топ сериите да се спра? След като ще се харчат толкова пари то поне да са похарчени както трябва - за по-доброто Само хубави страни ли си имат Нокрии ДАЙСЕЙКАЙ и Урурутата - ще ми се да чуя и лошите. Е, да една вече знам - скъпи са И още един въпрос - в няколко сайта покрай описанието на климите има подсказка за възможност да се кандидатства за кредит енергийна ефективност -20% през някои банки. Гледам на такива вероятности с песимистичното си око, тък като чувам за 1-ви път за клими. За санирани жилища ОК но... Ако някой има инфо ще съм благодарен!

2.  

3. Тук е от
    Jan 2010

Да има такава програма и до февруари месец тази година работеше.Аз си взех климатик чрез нея ,и ми върнаха 20% .Но за ножата кампания още не са отпуснали пари и най вероятно няма и да отпуснат ,може би за догодина незнам трябва да се попита в банките.

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010

Здравейте,

Предстои ми покупка на климатик и се нуждая от експерното ви мнение. Коя марка и модел бихте ми препоръчали? Бюджета ми е 2000лв. без монтажа.

Детайлите на помешението са:
    - Спалня
    - 12кв.м и височина 2.55м (т.е. около 30 м3)
    - Тухла на предпоследен етаж, строена 1995г.
    - Алуминиева дограма
    - Няма изолация
    - Изложение Север (балкона и прозореца са северно изложение).
    - Не е живяно досега в стаята и нямам представа за температурите

Параметрите, които са важни за мен са:
    1. Нисък шум на вътрешно и външно тяло (или ако се пражи компромис то вътр. Да е тихо)
    2. Нисък шум при развъртане
    3. По-рядко вкл/изкл
    4. Екстри
    5. Ще се ползва главно за охлаждане т.к.има централен ТЕЦ, но и топленето може да ми се наложи.
    6. Фирма в София да ми препоръчате
    7. Има ли опция да се ползва програмата за енергийна ефективност. По-точно ме интересува аз да си платя цялата сума и да кандидатсвам за 20% възвращаемост. Заем бих искал да избегна.

Ами това е което се сещам да предоставя като инфо. Ако имате нуйда от други подробности, моля кажете.
    Cheers!

5. Тук е от
    Jan 2010

Има ли опция да се ползва програмата за енергийна ефективност. По-точно ме интересува аз да си платя цялата сума и да кандидатсвам за 20% възвращаемост. Заем бих искал да избегна.

Няма как да стане това ...за да кандидатстваш за КЕЕ ти си подготвяш документи за теглене на кредит /с гарант,с документ за дохода и т.н. просто има и една нова бланка която е офертата на фирмата от която ще купуваш климатика/след като ти отпускат кедита ,ти си купуваш климатика, монтират ти го и идва един инспектор в вас да провери дали климатика които си купил е същият от офертата и дали е поставен според изискванията,и чак след това ти връщат20% от сумата /на мен за 2000лв ми върнаха 400/след това ти спокоино можещ да отидеш и да си изплатиш кредита които е без наказателна лихва за предсрочно погасяне като ти отпадат и доста от лихвата /т.е. плащаш лихва само за периода за които е изтекъл до момента на цялостното покасяне/.Аз лично ти препоръчвам да се ориентираш към клими Тошиба

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

toshimoto, би ли споделил колко бяха таксите и застраховките за кредита и въобще ,като теглиш чертата накрая какво излиза реално, като възвръщаемост.

7. Тук е от
    Jan 2010

Ами реално нещата са: 2000лв. размер на кредита за 5 години ,месечната вноска ми беше 47лв.някаде,лихвеният процент е около13% такси за управлемие и незнам си още какво бяха около 150лв.след огледа на комисията ми върнаха 20% от размера на кредита или 400лв.Имаш сметка след като ти изплатят тази компенсация 20% веднага да покриеш целият кредит .

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Благодаря!
    За съжаление, нямам място за 2 бр. клими.
    Моля те за препоръка за 1 бр.

10. Тук е от
    Aug 2009

Моля да ме извините за проявената несъобразителност да наистина съм служител в Дарик Клима. Надявам се да не съм нарушил правилата прекалено.

По натам ще публикувам и някои снимки за да може при ваше желание да ги разгледате.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010

Здравейте,вече взе да захладнява и се нуждая от съвет за покупка на климатик за отопление.Спрял съм се на четири модела които отговарят на бюджета ми,който е 1700 с монтажа.
    Първия е FUJITSU GENERAL ASHB09LD.При него ме притеснява ,че при ниска мощност СОР-а му пада до 2,а също и това,че максималната консумация му е 1.96 кW.Вероятно рядко ще влиза в такъв режим,но все пак.

Втория е Daikin FTXS 25 G. Toй пък има висока минимална мощност от 1.3 kW и се опасявам дали няма често да изключва при по-топло време.От друга страна погледнато обаче,както се вижда и на картинката изглежда е предвиден да поддържа висок СОР през по-голям диапазон от мощността си спрямо Fujitsu-то.

Третият е Mitsubishi Heavy SRK / SRC 25 ZG-S
    Охладителен капацитет, kW:
    2.5 (0.5-3.0)
    Отоплителен капацитет, kW:
    3.4 (0.5-4.8)
    Консумация в охлаждане, kW:
    0.62 (0.10-0.97)
    Консумация в отопление, kW:
    0.93 (0.09-1.30)
    EER/COP:
    4.03/3.66
    При него се вижда,че при ниски мощности СОР-а стига чак до 5.Но пък при номиналната мощност не е много добър.

Последният е MITSUBISHI ELECTRIC MSZ/MUZ-GE25 VA
    Охлаждане:kw 1.1-2.5-3.5
    Отопление:kw 1.3-3.2-4.5
    Консумация:kw 0.545-0.700
    COP: 4.57
    Има добър COP ,но не намерих по-подробна информация за него.

Прилагам и схема на помещението.Сградата е къща,няма външна изолация.Дограмата е стара дървена двукатна.От вътрешната страна на външните стени половината са покрити с дървена ламперия,а другата половина има пласт стереопор под тапетите.Стаята отвсякъде граничи с неотоплявани помещения.Височината е 2.6 м,кубатурата е 37 куб. м. сметнал съм я без нишата,там има завеса.

А сега и най-важния въпрос коя да бъде фирмата от където ще се закупи и съответно монтира климатика.Става въпрос за гр.Перник ,но търся софийски фирми,които не вярвам да ми откажат за едни 25 км.Естествено ще си доплатя за транспорта.

1. За Fujitsu-то е ясно,Булклима (http://www.bulclima.com),на няколко места срещнах положителни отзиви от доволни хора,пък и са официален вносител и като им видях сайта веднага разбрах,че това ще е фирмата.Лошото е,че като им се обадих тази сутрин да ги питам колко ще излезе монтажа заедно с транспорта до Перник,ме разочароваха като служителя ми каза ,че имали партниори в Перник,даде ми телефона на някакъв човек да се обаждам,попитах го от коя фирма е тоя човек,а служителя ми каза:"Ми май е едноличен търговец".Също каза и някаква пернишка фирма която им била партниор ама не ми вдъхват хич доверие.Явно ще ходя лично в офиса на Булклима да се пазаря те да направят монтажа или Fujitsu-то ще отпадне,въпреки,че много ми хареса тоя модел и на хубава цена са го пуснали в момента.

2.За Daikin-а звънях в официалния вносител MMC там ми казаха,че го нямали в наличност този модел и щяло да го има чак октомври месец.Освен това и цената им е малко височка 1590 лв. и с монтажа приближава 1800 лв.Затова намерих друга фирма http://www.klimacontrol.com/klimatici.php?c=98&type=2 цената е перфектна ,но незнам нищо за фирмата и дали ще направят монтажа както трябва.Надявам се на отзиви ако някой знае нещо за нея,а също приемам и други предложения.

3. Mitsubishi Heavy ,официалния вносител мисля е Condex.bg ,малко им е скъпичък монтажа,но пък ако си заслужава може да се навия.Във Sofclima (http://sofclima.com/page.php?n=92686&SiteID=687 ) го има на по-изгодна цена ,но ще съм благодарен ако някой сподели нещо за нея.

4.Mitsubishi Electric ,добра фирма ми се стори http://climacom.com ,но пак се надявам на отзиви.

Както обикновено поста ми стана неприлично дълъг,но пък изложих всички въпроси които ме вълнуват.Надявам се да ми обърнете внимание и предварително благодаря.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010

Мерси Toshimoto,

А кой модел е подходящ за моите условия/изисквания?

Други препоръки?...
    Мерси на всеки който ме посъветва
    Cheers!

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

При 37 кубика всички климатици ще ти работят като on/off през голяма част от времето с изключение на fujitsuto.
    Само по данни климатик не се купува защото се оказва че тези данни са нереални в последствие.
    Ако искаш климатик който да работи постоянно като инвертер погледни 100 волтовете японски климатици там е истината.Европейската Тошиба също ще се държи добре но там цената става висока.

14.  

15. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Погледни пак Коп-а на двата модела от таблицата при различните мощности...и след като не спира с Коп 2 дали Фуджутсуто е добре да работи...?

16. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Здравейте колеги. Предстои ми покупка на климатици и както винаги преди важна покупка се допитвам до хора с опит. В друга тема бях написал, че съм се спрял на марка Sanyo, но реших да огледам и другите марки!. Ще отоплявам няколко стаи.
    1. Спалня 13 квадрата.
    2. Хол 30 квадрата с преходна врата към кухня 13 квадрата, но с плъзгаща врата - 1,70м.
    Къщата е санирана, с ПВЦ 5 камерна дограма със Енерджи стъклопакет.
    Идеята ми е да взема два климатика за спалнята и хола, а в кухнята да помагам с една духалка тъй като времето прекарано там ще е много малко.
    Какво бихте ме посъветвали да взема и разбира се от къде. Живея в гр. Оряхово, обл. Враца.
    Иска ми се по възможност да са максимално икономични.
    Бюджет 4000 - 4500 лв.

Благодаря предварително за оказаната помощ!

17. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Виждам ,че бюджета ти е доста солиден и въпреки това ще ти дам сравнително евтини модели от които знам че ще останеш доволен.Признавам че съм пристрастен към марката ,но това не пречи другите от форума да предложат нещо по добро ...

хол и кухня:
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx50gv-rx50gv
    при добра изолация забравяш за духалки и други ел. уреди.
    спалня:
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...in_ftxs_rxs20g

Ето ти една фирма от Враца - видях че си от този район...товарят кашоните от нас ...но как ги монтират не мога да знам - рекламации няма...

http://www.domklima.com/page.php?n=6...&view_id=63761

18. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    Виждам ,че бюджета ти е доста солиден и въпреки това ще ти дам сравнително евтини модели от които знам че ще останеш доволен.Признавам че съм пристрастен към марката ,но това не пречи другите от форума да предложат нещо по добро ...

хол и кухня:
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx50gv-rx50gv
    при добра изолация забравяш за духалки и други ел. уреди.
    спалня:
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...in_ftxs_rxs20g

Ето ти една фирма от Враца - видях че си от този район...товарят кашоните от нас ...но как ги монтират не мога да знам - рекламации няма...

http://www.domklima.com/page.php?n=6...&view_id=63761

Много ти благодаря, но този СОР не е ли малък на моделите които си ми препоръчал. Все пак гоня и икономичност. Не желая екстри, а икономичност и разбира се необходимата мощност.
    Къщата е санирана както трябва - да не навлизам в подробности.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 87 от 123 ПърваПърва ... 3777858687888997 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе