Страница 97 от 123 ПърваПърва ... 47879596979899107 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,441 до 1,455 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Цитат Първоначално публикувано от seshtInfo
    До gnf: Ами съпругата би желала вероятно /когато мен ме няма/ и температури до 27 градуса, доколкото я познавам. А и в плана влиза бебе - т.е. 27 градуса бих желал да достига. Иначе стандартно- 23-24 градуса. Благадаря за информацията!
    Тъй като съм в абсолютно същата ситуация като твоята бих ти препоръчал малко преоразмерен климатик, защото сега ако си купувах щях да взема малко по-мощен климатик, заради бебчето, но вече е късно за мен. На 220V бих взел това http://v-clima.com/prod.php?id=klima...wyz14lb_nocria х2 или това на 100V National CS-408XB2 - Цена:3960 лв. http://regataklima.netne.net/index.php?p=2_17 х2. Сега може да има съфорумци, които ще ревнат защо ти трябват толкова мощни машини, но според мен за едно бебенце (тя и жената е едно голямо бебе що се отнася за топлина през зимата-все им е студено ) когато го къпеш в стаята трябва да е поне 27-28* независимо колко е външната температура.
    А и за тези искани от теб Т* си иска мощност когато вънка е -10* и надолу, а София не се слави като топъл град през зимата.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ей много сектанти в този форум станаха от миналата година по това време досега .

То според мен и 2 fujitsu 12LD ще му свършат работа или 2х 13 тошиба PKVP, но както кажете, няма само аз да "обирам калая" за препоръчното преоразмеряване Я, да ме пращат да битувам по разни шатри, гостувам на Кадафи и т.н. Я. Нека има и други Сектанти

4. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Тъй като съм в абсолютно същата ситуация като твоята бих ти препоръчал малко преоразмерен климатик, защото сега ако си купувах щях да взема малко по-мощен климатик, заради бебчето, но вече е късно за мен. На 220V бих взел това http://v-clima.com/prod.php?id=klima...wyz14lb_nocria х2 или това на 100V National CS-408XB2 - Цена:3960 лв. http://regataklima.netne.net/index.php?p=2_17 х2. Сега може да има съфорумци, които ще ревнат защо ти трябват толкова мощни машини, но според мен за едно бебенце (тя и жената е едно голямо бебе що се отнася за топлина през зимата-все им е студено ) когато го къпеш в стаята трябва да е поне 27-28* независимо колко е външната температура.
    А и за тези искани от теб Т* си иска мощност когато вънка е -10* и надолу, а София не се слави като топъл град през зимата.
    2 нокрии 14 за 2х19кв.м. леле ти направо закопа Джъсти. Аз също имам бебе и само да вметна 23-24гр не е полезно за детето, оптималните темп за дете са от 18-22, вече всеки си преценява какво иска да постигне, аз моето го държа на 17-18 през ноща и 20-22 през деня и спи по 12ч през ноща на 8 мес да не говорим и че при такива разлики, м-у външна и вътрешна при всяко показване на носа навън, направо ще му се прави темп шок. 13ките Тошиба и според мен са супер за тия помещения, а и имат и плазма, щом толкова държиш да се грижиш перфектно за детето.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Колеги, по-полека с оранжериите. То не оранжерия, ами финландска сауна.
    seshtInfo, имаш 2 стаи по 19 м2 свързани в една обща и имаш вкопан тръбен път за 2 машини в двете части на общото помещение - правилно ли те разбирам?
    2 х Toshiba RAS-13PKVP-E
    2 х Toshiba RAS-B13SKVP-E (по-стария модел)
    а може и комбинация от една 10-ка и една 13-ка. според мен е достатъчна мощността, но 27° - забрави, това е нечовешко за зимата.

6. Тук е от
    Oct 2010

Благодаря на всички за помощта! Нокрията има, доколкото видях, УВ лампа, а няма плазмен филтър, не зная дали това е съществена разлика. Предполагам, че често ще включва и изключва и ще работи като конвенционален в тези помещения, което не е добре. Предполагам, и че ще шуми повече от Тошибата при тази мощност /14-ка/. Засега 13 PKVP са моят фаворит... Нокрия по добър модел ли е по принцип /шум, филтри/качество на въздуха, въздушен поток, икономия/ от Дай сей кай 5?
    До деян - правилно, 2 стаи по 19, свързани в обща, на около 2/3 от дължината си /те са дълги по 6 и нещо, свързани са на около 4,5 кв.м. - представете си две еднакви дълги и тесни стаи, една до друга, като едната е изтеглена по-назад, а другата по-напред, с около 2 метра.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Вярно е, много взе да се прекалява с препоръчваните мощности.

8.  

9. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

27* са нечовешки (тя жената нали не е човек ) ама иди питай повечето жени дали е така, за мен Т* от порядъка на 22-23* са идеални. Те са свикнали по къси полички и тениски с дълбоки деколтета през лятото и искат да им е горещичко зимата.

10. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Вярно е, много взе да се прекалява с препоръчваните мощности.
    ами хайде и аз пак да се включа - вчера ходих до 2-ма майстори от 2 от най-големите фирми (да не ги споменавам, че да не е реклама), та резултатите бяха следните: за моето помещемие 66 куб.м (толкова ми го сметнаха), единият каза, юе фуджицу 12ЛД е малко и няма да ми стига зимата и препоръча Нокриата, а другият каза, че 12ЛД си е напълно достатъчно и не си заслужава да давам 1К отгоре за едната УВ лампа, дет се ползвала в санитарни помещения, а плазмата си върши предостатъчно добра работа. Също така ми сметнаха, че за 66 куб.м ми трябват 5,05 кв за отопление минимум - това не го разбрах защо, ама явно са някакви мерки и теглилки
    Другото интересно обясненние беше, че климите (фуджи) били направени да бачкат до минус 41, така че сигура щели да бачката зимата, въпроса бил доколко и затова било по-добре (чисто финансово) да си взема и още един източник на топло (примерно нещо като духалка, ама не от Илиенци )и да си го включа и него ако паднат Т под минус 15,отколкото да си вземам много по-мощен климатик.
    Интересни бяха и некви коеф. за колко вата трябват за загряването на 1 куб.м по стандарт и с колко мощност бачка климата при минус 15, ама ги забравих, та ако някой ги припомни, ще е добре, за лаици като мен, предполагам

11. Тук е от
    Jan 2008

и аз да попитам да не направя грешка.имам стая около 37-38 кв.м.2,50 висока.с вътрешна изолация на стените 7 см и тавана 5 см.с пвс дограма.искам основно за отопление.спрял сам се на 3 модела http://termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=273 http://termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=542 http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=184 .не знам дали това е най добрият вариант.дали са с достатъчна мощност.а може и друг подходящ на по ниска цена.благодаря предварително

12. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

colin_bg тези 3 модела са с различни мощности, явно си ги избирал по външен вид/екстри/цена. Трябва да гледаш мощностите - номиналната и после максималната, за твоя случай колкото повече толкова по-добре. Преди да ти се предложи какъвто и да е модел кажи каква вътрешна Т* желаеш, какъв е изгледа на стаята и от кой град си.

13. Тук е от
    Jan 2008

от харманли съм.стаята е с изложение изток-юг.смятам че 24-25 градуса е добре.нямам си на идея топлината от климатик дали се различава от друго отопление.имах подово отопление и на 22 беше приятно,но нали знаеш-топли ти краката и чуството е едно.и още нещо как да разбера коя е годината на производство.да не се получи така че да купя модел стара година,примерно 2007

14.  

15. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Първите два модела отпадат заради малките мощности (Тошиба е от 2009г., а Дайкин от 2008г.), третия Фуджитсу е най-подходящ от 3-те, но не знам точно коя година е произведен.
    Нямам идея какво е усещането с подово отопление, за да ти кажа каква е разликата, но най-много май се доближават подово-стенните климатици към подобен комфорт. Ако разполагаш с място за такъв климатик не се замисляй и го вземай http://v-clima.com/prod.php?id=klima...g_podov_montag

16. Тук е от
    Jan 2008

благодаря за съвета и инфото.избирах ги заради квадратурата и на второ място заради икономия.и аз клонях кам нокрията на фуджитсу.а и цената е доста под другите.за подов не се бях замислял.място мисля че ще имам.предлагаха ми между другото и този модел http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx50gv-rx50gv [/url]цената наистина е ниска но не знам как ще е с консумацията на енергия.още веднъж благодаря

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Касап както (почти)винаги е прав, отговора се отнася за:
    seshtInfo

Включвам се за последен път по твоя случай:
    1. 2х фуджитсу 12 ЛД или 2 х тошиба 13 PKVP ще са достатъчни за 66 до 85 кубични метра когато:
    -къпеш бебето и съпругата ултимативно нареди да направиш 28 градуса(за времето на къпането 30 минути и докато изсъхне още 20 минути),без значение колко градуса е навън;

-дори когато навън температурата е -25 или -30 градуса;

-навън камък се пука от студ и съпругата ти извади точилката, защото иска да си носи у вас дрехите които е носила през август месец навън;

-ти извадиш "точилката" и подгониш съпругата или друга булка ...

НЯМА да е достатъчен:

-само един фуджитсу 12 ЛД(в който и да е от горните случаи)
    -само един тошиба 13 PKVP(в нито един от горните случаи)
    -НОКРИЯ 14 (в горните случаи може да успее може и да не успее да се справи).
    Така, че не се доверявай много на монтажници и "майстори" с приказки за само 1 климатик(12ЛД фуджитсу, тошиба 13-ка или НОКРИЯ 14-ка по "изчисления" направени дистанционно от тях) за цялото помещение от около 38-40 кв.м., особено ако имаш очакване да се справи в гореописаните случаи, защото ако ядосаш жена ти може да си останеш само с твоята точилка в ръка...

И аз споделям мнението на Деян, че заедно 1 тошиба 13 PKVP + един тошиба 10 PKVP ще са достатъчни и ще могат да се справят в гореописаните случаи) или един фуджитсу 12 ЛД+ фуджитсу 9ЛД.

Успех в избора, а оттук http://www.stringmeteo.com/synop/bg_...CE%CA%C0%C6%C8можеш да видиш какви температури е имало зимата в твоя град.Имай предвид, че мощността спада на 60% дори на 50% от първоначалната при -15 -18 градуса, така, че е необходим запас за такива минусови температури.

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от justify

-къпеш бебето и съпругата ултимативно нареди да направиш 28 градуса(за времето на къпането 30 минути и докато изсъхне още 20 минути),без значение колко градуса е навън;

-дори когато навън температурата е -25 или -30 градуса;
    -Човека, вероятно си обича бебето за да го къпе на 28о и да го суши на скарата

-До колкото разбрах живее в софия, а не ти е комшия в Новосибирск

Но като оставим горното настрана, два фуджика 9 ЛДЦ, ще са екстра.

П.С. Не бих препоръчал два климатика с различни минимуми в едно помещение.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе