Страница 85 от 123 ПърваПърва ... 3575838485868795 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,261 до 1,275 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2010

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Цитат Първоначално публикувано от thebest
    Мерси, thebest, погледнах и двата модела: доста близки по показатели. Кой модел според теб е по-добър от двата и струва ли си да се дават повече пари за климатик с COP над 6

2.  

3. Тук е от
    Nov 2006

Струва си ако има COP над 4 при -10 °С, ама надали ще има....

4. Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от niki72
    Струва си ако има COP над 4 при -10 °С, ама надали ще има....
    Замислих се и от всичко, което прочетох за всички марки климатици май ще се спра на DAIKIN 28KTNV за отопление на 17 кв.м. Дано не ме разочарова през минусовите зимни дни и нощи. Дайте и други предложения, ако имате.

5. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от lyubok
    Благодаря за отговорите. В крайна сметка избрах вариант 2 след оглед на специалист - каза, че това е най-оптималното решение в случая и ще взема един Дайкин на стената за дневната...
    Цитат Първоначално публикувано от rkk
    Жалюзите се настройват...има функция "комфорт"...
    Аз съм в същата ситуация и с двата си климатика. Тошибата през лятото ми бие на дивана или на кухненското „работно място”. Дженерала ми духа право върху гърба, когато съм на настолния компютър. Не е приятно и затова насочвам струята максимално надолу и настрани. Тошибата е много ефективна в това отношение и ръчното насочване на струята ми върши чудесна работа. При FG 09 LD обаче нещата не са много розови. Първо страничното насочване на струята е с много малък ъгъл и е почти безполезно. Второ след няколко минути жалузите автоматично се връщат в хоризонтално заводско настроено положение за по добра ефективност и за да не се образува конденз върху жалузите.
    Нека някой имащ опит с Дайкин да сподели опит до каква степен е ефективно и удобно реализираното насочване на въздушния поток.
    Още един въпрос. Как реагира „всевиждащото интелигентно око”, когато има двама или повече хора в различни точки на помещението? Накъде се измества въздушния поток?

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Покупката на климатик с добри характеристики си струва ако можеш да си го позволиш. Мога да направя сравнение с хубавата кола, на всички ни се иска да караме скъпи коли но както виждаш по улиците има всякакви и всички се движат и вършат работа.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от kalentro
    Замислих се и от всичко, което прочетох за всички марки климатици май ще се спра на DAIKIN 28KTNV за отопление на 17 кв.м. Дано не ме разочарова през минусовите зимни дни и нощи. Дайте и други предложения, ако имате.
    Помисли добре. S28KTNV е модел от ниския клас на Дайкин за японския пазар. Не покрива критериите за енергийна ефективност за 2010 г. в Япония. По-точно ги покрива на 84%. Има скромният APF от 4.9, среден клас климатици (10-ки) в Япония са с APF над 5, а високият клас - над 6. APF не е COP, а е показател, заместващ COP, EER и т.н. и показващ цялостната икономичност на климатика при работа в различните режими през цялата година.
    Аз си оставам на моите предложения:
    1) Toshiba RAS-B10SKVP-E
    2) Daikin FVXS25F
    Ако искаш 100-волтов върхов модел, гледаш BDR & PDR 25-ците на Toshiba, XB серия на Panasonic и т.н.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2009

molq daite mnenie za tozi DAIKIN

http://www.daricclima.com/PROMOCII-d...ypage.tpl.html

Blagodarq predwaritelno

10. Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Помисли добре. S28KTNV е модел от ниския клас на Дайкин за японския пазар. Не покрива критериите за енергийна ефективност за 2010 г. в Япония. По-точно ги покрива на 84%. Има скромният APF от 4.9, среден клас климатици (10-ки) в Япония са с APF над 5, а високият клас - над 6. APF не е COP, а е показател, заместващ COP, EER и т.н. и показващ цялостната икономичност на климатика при работа в различните режими през цялата година.
    Аз си оставам на моите предложения:
    1) Toshiba RAS-B10SKVP-E
    2) Daikin FVXS25F
    Ако искаш 100-волтов върхов модел, гледаш BDR & PDR 25-ците на Toshiba, XB серия на Panasonic и т.н.
    Да, видях параметрите и не ме устроиха наистина. Продължавам да търся друг вариант. Снощи видях в Технополис Panasonic CS/CU-XE12 LKE3. Някой да знае нещо за това? Deian, този Toshiba RAS-B10SKVP-E не е ли малък за моята квадратура? Това е 10-ка, нали?

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Panasonic CS/CU-XE12 LKE3 Това е чудесен климатик но не го вземай от маркета. Има 5 години гаранция за компресора.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Можеш да минеш на Panasonic CS/CU-Е9 LKE3. Работи по безшумно.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2009

@kalentro - колегата deian ти е препоръчал точните машини и няма да сгрешиш ако го послушаш.
    Други варианти,които мога да ти дам са Daikin FTXS25G и Fujitsu General ASHB09LD
    А ако искаш нещо малко по по-ефтино може да се насочиш към Fujitsu General ASHA12LGC
    Успех с избора

14.  

15. Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от pi0neer
    @kalentro - колегата deian ти е препоръчал точните машини и няма да сгрешиш ако го послушаш.
    Други варианти,които мога да ти дам са Daikin FTXS25G и Fujitsu General ASHB09LD
    А ако искаш нещо малко по по-ефтино може да се насочиш към Fujitsu General ASHA12LGC
    Успех с избора
    При това положение си мисля, че трябва да избирам между Daikin FTXS 25 и Toshiba RAS-B10SKVP-E, но някой да знае откъде мога да си купя този модел на Toshiba от Добрич
    П.С. А този модел дали е сполучлив и дали ще бъде достатъчен за основно отопление MITSUBISHI SV258?

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

MITSUBISHI SV258 е базов доста олекотен и изчистен от всякакви екстри модел на Mitsubishi за Япония. Много напосоки стреляш с разни модели. Съсредоточи се върху няколко, които ти казахме, че са най-добри и действай.
    Щом нямаш място за подовия Дайкин (друга причина не виждам да не го избереш, освен липсата на подходящо място), взимай стенния, а ако имаш парите за Тошибата - не се замисляй.
    За Добрич - или обиколи, или драсни един мейл на тези: http://www.ga-clima.com/index.php?menu=7

17. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Тошибата я има и в Технополис. Моят глас също отива за Тошибата, ако може да си я позволи човека.
    http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...etailScenario=

18. Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от eddy
    Тошибата я има и в Технополис. Моят глас също отива за Тошибата, ако може да си я позволи човека.
    http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...etailScenario=
    Не е същият модел предложен от Deian

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 85 от 123 ПърваПърва ... 3575838485868795 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе