от моя нов 09лд лъха същия ароматПървоначално публикувано от IVO-1977
добре че е със сравнително нисък минимум и спира компресора рядко
от моя нов 09лд лъха същия ароматПървоначално публикувано от IVO-1977
добре че е със сравнително нисък минимум и спира компресора рядко
Мойте и двата са с висок минимум, но нито единия досега не замирисвал на нищо. Проблема е някъде другаде, не в минимума.
Странни са тези, на които или нищо не пише като страна на произход или пък надписа "Made in P.R.C" беше на отделен стикер, за да може години наред да се отлепя и да се лъжат клиентите, че били японскиПървоначално публикувано от VeleV.Klima
модела е доста подобен на моя ,малайзийски е ,един от топ моделите на вече далечната 2005г .. със скрол компресор и генератор на кислород ,масивно външно тяло и доста добра изработка като цяло - за тия пари просто няма аналог ,бих си го купил веднага ако ми трябваше .. моя чукна 6 зими бичи без грешка и при -20°Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Здравейте. Дойде ред на спалнята. 15кв.м. Има изолация и пластмасова дограма, първи етаж. Искам да попитам знаещите, има ли климатик който при размразяване да няма неприятни шумове вътре от фреона ? Имам един FTX71, при него не се чува кога размразява. Дали и FTXS 25 работи на същия принцип ? Не можах да намеря DS22, и сега търся нещо при което да може да се спи. Тавана ми е 2000лв. с монтаж. Става въпрос за Русе. Приемам съвети независимо от марката. Стига да не ме буди. Климатика ще се ползва само за отопление, около 20гр. Благодаря.
10SAVP-E е изключително подходяща.Мощна на отопление, точно като за Русе, тиха, по никакъв начин не се разбира, че дефроства.Освентова го прави само когато трябва, може и на 10 дена един път.При твоето помещение може и да не видиш дефрост цял месец.Поне при мен е така, стаята е 16-17 квадрата.
edi1, благодаря за бързия отговор. Видях че в Технополис го предлагат за 1804лв. ако го платя чрез интернет. Дали мога да го намеря някъде и по евтино ? Иначе на тази цена се вписва идеално, а казваш че и топли
По-евтино няма да го намериш.Машината топли и охлажда перфектно, личен опит.
Здравей те!Доста четох във форума.Моля Ви за помощ: квадратура 20 кв, изолация-гипсокартон на външна стена с вата и таван същото,тухла.Pvc дограма с корк на едната външна.От гр. Разград съм, фирмите са точни,не са ми отказали консултация,но........
Спрял съм се на :Toshiba RAS-10PKVP-E
или същия модел 13.
Ако има такава...читава фирма около Разград,ще съм Ви благодарен да монтираме това чудо.
аз си мисля че ще е супер мшината с 3кв на топплене и 5.8 на макс ще стигне че и ще остане.Първоначално публикувано от akozo
все пак изчакай и други коментари.
Да ви кажа тук във Варна глобалното затопляне го няма никакво това лято. Сутрин е 20 гр. следобед е 28, средно за денонощието 24. В стаите е 25 сутрин, 26 следобед. Изключих климатика, няма смисъл да го мъча само заради 1 градус. На мен ми е най-добре на 25. Според мен за да има смисъл да охлажда, в стаите трябва да е поне 27-28 гр. Може би ако машината ми имаше минимум 100-200 вата, дори и заради 1 гр. щеше да има смисъл да вее леко хладно. Защото моя сега 90% от времето е само вентилатор. Кажете в други градове какво е положението.
Зависи колко е влажността. В София вечер е прохладно, но задушно. Аз лично спя на климатик на 24-25 градуса, зависи дали на вечеря съм пресушил Узото хаха. Предполагам във Варна е по-влажно, но пък може да си свикнал да е така ... Всичко е индивидуално.
А в Русе, в хола ми е 32 градуса сутрин и 29-30 слетобед (източно изложение, отворен прозорец). На вън в момента е 32 градуса За сметка на това зимата стига до -20
вземай смело тошибата
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1312903920[/time]_________________________________________________
към акозо
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1312900578[/time]_________________________________________________
моя е в 30кв.