То не бе Crown, Galanz, Whirpool, Finlux и догодина ще има някой си ...LUX.
То не бе Crown, Galanz, Whirpool, Finlux и догодина ще има някой си ...LUX.
Гледам че обсъждате марката финлукс (finlux) едно време е била филналндка марка но от скоро е купена от турска фирма произвеждасе в турция с китаиски компоненти собственик (zorlu holding) произвеждат се също и под името vestel внасаят се от магазини зора Незнам дали сте забелязали ако сте пазарували от там че всичката им стока е по 1 броика и е мостра явно на склад нямат нищо в наличност които е купувал от там ще разбере за какво говоря (говоря за периода от преди 3-4г) сега незнам как е
То 98% от стоките в Бг са или турски или китайски. Нищо против икономиките им, но въпроса е коя марка или модел става и кой не, ако ще и в Сомалия да е правен. Щото и автобисите Мерцедес на градския в Сф са правени в Турция ....
Здравейте.Бихте ли препоръчали два климатика. Става дума за тухлена къща в Пловдив. Едната стая е 12 кв.м с две външни стени, другата е 13 кв.м с една външна стена. Навсякъде пода е с ламинат, а прозорците са с 5 камерно ПВЦ. Бюджета е 2500 лв макс и то с монтаж.
Бяхсе спрял на Daikin FTX25G и Panasonic CS-E09LKE, но от прочетеното тук първия май не е нищо особено, а втория е до -5, а не -15 както го пишат. Гледах и Fuji RSG-09LEC, но и той не е моного хвален. Sharp AY-XP09LSR?
Отворен съм за всякакви предложения, включително и за фирма, от която да ги взема и извърши монтажа.
Добре дошъл в форума !
Бе човек , ти нямаш никакви грижи - Aleksandars е твоя човек !
Кой ти каза, че панасоника е до -5. Тези, които искат да си продадат тяхната стока вероятно?!. Модела е с нагревател на картера на компресора и работи перфектно. Висок COP и висока максимална мощност. Тъй като е модел 2010 тук там се намират количества на много ниска цена около 1200 с монтажа.
Ами нормално е клиентите да си мислят,че модела е до -5 градуса.В каталога за 2010,който го има и на Вашия сайт също пише,че моделите не се препоръчват за постоянна(24 часова) работа на отопление при температури по-ниски от -5 град.Ето го http://www.climamarket.bg/wp-content...G_APPROVED.pdf - на 20стр най-отдолу.
Аз като не съм специалист по такава техника,се осланям основно на официалните каталози от производителя и като видя ,че там пише работа до -5 град,а пък на сайта на Техномаркет(примерно) е до -15,разбираш че ще повярвам на данните от Панасоник,а не на етикетчето в Техномаркет.А пък Вие специалистите,мисля че ако не е така,нищо не пречи да драснете два реда и да кажете защо може да работи до -15.Верно,че сигурно ви е омръзнало,ама...той човека ще си остане с това впечатление,че модела е до -5,защото са му го казали от 10 различни места,а и за капак го е прочел в официалния каталог на Панасоник.
С тази квадратура и бюджет 2500 нямаш никакви проблеми. 9-ки стигат , но по добре е 12-ки. (не спомена нищо за изолация) Аз като фен на хитачи бих ти препоръчал това :Първоначално публикувано от Cayenne
Hitachi RAC/RAS 35FH6 , а като цена в момента най-подходящо е може би от Зора
И как установи EvilEyeBG ,че ще е най добре 12ка в 12-13m²-около 130w. на кубик,а не 7ца да течем?И как ще работи тази 12ка там- ми,ако Cayenne вземе та те послуша?Първоначално публикувано от EvilEyeBG
Благодаря на всички. Явно Пасасоник-а става. Иначе за сега нямам изолация, а целта ми е около 22-23*С.
Защото нямат 9ка в зора ами само 12ка и 18ка.Първоначално публикувано от diksanal
Дванайската вчера я купиха.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Това не е за учудване.
Преди година сина се изнесе в ново жилище и си взе лсд телевизора от хола и реших да си взема друг от техното. Там си харесах една марка и модел и повиках момчето че желая този тв и той ми казва че за съжаление е само този мострата тогава решавам да мина на друг модел и марка с по висока цена оказва се че и той така. Почнах да ги карам поред и след петия се отказах и стигнах до извода че продават само мостри дето не знам колко са работили преди това. Днес подобен случай видяхме тента в метро брошура на промоция и решихме да купим за терасата че пече доста, в метро сме и търсим тентата питаме за нея и се оказва че били две бройки само на промоция.
Все едно да пусна промоция на климатик и да е за една две бройки а промоцията да е 15дни.
А колегата diksanal , подозира ли какво е инверторен климатик ? Дали климатика няма да му е лесно да достига разлика от 40К и да ги поддържа на по-ниски обороти вместо да се тормози ? Надявам се не мислиш , че това е по-добре като спести 150лв от монтажПървоначално публикувано от diksanal
Идеята е да се пести от консумацията на електроенергия а не от монтажа защото монтажа е еднократен а сметките ежемесечни. EvilEyeBG какво работиш ми е интересно?