Страница 113 от 238 ПърваПърва ... 63103111112113114115123163 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,681 до 1,695 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

при мен в силистра е 32 сега вътре - юг, климата само на вентилатор го пускам, след малко отивам на студени бири

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от IVO-1977
    Да ви кажа тук във Варна глобалното затопляне го няма никакво това лято. Сутрин е 20 гр. следобед е 28, средно за денонощието 24. В стаите е 25 сутрин, 26 следобед. Изключих климатика, няма смисъл да го мъча само заради 1 градус. На мен ми е най-добре на 25. Според мен за да има смисъл да охлажда, в стаите трябва да е поне 27-28 гр. Може би ако машината ми имаше минимум 100-200 вата, дори и заради 1 гр. щеше да има смисъл да вее леко хладно. Защото моя сега 90% от времето е само вентилатор. Кажете в други градове какво е положението.
    Еми добре си -кеф ти климатик, кеф ти море.
    Скачаш от терасата и си в гьола,
    а наоколо млади пичета връткат стегнати дупета
    изпъчили напред напъпили женски минарета,
    чакат някой мъж да ги оцени и с мъжко внимание да ги надари...

При мен в Пз вчера в 19'00-19'15 беше 38, днес към 18'30 часа- 38'2 градуса навън.Вътре издържам до 29-29.5 градуса без климатик, но не си е работа от горещината задремвам.Аз съм в мансарда 4-ти етаж.Добре че имам външни ролетни щори навсякъде-смъкват от 3 до 5 градуса лятото, а зимата от 3 до 5 градуса качват температура(ограничават топлозагубите).Апартамента е изток(спани) запад(хол).Зимата -тази до -7.2 градуса миналата до -11.2градуса.Температурата измерена от Хама станция(цял ден на сянка и сушина).
    Сега е точно 36 градуса.
    Спането като МЕГА- 25,24 градуса е най-добре.

4. Тук е от
    Jul 2011

Здравейте, искам да попитам за избор на климатик. Апартамента се намира в София и има следното разположение:

Апартамента е южен, горната и дясната стена са външни съответно гледат на юг-исток и юг-запад. Ново строителство, първи етаж над заведение, добра изолация, PVC дограма. Хола включително антрето и кухнята е 29 квадрата, пространството към кухнята и антрето е отворено има един прозорец с площ 5.5 квадрата, спалнята е 9 квадрата, вратите са нарисувани.

По принцип ми казаха 12ка за хола + 9ка за спалнята, ако е един климатик - 18ка в хола. Моето желание беше един климатик, но 18ката според мен няма да е комфортно, съответно се бях насочил към една 12ка в хола, но се притеснявам дали ще е достатъчна. Колебая се за следните модели:

http://klimatici.biz/%D0%BA%D0%BB%D0...n-FTXS35G.html
    http://klimatici.biz/%D0%BA%D0%BB%D0...lectric-FD35VA
    http://klimatici.biz/%D0%BA%D0%BB%D0...lectric-FD35VA
    http://klimatici.biz/%D0%BA%D0%BB%D0...YZ-14LB-NOCRIA

Не съм обвързан по никакъв начин с горната фирма, просто имат всички модели и ги показвам отук.

5. Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от sir_efo
    Здравейте, искам да попитам за избор на климатик. Апартамента се намира в София и има следното разположение:

Апартамента е южен, горната и дясната стена са външни съответно гледат на юг-исток и юг-запад. Ново строителство, първи етаж над заведение, добра изолация, PVC дограма. Хола включително антрето и кухнята е 29 квадрата, пространството към кухнята и антрето е отворено има един прозорец с площ 5.5 квадрата, спалнята е 9 квадрата, вратите са нарисувани.
    FUJITSU 12 LT за хола и FUJITSU 09 LT за спалнята!Ако не искаш да се ръсиш за LT намери си LGC някаде на далавера все още го продават! За електрика забрави кофти китайска машинка е!

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

За спалнята Фуджитсу, единствено ако сте глухи с жена ти. Там сложи високо качествен климатик на всяка цена. Единственият избор на 220 в. е Тошиба RAS-B07PKVP-E

7. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от BLUE1
    За спалнята Фуджитсу, единствено ако сте глухи с жена ти.
    Особенно, ако е от LGC серията ще трябва да са бая глухи

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Има и тапи за уши за тази цел !

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от sir_efo

По принцип ми казаха 12ка за хола + 9ка за спалнята, ако е един климатик - 18ка в хола. Моето желание беше един климатик, но 18ката според мен няма да е комфортно, съответно се бях насочил към една 12ка в хола, но се притеснявам дали ще е достатъчна. Колебая се за следните модели:

фуджитсу Нокрия 14-ка

Не съм обвързан по никакъв начин с горната фирма, просто имат всички модели и ги показвам отук.
    За хола последния който си дал линк -фуджитсу НОКРИЯ 14-ка или ето тази тошиба

фуджитсуто LT серия не си струва парите в сравнение с тошибата от линка.

за спалнята : този шарп . Ако ти се харчат повече пари тази тошиба

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

За съжаление за тази малка спалня 3.2 киловата са твърде много, казвам го от личен опит. Моята спалня е 13 кв. и даже в голям студ машината работи като on-off. Ако не си предубеден вземи си нов японски на 100 волта с означение 22 в модела- Тошиба или Саньо.

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Е нокрията я има на тази цена и с монтаж и е прекрасна машина ето виж http://powerclima.com/index.php?page=details&id=107

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от BLUE1
    За съжаление за тази малка спалня 3.2 киловата са твърде много, казвам го от личен опит. Моята спалня е 13 кв. и даже в голям студ машината работи като on-off. Ако не си предубеден вземи си нов японски на 100 волта с означение 22 в модела- Тошиба или Саньо.
    съгласен.
    Би било добре да има плазма или нещо подобно, но не виждам модел с такава мощност и плазма.
    Ето това
    този шарп

или някой от тези:
    1. саньо

2. мицубиши

3. този шарп

ще свършат идеална работа.
    въпроса е, че поради намаленото търсене и покупки, намаля и поддържания асортимент -като марки, модели и мощност.

14.  

15. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Каква е тази спалня 9 квадрата? Ново строителство ли е? Днес смятах гранитогреса за гаража и излезе 19 квадрата и пак ми се струва малък. Мазата на панелната ми гарсониера е 14-15 квадрата. За такова помещение най-добре да сложиш един конвектор 1 kW, няма смисъл климатик.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Колегата е прав, ако сложи една Нокрия в хола ще спи без да отоплява стаята. Температурата ще е с 2-4 градуса по-малко от хола, което е идеално за спане. Прав е Аруба за 9 квадрата клима не е нужна. Освен това изложението на стаята е към Юг.

17. Тук е от
    Jul 2011

Здравейте,
    може би аз не се изразих правилно, не искам два климатика, искам само един в хола, който ще се сложи най-вероятно срещу спалнята. Въпроса е че няма значение дали MHI ME DAIKIN ... според мен топ марките, 12-ките хиперинвертори имат горе долу еднакви показатели на отоплението, 4-4.2 кВ отдаване 4.3-4.4 СОР и горе долу една цена - 2300лв. За спане според мен и 17 градуса е добре, така че слагам на 19-20 в хола и в спалнята трябва да е добре, това да ми качи сметката с 10лв на месец максимум, кога ще си избия парите ако сложа още един, освен това не искам щум и поток в спалнята. Притеснява ме това че 4кВ като стане -10-15 може да не стигнат, и като видях Нокриата 6кВ на същата цена си викам че ще е екстра. Ако може да ми кажете как е като качество, поддръжка, шум ... . И друго как да намеря информация за топлоотдаването и СОП при -10 -15 градуса на тия модели ?

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Човече отнасяй Нокрията 14-ката за 2399 с монтажа и не се замисляй. Голям змей е и пълна с екстри.
    Nocria-та освен, че е 6 кв, може да качи до 9 ако се наложи, това е голямо предимство. За шум не я мисли, топ модела на марката е до сега няма едно оплакване.

Ако имаш някакви резерви към модела (макар, че е много добър) може да видиш това и ти е в бюджета:

Toshiba, RAS-13SKVP2-E - Super Daiseikai 6, Хиперинвертор

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе