Генералче по точно LD...
Без никакво колебание Тошибата от така предложените. Панасоника е до -5*С, Фуджитсуто е шумно особено като застудее.
Здравейте! И аз съм се спрял на въпросната TOSHIBA, но ми е интересно защо на места я дават до -10 а на места до -15 градуса. Кое в крайна сметка е истина.
107 е до -10, 137 и 167 до -15.
Предложете ми алтернатива на Fujitsu General ASHB 12LD
За помещение 30м2-35м2 предимно за охлаждане
Струва ми се с нисък EER а даже и нисък COP
Здравейте, моята работа е малко "след дъжд качулка" ама да попитам....
днес ми монтираха едно Fujitsu AS222PEY втора употреба, всичко е нормално засега
но все пак ако ми кажете нещо повече за него като година на производство, коефициенти, СОР и т.н.
и дали ще е достатъчен за стая 4 х 4 на 2,10 висока - за отопление/охлаждане.
Благодаря.
Колега , честито , ама наистина " след дъжд качулка " ! Иначе как си с японския ?
http://www.fujitsu-general.com/jp/su...25_bpek_22.pdfПървоначално публикувано от Raicon
Последната страница е с характеристиките, ако не се оправяш с японският ще ти помогнем. Модела е 2002 година. Идеален е за твоята стая.
Raicon, инфото което BLUE1 ти даде, ще ти свърши работа..Но ако си "скаран" с японския, ето ти малко селектирано инфо за модела.
Модел: 2002~2003 година/R410/100V
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.5 ~ 3.0)
Консумирана електроенергия: 435 W (185 ~ 1200)
COP: 5.06 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 2.5 kW (0.5 ~ 4.8)
Консумирана електроенергия: 455 W (200 ~ 1300)
COP: 5.49 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.4 kW
Консумирана електроенергия: 1120 W
COP: 5.28 (средна стойност)
Забравих нещо...Дистанционното за модела е AR-GJ1
Здравейте,
Трябва да избера климатик за следното помещение: Площ 15 кв.м., височина 2,80 м. Намира се в къща с гредоред и стара дървена дограма. Ще се ползва за отопление и охлаждане - през зимата е голям студ, понеже не се отоплява нито отгоре, нито отдолу, нито в някоя съседна стая... Става дума за Пазарджик.
Целта на задачата е да се намери машинка, която да се справя в тези условия и цената й да не надвишава 1 200 лева с монтажа, като това е абсолютно горна граница! Не 1 300, не 1 400, не 1 600.. 1 200!
Някакви препоръки?
Отнасяй едно инверторно Gree 12-ка с компресор на Daikin. За по-добро нямаш бюджет!
Ако не са успели вече да ти промият мозъка, че Панасоник е боклук може да вземеш:
http://www.climamarket.bg/?p=548
За тази цена получаваш високо СОР и достатъчно голяма мощност, а ако закъсаш толкова много с отоплението може да се ъпгрейдне на 12-ка
Не е за пренебрегване факта, че от тази година при Панасоник има работеща заводска гаранция.