Страница 115 от 238 ПърваПърва ... 65105113114115116117125165 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,711 до 1,725 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от boydmartin
    Здравейте!
    Моля за съвет при избора на климатици.
    Бюджет макс 3000лв.
    Става въпрос за два климатика. Апартамента не е краен. Имаме както външна така и вътрешна изолация. По-голямата стая е с размери 4,5х3,5 м, височина 2,7м (т.е. около 16м2 или 43м3). Другата стая е с размери 3,6х3,8 м (т.е. около 14м2 или 37м3).
    Спрях се на следните модели за голямата стая - Mitsubishi electric MSZ-GC35VA/MUZ-GC35VA или Daikin FTX35J/RX35J.
    За по-малката ето тези - Mitsubishi electric MSZ-GE25VA/MUZ-GE25VA или Daikin FTX25J/RX25J
    Не знам дали съм се насочил към правилните модели или мощности, тъй че помагайте .

Благодаря предварително за отделеното време!
    Насочи се към митсубишитата, едно че са по-мощни , по-малко харчат и дефростта им е много рядко и за кратко, за тези модели на дайкин има доста писано за честите им дефрости.Иначе мощностите според мен са добре.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от boydmartin
    Здравейте!
    Моля за съвет при избора на климатици.
    Бюджет макс 3000лв.
    Става въпрос за два климатика. Апартамента не е краен. Имаме както външна така и вътрешна изолация. По-голямата стая е с размери 4,5х3,5 м, височина 2,7м (т.е. около 16м2 или 43м3). Другата стая е с размери 3,6х3,8 м (т.е. около 14м2 или 37м3).
    Спрях се на следните модели за голямата стая - Mitsubishi electric MSZ-GC35VA/MUZ-GC35VA или Daikin FTX35J/RX35J.
    За по-малката ето тези - Mitsubishi electric MSZ-GE25VA/MUZ-GE25VA или Daikin FTX25J/RX25J
    Не знам дали съм се насочил към правилните модели или мощности, тъй че помагайте .

Благодаря предварително за отделеното време!
    Два броя Mitsubishi electric MSZ-GE25VA/MUZ-GE25VA.

4. Тук е от
    May 2011

С този бюджет аз бих си купил Sharp AY-XPC12JR много са добри.

5. Тук е от
    Dec 2005

Boydmartin, ако не си предубеден към втората употреба, виж това:http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=204, за посочените кубатури и изолации, ще е напълно достатъчен като мощност.Има нисък минимум, което е от голямо значение за помещения с ниски топлозагуби.Цената на два такива с монтаж едва ли ще е повече от 2400лв.
    Ако държиш на всяка цена да са нови, препоръчвам ти този http://alimarklima.com/Новиклиматици.../Default.aspx, въпреки, че с монтажа ще превиши леко бюджета, но за два броя могат да ти направят и отстъпка.Като мощност ще ти е достатъчен.Цената му е 1500 без монтаж.
    Ака искаш да са на 220 в., мисля че Панасоник и Шарп имат добри предложения в диапазона 1200-1500лв.
    Относно Дайкин-не ти препоръчвам предвид високия минимум на отопление който имат и честия дефрост /обикновено е на 40 мин./.Имам Дайкин, въпреки че е на почти 20 год. работи добре и в най-големите студове не се е предавал, харчи малко, но тия два недостътъка, особено честия дефрост ме изнервят.Високият минимум ти гарантира, че ще си купиш инвертор, но почти през цялата зима ще имаш он-офф климатик, с изключение може би на 10-15 дни, когато температурите ще са под -10°., но при твоята изолация и обем ми се струва че ще работи като конвенционален през цялата зима.

6. Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Човече отнасяй Нокрията 14-ката за 2399 с монтажа и не се замисляй. Голям змей е и пълна с екстри.
    Nocria-та освен, че е 6 кв, може да качи до 9 ако се наложи, това е голямо предимство. За шум не я мисли, топ модела на марката е до сега няма едно оплакване.

Ако имаш някакви резерви към модела (макар, че е много добър) може да видиш това и ти е в бюджета:

Toshiba, RAS-13SKVP2-E - Super Daiseikai 6, Хиперинвертор
    Значи тая тошиба е 1:1 с МЕ МХИ и ДАИКИН 12ките, Фуджицуту ми харесва че има висока мощност на отопление.

Нещата които ме притесняват за него са:
    1. Кой осъществява подръжката, фирмата монтажник или има определена фирма за подръжка
    2. Към коя фирма да се насоча за монтаж, понеже четох а и един приятел обесняваше как са му монтирали климатик с двете тръби в една изолация, та искам като давам 2300 поне да е монтиран като света
    3. Как се държи Нокриата на студено, как се променя топлоотдаването със спада на външната температура и как е със дефроста

7. Тук е от
    Aug 2011

А някой да има такъв ? И какво е наблюдението му (ако може без да ги прехвалва)
    http://www.zhegabg.com/wallmounted4.php

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Бягай надалеч от тази марка, а и от фирмата която го предлага още по надалеч. Казвам ти го като техник - монтирал съм такива машини, отварял съм ги, а и с фирмата съм имал отношения - всичко е пълна трагедия.

10. Тук е от
    Aug 2011

А нормално ли е да им дават 5г. пълна гаранция ?

11. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от EvilEyeBG
    Благодаря на todo1 за пропагандата , но сигурно това му е работата. Темата е какъв да избера , а не от къде да се финансирам.
    Ей, ама много зевзеци. Не ми е това работата, просто по-напред в темата сме коментирали въпроса и реших да споделя новата информация. Когато аз си избирах климатици, мислех да използвам тази програма, но към момента не се предлагаше. Получих няколко е-мейла и ЛС с молба за повече информация по въпроса тогава.
    Затова писах!
    Ако на някой му е полезно това инфо - добре, ако за други е спам, пак добре.

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Аз пък мисля, че е добре някой с опит да направи сподели с подробности каква е процедурата по програмата. Ако искат админите да отворят една тема точно за програмта за енергийна ефективност, кое, как, какво, къде...

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Моите преди 3 години ги взех по програмата.До колкото помня - първо си избрах машините от списъка.В сервиза ми направиха оферта по образец с пълната цена, включително монтажа.Отидох в БАНКА ДСК, направиха ми документите за кредита - договор, погасителен план по желание май беше от 1 до 10 години срока и ги пратиха в София, в Центъра на програмата.Обадиха се след ден-два от там, че всичко е одобрено, одобриха кредита.Монтираха ми машините и се изготвя протокол за монтажа по образец.После с образеца и фактурата /задължителна/ пак в банката.Дават се там.След няколко дена ти превеждат 20% по сметката.При мен половината от тези 20% покри лихвата по кредита, другите бяха "печалба".

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Когато и аз преди 3-4 години ползвах програмата, взех 5000 лева кредит за три клими, върнаха ми 780 лева ( 400 евро ) от които около 300 лева покриха лихвата, а едната ми вноска от около 450 лева ми дойде на пълен кяр.
    Затова исках отново да ползвам такъв кредит, но не успях - закъсняха 2-3 месеца. Ако досега не бях купил клими, жена да ме е разкатала.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Май по условие може само веднъж да со ползва по определена позиция, мисля, че няма да ти разрешат пак за климатици.Роне преди беше така, сега не знам.

17. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Преди година и половина взех Хитачито с "Енергийна ефективност". Тогава ми казаха, че мога само един път за климатици, независимо колко броя са. Тази година имало промяна - може пак да кандидатстваш. Аз мислех да го взема на името на майка ми, но пак пуснах на мое име. Одобрен съм и сега чакам да ми вкопаят тръбите. Другата седмица е монтажа, като завърша изолацията!

1760 с монтажа е климатика, 120 лева лихви имам, 50 лева такса разглеждане на документи и 48 лева такса по сметката за една година. 220 лева общо. 350 лева щели да ми върнат. 130 лева съм на печалба! 1560 - 130 = 1430. Добра цена за добър клас подов климатик 25-ца.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Е, щом пак може, това е добре, не го знаех този факт при новото финансиране.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 22:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 08:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 16:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 13:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 11:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе