Страница 123 от 238 ПърваПърва ... 73113121122123124125133173 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,831 до 1,845 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2011

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Идеята е да се пести от консумацията на електроенергия а не от монтажа защото монтажа е еднократен а сметките ежемесечни. EvilEyeBG какво работиш ми е интересно?
    Точно това е идеята , да се пести енергия , както и да се удължи живота на климатика (компресора). Ти като търговец надявам се го знаеш това . Мощен климатик има по-голям капацитет , а инверторния може да понижи консумацията при достигане на зададената температура , както и оборотите на компресора. " отопление -1.11 (0.15-1.44)KW " Смятам можете да си обясните този ред от характеристиките. Минималната му мощност до която може да свали е 150W/час. При COP 3.78 означава че може да свали отдаваната мощност до 600W , които подозирам че ще минават през стените.
    А една 9-тка ще и е необходимо значително по-дълго време да работи на максимум (износване на компресора) до достигане на желаната температура.

Имам две 14-ки на две стаи 16кв.м. - достигане на желаната температура става за 10-15 мин и след това забравям че съм ги пуснал - не се чуват. Тока ми не се е повишил с повече от 80 лв. след като сложих 2-та.

А за работата ми - свързана е с математика , компютри и софтуер.

Надявам се да съм бил полезен.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Това всичкото е пределно ясно на всички стари участници във форума. Достатъчно беше да видиш какви климатици ползва diksanal и да стане ясно ,че е чувал за инвертор.

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от ivan1
    Достатъчно беше да видиш какви климатици ползва diksanal и да стане ясно ,че е чувал за инвертор.
    Не са ли Хитаци от Зора, хич не ги хвали!

5. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от EvilEyeBG

Имам две 14-ки на две стаи 16кв.м. - достигане на желаната температура става за 10-15 мин и след това забравям че съм ги пуснал - не се чуват. Тока ми не се е повишил с повече от 80 лв. след като сложих 2-та.
    Колега EvilEyeBG -аз говорех по принцип,а не за хитачитата към които все ни препращаш.Също така и аз ползвам 7ци(мaй са инвертори) в същите по големина помещения 12 и 13м² и не съм усетил компресора да се напряга и износва бързо,а относно работата на инвертора-мисля,че точно при теб не работят като такива,при това преоразмеряване-ако наистина са 14ки в 16м², а в on/off режим-и дали щадиш повече компресорите така!?

ако имаш предвид ,че викаш на това 14ка де.

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Не знам какви са тези 14ки като в подписа му е тази осака за която има тук коментари https://forum.setcombg.com/index.php?topic=44033.0

7. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Bivola
    Ами нормално е клиентите да си мислят,че модела е до -5 градуса.В каталога за 2010,който го има и на Вашия сайт също пише,че моделите не се препоръчват за постоянна(24 часова) работа на отопление при температури по-ниски от -5 град.Ето го http://www.climamarket.bg/wp-content...G_APPROVED.pdf - на 20стр най-отдолу.
    Аз като не съм специалист по такава техника,се осланям основно на официалните каталози от производителя и като видя ,че там пише работа до -5 град,а пък на сайта на Техномаркет(примерно) е до -15,разбираш че ще повярвам на данните от Панасоник,а не на етикетчето в Техномаркет.А пък Вие специалистите,мисля че ако не е така,нищо не пречи да драснете два реда и да кажете защо може да работи до -15.Верно,че сигурно ви е омръзнало,ама...той човека ще си остане с това впечатление,че модела е до -5,защото са му го казали от 10 различни места,а и за капак го е прочел в официалния каталог на Панасоник.
    За съжаление си прав. Няма друга такава фирма, която по такъв упорит начин да работи срещу себе си от години наред, въпреки че на самия кашон пише, че е до -15 градуса. Като цяло това обаче е пълна глупост, защото не само отрицателната температура е определяща за добрата работа на един климатик в режим отопление.
    Цялата тази история с -5 и -15 градуса пак тръгна от родната България, от където се направиха ред реекспорти за скандинавските страни, които сринаха бизнеса на панасоник там. От панасоник бяха решили, че като пишат на тукашните кашони -5 скандинавците ще се уплашат и няма да купуват... Не случайно тук не можеш да се докопаш вече до НЕ-модела от едничкия страх пак някой да не направи реекспорт за държави, където като се продават и монтират климатици се ПЕЧЕЛИ за разлика от тук. Тъпа история с български привкус отново...

8.  

9. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Мощен климатик има по-голям капацитет , а инверторния може да понижи консумацията при достигане на зададената температура , както и оборотите на компресора. " отопление -1.11 (0.15-1.44)KW " Смятам можете да си обясните този ред от характеристиките. Минималната му мощност до която може да свали е 150W/час. При COP 3.78 означава че може да свали отдаваната мощност до 600W , които подозирам че ще минават през стените.
    А една 9-тка ще и е необходимо значително по-дълго време да работи на максимум (износване на компресора) до достигане на желаната температура.
    И последно-щом твърдиш,че се занимаваш с математика-не видя ли,че давaт минимум отдаване 900w, на това хитачи,а не 600w. както си сметнал,та излиза,че при този коп с това отдаване консумацията излиза около 240w.- та доста разминавания има в тези китайски сътворения.И по твойта логика може да си вземем и 50ка в 16м²-ще стопли още по бързо-но аз не подозирам какво е инвертор.

10. Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    ... И по твойта логика може да си вземем и 50ка в 16м²-ще стопли още по бързо-но аз не подозирам какво е инвертор.
    Знаех си , че не подозираш

Ето ти малко тема на размисъл и надявам се да се откриеш някъде

Код:
    Пресмятане на Коефициента на топлопреминаване (К или U ) - W/(m2*K)

K = 1/Rk
    Rk = 1/ALFAi + Rл + 1/ALFAe

1/ALFAi - съпротивление на топлопредаване на вътрешната повърхност на строителния елемент
    1/ALFAe - съпротивление на топлопредаване на външната повърхност на строителния елемент
    За ВЪНШНИ СТЕНИ (за под, таван, покрив са други):
    1/ALFAi = 0.13
    1/ALFAe = 0.04

Rл = Rл1+Rл2+Rл3+.....
    Rл1 - термично съпротивление на първия слой, Rл2 е следващия слой и така нататък
    Rл1=d1/ламбда1, Rл2=d2/ламбда2......
    d - дебелината на слоя в метри
    ламбда - коефициент на топлопроводимост на на съответния материал - W/(m*K).
    Или ако ще ти е по-лесно тук

а тук може да откриеш числа които ще ти трябват за формулките.
    И след като се премериш отвсякъде , като квадратура , слоеве материали , както и разлика - външна / вътрешна стена (може ако искаш да издребняваш да сметнеш и пласта лепило на тапетите )
    има вероятност да разбереш на твоята стая ,или ако искаш мери целия апартамент, каква мощност и се полага.
    Ако не можеш сам , отиди до фирма която се занимава с оценки на енергийна ефективност (по възможност лицензирана , щото напоследък са се навъдили всякакви) и те ще ти го сметнат.
    Това W/(m2*K) ще ти даде нещо във ват за квадратен метър при 1Келвин температурна разлика вън/вътре. Вярвай ми може да останеш изненадан (не забравяй пода и тавана)

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Не знам какви са тези 14ки като в подписа му е тази осака за която има тук коментари https://forum.setcombg.com/index.php?topic=44033.0
    Тези от подписа ми са в къщи ,а 14-ките са на село. А Осаката няма да ми коментираш , след като не продаваш такава и подозирам нямаш монтирана у вас

11. Тук е от
    Aug 2009

Леле приятел какви сложни буквички и цифрички си написал в горният пост.

Обясни ми моля те като на по-простичък човек каква е тази дименсия W/час. В коя област на математиката, компютрите и софтуера се използва?

Минималната му мощност до която може да свали е 150W/час.
    .....................................................

А за работата ми - свързана е с математика , компютри и софтуер.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Тези от подписа ми са в къщи ,а 14-ките са на село. А Осаката няма да ми коментираш , след като не продаваш такава и подозирам нямаш монтирана у вас
    Надявам се да пишеш как работи осаката ти.И не само ти да пишеш ами и твоите съседи да пишат как работи твоята "Осака"... да не се окаже в един момент че освен теб целия блок/кооперация я ползва, че и някой от съседите ти от другата страна на улицата...

П.П. Четири етажа под мен има един фризьорски салон който е много доволен от една колонна осака, но те са там само през деня-питаш ли го съседа ми на първия етаж над тях който "ползва" тяхната осака през нощта какво му е-включва и изключва бушони от външното табло цяла зима(за да изключи вечер осаката да спи и сутрин преди да дойдат им вдига отново бушона).Напоследък вече хептен се е отчаял и ми казва че ще продава апартамента, защото не издържа от вибрации и шум зимата от осаката-били му тракали и вибрирали и радиаторите на парното..

Под мен има един с една мидея 18-ка като я пуснеше зимата, чак пода ми се тресеше първите 1-2 часа.Хубаво, че му дойде акъла и я махна и монтира едно хитачи 14-ка което ще ползва само за охлаждане.

Да не стане така, че в един момент да си "номиниран" в тази тема Най-бръмчащите климатици за всички времена , а на карая на зимата да "грабнеш приза" ...

13. Тук е от
    Sep 2008

Здравейте,брат ми реши да си вземе нов климатик и ме помоли да се допитам. Стаята е източно изложение,без изолация и кой знае каква дограма.Около 27 кв.м. предпочита японски инвертор -ще се използва главно за отопление. От средния клас нагоре.

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от to4nia
    Здравейте,брат ми реши да си вземе нов климатик и ме помоли да се допитам. Стаята е източно изложение,без изолация и кой знае каква дограма.Около 27 кв.м. предпочита японски инвертор -ще се използва главно за отопление.
    Хубаво е да споменеш и къде се намира жилището. Както и какви финанси е отделил брат ти - все пак иска от
    Цитат Първоначално публикувано от to4nia
    От средния клас нагоре.

16. Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от IMonev

Обясни ми моля те като на по-простичък човек каква е тази дименсия W/час.
    Не се плаши от латинските обозначения Ват или киловат , мегават и т.н. принципно се дават за 1 час (не всеки се досеща от първия път)
    Ето тук може да научиш някои основни неща за "дименсията"

Поздрави
    Eye

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Аз не монтирам ОСАКА за да не ме осакатят после клиентите. Но съм сервиз и ремонтирам всички марки така че прекрасно знам как работят различите марки. Между другото вакумираха ли Хитачито? защото на онзи ден монтираха на съседен апартамент и нямаха вакум помпа монтажниците на зора. Аз докато чаках вакума те вече си тръгнаха.

18. Тук е от
    Oct 2007

Здравейте, препоръчайте ми 3 машинки за апартамент с нова дограма, стара тухла, която няма да се изолира, но е с хубави стени и фасадни плочи, които го играят като изолация - факт е, че никой в блока не си е поставял външна изолация, а е от 1978 г. в Бургас.

Хол с кухня - 8 на 4.50
    2 спални средно 3,50 Х 4 метра.

Няма ограничения в бюджета стига отоплението да е наистина отопление и да се реализира икономия на електроенергия.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе