Страница 129 от 238 ПърваПърва ... 79119127128129130131139179 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,921 до 1,935 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

... А защо само между Daikin и Hitachi? Освен това 12-ка в 28 квадрата ще стигне, но се иска класна машина или много изолирано помещение! Над Hitachi-то нямам наблюдения, но FTX-а ми е слаб на мен за това помещение. В големия студ ще клекне. Но пък за тези пари не може да не си готов на компромис. Или в студа ще помагаш на климатика с нещо или външното ще е по-шумно...

За тези пари има Gree 18-ка инвертор с монтажа, което си е пак Daikin FTX(N), но по-евтино. Поне ще имаш запас зимата.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Според мен и двата са лабави. Или ти за охлаждане само търсиш?

4. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Аз със Е14H2 отоплявам 27 квадрата неизолиран панел на шести последен етаж и климатикът не се предава и при -20, даже бачка под номинал през януарските дни с всички дни под нулата. При -5/0 градуса с голяма влажност дефроста му е на час и половина, докато от тези Дайкини има оплаквания, че дефроствали на 25 минути.

siji, много недей се подлъгва по мненията на "корифеите" на форума, почти всичките никога не са имали Хитачи, но са убедени, че не става. Грабвай Е14Н2 и бъди сигурен, че няма да те предаде. Много хора съм навил да си купят това Хитачи и досега няма недоволен.

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Както казах наблюдения от Hitachi-то нямам. Щом колегата Aruba_man го има и е тестван, то неговото мнение може да бъде меродавно. Няма по-добър тест от потребителския!

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    За тези пари има Gree 18-ка инвертор с монтажа, което си е пак Daikin FTX(N), но по-евтино. Поне ще имаш запас зимата.
    Gree толкова Daikin, колкото Dacia e Renault. Изобщо... не ми е ясно, защо се тиражират подобни твърдения.

7. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Аз открих този форум след като ми монтираха Хитачито миналата година. Тъй като тогава имах квартиранти, в смисъл го купих за тях и търсех отзиви за модела в интернет. Така открих форума. Първо го купих и после търсех мнения. Ако бях чел форума преди да избера климатика, едва ли щях да се спра на него! Като прочетох темата за Хитачи в интерес на истината се притесних. Виках си: изгорях 1200 лева, да бях дал поне 2000 да си купя истински климатик. Но за моя радост Хитачито се оказа голяма сила и не съжалявам, че съм се спрял на него. Повече от 45 лева не е лапал и в най-студените месеци. Единствено сега вътрешното тяло ми се струва шумно в сравнение с Дайкините, но за 1000 лева - толкова. Други забележки нямам. Сега ако имах 1000 лева за клима, пак бих си сложил същия.

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Gree толкова Daikin, колкото Dacia e Renault. Изобщо... не ми е ясно, защо се тиражират подобни твърдения.
    A ти колко пъти отвори Gree и новото FTXN за да ги сравниш? А знаеш ли, че FTXN се прави в завода на Gree?

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Тоест, по-правилно е да се каже, че FTXN е Gree, а не обратното.

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Тоест, по-правилно е да се каже, че FTXN е Gree, а не обратното.
    Така е, но Gree е с части и технология на Daikin, да от по-старите, но ако имаш малък бюджет е идеално!

https://forum.setcombg.com/index.php/topic,46709.0.html

Да ти кажа, не споделям всеобщото мнение, че видиш ли Daikin нямат равни. Здрави машини, някои модели са добри, но има много по-добри. Ако не гледаш Ururu-то, което пак не е предпочитан модел от клиентите, другото не е кой-знае какво. Има доста по-добри машини и то от повечето марки. Така че изобщо не им се превъзнасям и не мисля, че са кой знае какво. Имаха един модел, който се купуваше на поразия заради качеството и цената си. В момента хората с мерак се ориентират към MHI и Toshiba, към тях слагам и Nocria.

12. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Аз съм най-доволен от подовите. Затова и днес в гаража си курдисах подов. Може би на Тошиба и Митсубиши са по-добри, но и цените им отиват много нагоре. Всъщност Тошибата съм я гледал много пъти, по параметри беше 1 към 1 с Дайкина и не знам защо е по-скъпа. Винаги когато купувам климатик гледам дали се продава по белите държави и какви отзиви има там. На Дайкин цените в Италия и Германия са два пъти по-високи за едни и същи модели, отколкото тук. По-скъпи са от Тошиба и MHI, а тук е обратното. Не знам защо. В Италия и Германия където съм живял най-много, най-много Дайкини има по покривите и дворовете (по фасадите няма никакви климатици) . Не знам кои климатици са най-добри, мога да кажа само защо аз избрах Дайкин, защото за 1700 няма по-добра подова 25-ца, за 2000 няма по-добра подова 35-ца и за 1600 с монтаж (миналата година) няма по-добра 18-ка.

България:

http://v-clima.com/prod.php?id=klima...g_podov_montag
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...msz_muz_ka25va

Италия:
    http://www.climamaster.it/monosplit_..._pavimento.htm
    http://www.climamaster.it/climatizza..._pavimento.htm

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Което ми напомни за въпроса - "С какво се отопляват в Мавритания?"

14.  

15. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Вчера дойде радостна вест от Върховен касационен съд. Станах едноличен собственик на четиристаен апартамент. Ще ми връщат и 5 бона разноски по делото. Трябва да го климатизирам. Мислех да сложа две Уруро-та, но днеска като гледам как мърка подовия, май ще заложа на два подови + въздухочистител на Дайкин. Иска ми се и нещо ново на 100 волта, висок клас с генератор на кислород. Ще видим, да лапнем парите - после е лесно! Абе още 5-6 климатика ще ми трябват, и на Алтерма-та имам мерак.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

За четиристаен не се черпи така:

а така:

Колкото до машините, подовите не са лоши, но сам знаеш, че искат простор. Така, че избери си машините според помещенията.

17. Тук е от
    Aug 2011

Пак повтарям: апартамена е с вътрешна и външна изолация и ПВЦ дограма. Отново ли мислите, че няма да смогват? Разбира се приемам и други предложения. aruba_man смяташ, че хитачито ще се справо по-добре от дайкина така ли? Ами за самсунг какво мислите? Дайте и други предложения моля ви!!!

П.С.Сигурна, а не сигурен!!!

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Колегата има Hitachi-то и има преки наблюдения над него. По-добре слушай хора с голям опит от моделите, тоест потребители, които ги имат в къщи. Samsung го забрави.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе