Страница 139 от 238 ПърваПърва ... 89129137138139140141149189 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,071 до 2,085 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от incendio
    Дайкин FTX 35J е перфектен за около 25 кв. Супер си работи,а и цената е добра. Взех го от http://brosbg.com/DAIKIN-FTX-35-product-1974 ,друг вариант ти е http://brosbg.com/FUJITSU-ASYG-12LEC-product-3339 с външно захранване, икономичен и безшумен климатик отвсякъде, а пък за 30 кв.м. http://brosbg.com/DAIKIN-FTX50-product-1975 слагаш и забравяш!!! и за коридора даже остава топло :D
    1.Откога го имаш??

2.в апарамент или къща е монтиран???

3. какво е изложението на отопляваното с климатика помещение???

4. В коя част на България си(е жилището в което е монтиран)???

5.Има или няма изолация???

Докато се взима предвид само квадратурата/кубатурата и не се отговори на въпросите по-горе, всичко останало е говерене наизуст и по-принцип, което не е много здравословно през зимата...

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010

Здравейте,

Миналата година бях проучил що годе нещата и се бях спрял на Fuji LDC. Става дума за хол 25 кв. (2.5м височина) две външни стени, 5см изолация, но с липсата на комшии отгоре/отдолу през зимата беше доста студено.

Мина и замина зимата с две духалки на макс, но за тази година вече няма мърдане.

Препоръчайте климатик в средния ценови клас (1800лв ???), предимно за отопление (предпочитам с известен запас, примерно да отворя и към коридора вратата). Както и фирма за монтаж.

Поздрави

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Panasonic NE-12LKE обърни се към колегата climamarket (Ефендулов).

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от ivanpet
    Здравейте,

Миналата година бях проучил що годе нещата и се бях спрял на Fuji LDC. Става дума за хол 25 кв. (2.5м височина) две външни стени, 5см изолация, но с липсата на комшии отгоре/отдолу през зимата беше доста студено.

Мина и замина зимата с две духалки на макс, но за тази година вече няма мърдане.

Препоръчайте климатик в средния ценови клас (1800лв ???), предимно за отопление (предпочитам с известен запас, примерно да отворя и към коридора вратата). Както и фирма за монтаж.

Поздрави
    1. една 12-ка на шарп

2. и една 50-ка на хитачи

П.П. С фирма не се ангажирам.

И колко градуса си поддържал през изминалата зима в отопляваната с две духалки стая????

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010

@justify - Студено беше (при 5киловата от духалките към 18C), но впоследствие разбрах, че духа от контактите, сега ще ги напълня с пяна. Както казах преди се бях спрял на 12LDC, няма ли наследник този модел или просто не се знае дали е читав? Също бях чел положителни отзиви за Toshiba и Mitsubishi, и смесени отзиви за daikin.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

@justify - Студено беше (при 5киловата от духалките към 18C), но впоследствие разбрах, че духа от контактите, сега ще ги напълня с пяна. Както казах преди се бях спрял на 12LDC, няма ли наследник този модел или просто не се знае дали е читав? Също бях чел положителни отзиви за Toshiba и Mitsubishi, и смесени отзиви за daikin.
    Има fujitsu-general 12lt на цената на тошиба 13-ка дайсекай 6-та серия с монтажа.Разликата е че тошибата има плазма и е с върхова мощност 7.7кв в режим отопление, а фуджитсуто е с 6.5кв.Кое според теб е по-добро като цена и качество???

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010

така зададен въпроса, най-вероятно тошибата

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Определено ТОШО.Освен това има и йонизатор.

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Определено ТОШО.Освен това има и йонизатор.
    Може ли и конкретен модел, който да (пре)покрива кубатурата, посочена по-горе (или няколко в различните ценови класове).

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

13. Тук е от
    Aug 2009

....Студено беше (при 5киловата от духалките към 18C), но впоследствие разбрах, че духа от контактите, сега ще ги напълня с пяна. ......
    Приятел, при тия 5 kW вкарвани в стаята ми се струва че духането няма да е само от контактите. Забелязал ли си на някоя от стените (ъглите) на стаята да се образува конденз през студените месеци?Или около прозорците? Мухъл има ли?
    При описаните от теб условия никой климатик 12-ка няма няма да те стопли удовлетворително. На твое място бих се опитал да намаля топлозагубите на стаята, така че в нея да може да се поддържа температура 22-23*С с 3-3,5kW. И после да разчитам на отоплителната техника.
    Успех.

П.П. Написаното по-горе не важи ако планираш директно да се топлиш на 100V. Защото при тази техника топлят не киловатите а йероглифите.
    Евентуално следващите постове ще ти обеснят защо...
    Успех^2.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010

със сигурност ще се намалят загубите, отделно би трябвало от нови две страни да ме топлят. Аз нямам против да се презастраховам, затова обяснявам ситуацията. Ако не стига 12 да е 13/14 или каквото трябва, за да има комфорт.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Това с духането от контаките е факт. Само, че при мен беше от ключовете за балконските лампи. Засмукваше през гофрето отвън от лампата и заледяваше ключовете зимата. Направо паднах като го видях.

17. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    ... Това с духането от контаките е факт. Само, че при мен беше от ключовете за балконските лампи. Засмукваше през гофрето отвън от лампата и заледяваше ключовете зимата. Направо паднах като го видях.
    То си е направо аспирация-поне няма да има мухъл,а и свеж въздух постоянно.

18. Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от justify
    една 50-ка на хитачи

П.П. С фирма не се ангажирам.
    +1

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе