Страница 175 от 238 ПърваПърва ... 125165173174175176177185225 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,611 до 2,625 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от bongo78
    Привет,
    Имам нужда от съвет за нещо икономично, тихо и качественно . След близо 2 седмици четене пак немога да избера какво точно ми трябва а вече стана студено . Въпроса е за 2 помещения, спалня 12кв и хол 23кв тавани на 2.5м, панел среден етаж дограми и изолация, север-изток изложение. От всичко прочетено разбрах че ми трябват хиперинвертори и до там ... Ще се използват основно за отопление. Бюджет 3,5к. Предложете фирма за района на София. Благодаря
    Спалня: SANYO SAP-ZK25X

Хол: RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6 тази тошиба е мощна колкото фуджицата ми 12 LD, с разликата, че е по- тиха и може би по-икономична.

И двата климатика ще се правят с отоплението.

Вместващ се в бюджета.Готов си не се колебай-взимай.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Цитат Първоначално публикувано от ivoru
    Техните момчета едва ли знаят какво е вакуум помпа,
    Вече на няколко места се споменава това. За какво става дума? Трябва ли да внимавам по време на монтажа за вакуумирането? Ако го пропуснат да вдигам ли аларма? Демек има ли вероятност да не е задължително?

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Слага се вакуумпомпа за обезвъздушаване на системата.Във всички инструкции пише, че се вакуумира, но често прескачат този момент и ще те убеждават, че точно този климатик нямал нужда.Хора от форума казват, че имат машини, които работят невакуумирани, но според мен това не е правилния начин на монтаж.След като във всяко монтажно пише да се вакуумира, значи трябва да е така.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от SongBird
    Вече на няколко места се споменава това. За какво става дума? Трябва ли да внимавам по време на монтажа за вакуумирането? Ако го пропуснат да вдигам ли аларма? Демек има ли вероятност да не е задължително?
    Няма такава вероятност при нито един производител, навсякъде е задължително.Ето тук https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B3Zf1DmKE1DDOTdmODU5NGItNmM4Zi00MGZlLWFiYjMtNTllNzJlYTM5OTQy&hl=bg на фигура 12 долу вдясно при монтажа пише как се манипулира с "Vacuum pump""

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Вакумирането е ЗАДЪЛЖИТЕНО условие на всички производители. Всичко друго са свободни съчинения и мърявщина!

7. Тук е от
    Oct 2010

Здравейте, спряла съм се на 2 модела климатици и като лаик в областта искам да ви попитам кой бихте ми препоръчали. Става въпрос за помещение с ПВЦ дограма около 35 кв.м. и тавани на 2.8м.Както може би се подразбира съм се спрял на тези 2 модели предимно заради цената им и за тома, че специално за Тошибата прочетох добри отзиви:
    1. TOSHIBA RAS-167SKV-E/167SAV-E
    2. PANASONIC CS/CU-E15MKE-3

Благодаря предварително.

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Доста ти е кубатурата, отива към 100 кубика.Какво му е предназначението на това помещение, какви температури мислиш да поддържаш, как е без отопление - сравнително топло или студено.

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от misho74
    Здравейте, спряла съм се на 2 модела климатици и като лаик в областта искам да ви попитам кой бихте ми препоръчали. Става въпрос за помещение с ПВЦ дограма около 35 кв.м. и тавани на 2.8м.Както може би се подразбира съм се спрял на тези 2 модели предимно заради цената им и за тома, че специално за Тошибата прочетох добри отзиви:
    1. TOSHIBA RAS-167SKV-E/167SAV-E
    2. PANASONIC CS/CU-E15MKE-3

Благодаря предварително.
    За мен и двата са слаби за 35кв.м.(защо не премериш с рулетката пък да видим да ли наистина е 35м2), но панасоника е възможно да се справи със задачата.

Иначе за твоя случай и ако имам до 2000лв максимум бих избрал за отопление един от тези 2 климатика:

1. хитачи 50-ка

2. LG libero 18-ka

Ако можеш да 'напънеш" джоба си едно фуджитсу
    За хитачито не съм съвсем сигурен дали при минусови температури ще устиска, но за последните 2 съм убеден.
    От кое населено място си и каква е желаната от теб температура???

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ако е за основно отопление, ХИТАЧИ-то малко ме съмнява.За НОКРИЯ-та спор няма, че е най-подходящия.

12. Тук е от
    Oct 2010

Здравейте отново, забравих да кажа, че съм от София и в апартамента има парно, но просто радиатора не е достатъчен да затопли това голямо помещение/не е предвиден, защото помещението е уголемено/ та един вид климатика ще се явява като основна помощ за парното, образно казано парното на 2-3 да поддържа температурата, а останалото от климата. Спрял съм се на тези две марки Тошиба и Панасоник които посочих по горе, просто защото познат ми ги предложи на доста изгодни цени. Поздрави.

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ако жилището е твое си заслужава да инвестираш в него с един хубав климатик, защото не се знае с газа и дали ***** няма да врътне кранчето или на теб самия да ти писне от сметки и да го врътнеш ти.

Колкото и да са изгодни, като цена/параметри съм за LG 18-та. Той е най-близо до желаната от теб цена.Тошибата е откровенно казано слаба за 35м2. Панасоника може, ако ще топли задно с парно, но и с него ще има въпросителни.

И какви са цените ако не е тайна, да видим дали наистина ти е приятел...

14.  

15. Тук е от
    Oct 2010

Ами цените на които ми ги дава са с около 650 лева по ниски от цените на които се продават в момента в Техномаркет.

16. Тук е от
    Sep 2011

Искам да благодаря на колегата Mega и неговата фирма Powerclima за професионалното отношение, перфектния монтаж и коректността. Климатиците работят безпогрешно!

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Хайде, честито, ама само така няма да мине.Давай снимков материал.То ТОШИБА как да работи, освен добре.

18. Тук е от
    Sep 2011

Той Ивайло ги снима, може да е качил някъде снимки. Иначе в спалнята сложихме RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6 / RAS-10SAVP2-E, а в хола FTXS35J - Professional.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 22:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 08:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 16:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 13:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 11:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе