Не мисля, че е коректно да сравняваш тези две машини.
Не мисля, че е коректно да сравняваш тези две машини.
значи която изглежда по добре да я вземам
По-скоро следва да се сравнят 285ГДР /0,3-3-7,7 на отопление при КОП 6,67/ и НАЦИОНАЛА.225ГДР е 0,3-2,5-5,9 на отопление, при КОП 6,1.
да но искам да помага на саниото дк36у защото то е в стая 85м3 и при -20 се мъчи
Ако имаш съмнения, тогава си вземи НАЦИОНАЛА, макар и ТОШО да може да свърши същата работа.Виж кой е в по-добро състояние и избери него, ако са втора ръка.
а този дали ще се справи Panasonic CS229XB
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319105022[/time]_________________________________________________
аз мисля за нов до 2500 ще мога да заделя
Да не е 228ХВ.Неговата мощност е малко по-ниска от предходния модел.
Здравейте,
Моля за компетентна помощ за избор на климатик за помещение около 35-38 кв.м (дневен тракт - хол, кухня и коридор). Жилището е ново, от добър строител, червена тухла с всички изолации, 5 камерна PVC дограма Kömmerling, над денонощен супермаркет, южно изложение.
Желанието ми е с едно тяло, монтирано в средата на дневния тракт да се отопляват и две малки преходните спални (по 9 кв.м) с плъзгащи врати към тракта .
Към момента съм се насочила към подов Daikin FVXS35F/RXS35G (1930.00лв. с монтаж и ДДС) или FVXS50F/RXS50G (2742.00лв. с монтаж и ДДС).
Според вас това добър избор ли е?
FVXS35F/RXS35G ще свърши ли работа или задължително трябва FVXS50F/RXS50G?
Предварително благодаря на всички.
Това е някаква шега, нали? Искате да отоплявате ~ 60m2 с 4kW?
По-ниски са мощностите от предходния НАЦИОНАЛ.Първоначално публикувано от bobrcoo
Задължително 50-цата ще е необходима, но в спалните темературата ще е по-ниска с едни 3-4°С.Първоначално публикувано от MB
Благодаря "rist" . Смятам, че за мен няма да е проблем, ако в спалните е с 3-4C по-ниска температурата. А какво би казал за избора на модел и цената на която ми го предлагат?
Аз не мисля, че е удобно спалните да са постоянно отворени и докато спите. Да не говорим, че не може да се пусне телевизор или музика в хола, докато някой е в спалнята и т.н.