Karfiol, MHI ZJX-S е страхотна машина, но Daiseikai 6 има повече екстри за близки пари, че и по-малко. Аз съм фен на MHI, но не мога да си кривя душата, че 6-цата за възможностите и парите си бие всичко в земята.
Karfiol, MHI ZJX-S е страхотна машина, но Daiseikai 6 има повече екстри за близки пари, че и по-малко. Аз съм фен на MHI, но не мога да си кривя душата, че 6-цата за възможностите и парите си бие всичко в земята.
От много четене във форума се обърках повече, отколкото да си изясня избора.
Дайте съвет: 2 стаи 19кв.м и 14кв.м с по една външна стена, където е дограмата, тухлен апартамент на 4 етаж от 8 етажен блок, ПВЦ с к-стъкло, бюджет 2800 с монтажа за 2 броя клими.
Само още нещо да ми разясните, Daiseikai 6 пише че е високостенен, това какво означава и има ли изобщо значение?Първоначално публикувано от Mega
И каква е разликата м/у инвертор и хиперинвертор?
мицубиши илектрик GE25VA + GE35VAПървоначално публикувано от kocikoc
Високостенен означава, че конструкцията му позволява да се монтира по-близко до тавана.Първоначално публикувано от Karfiol
Хиперинвертор е условно понятите въведено от Мицубиши, в общи линии е климатик с много добри характеристики и висок COP. Обикновено машините от ТОП класа се означават така.
Много благодаря за информацията, сега трябва да намеря кой фирми в града го предлагат.Първоначално публикувано от Mega
здравейте, никъде във форума не намерих мнение за NATIONAL-JAPAN CS-285XB2, предлага се от термо клима ако знаете нещо за него пишете става ли или е стар боклук.
Машината не е лоша, за какво помещение го замисляш.
Здравейте, аз след много четене и умуване май окончателно се спирам на DAIKIN FTXN35K. Какво ще каже за този модел, имам още малко време за размисли и ще следя темата.
Жена съм доста прочетох, но нищо не разбирам от климатици и всичките тези букви и цифри ми станаха каша в главата. Защо, какво му е на модела. Няма ли да върши работа в моя случай. Дават го да работи при - 15*, до 70 куб.м и СОР: 3,43. Благодаря предварително.
Този ДАЙКИН го остави.Имаш около 46 кубика помещение.Като си заложиш по 80 вата на кубик, става около 3,6 кв номинал на отопление.За добър ДАЙКИН не ти стига бюджета.До 1000 лева без монтаж може да видиш това - http://www.technomarket.bg/products/...c-cs-cu-e12hke или това http://www.technomarket.bg/products/...c-cs-cu-te9hke .
помещението е около 35м3, но искам да помага и на едно санио DK 36 U което вече трета зима отоплява стая 80м3 и при -20 навън неможе да достигне повече от 20 градуса вътре.
За 35 кубика няма да има никакви проблеми с този номинал и максимално развъртане до 7,7.Държиш ли да е тази машина, има европейчета за твоето помещение с много добри показатели и на по-ниски цени.
edi1, много благодаря за информацията.