Предполагам този модел външното е с пласмасовия корпус копие на стария модел фуджицу. Те наистина топлят обаче консумацията им е доста висока направо ламя.Първоначално публикувано от j_bojkov
Предполагам този модел външното е с пласмасовия корпус копие на стария модел фуджицу. Те наистина топлят обаче консумацията им е доста висока направо ламя.Първоначално публикувано от j_bojkov
и вътрешното тяло, копие на модел Sharp от 1991 година за японския пазар...Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Подкрепям j_bojkov,аз също имам един Хайер който се представя повече от отлично,монтиран е в един павильон от алуминиева конструкция и стъклени стени върху тротоарните плочки 5 кв.височина 3м.няма никаква изолация 6 г.работи и няма никакъв проблем при никакви минусови температури,най-високи сметки януари и февруари 30 лв.климатика е 7-ца.
Като притежател на Хайер от 2004г.( Купих го за 1200лв.без монтаж) мога да споделя топли, но е доста шумен и харчи много.Модела, който ползвам е HSU-12HT03.На вътрешното тяло пише, че максималното топлоотдаване е 5600W, a макс. разход 2000W води се клас-I.Ако сега трябва да купувам няма да е Хайер или подобен клас.
Кажете нещо за този климатик - DAIKIN AN22LESK. Добър ли е за парите си!
Въпроса ми е свързан с оферта от тази фирма - http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=159
не не е . много пари за нищо машина. и това не е коп-а което гледаш. и за каквато и стая да искаш да го сложиш ще ти е малък.Първоначално публикувано от gogorog
за тези пари има друго по-добро.
Зависи за какво го гласиш,но има номинал на отопление 2,2kw,.а при 2° отдава 2,6kw. - базово моделче.Олекотен откъм килограми 7/23кг.Първоначално публикувано от gogorog
600w. мощност за компресора.
gogorog, явно за малка стая ти трябва климатик, щом на тези параметри се спираш. За 1200 лева, и то с включен в цената монтаж, има такива хубави Панасоничета 7-ци, 9-ки - супер тихички, икономични, с много екстри и идеални за българския климат!Първоначално публикувано от gogorog
Или пък Mitsubishi Electric GE25VA, който струва с 50 лева повече от Дайкина - 1250 с вкл монтаж. Пак свръх тих и икономичен климатик
извинявай ,ама GE25 е пълно дърво и псевдо инвертор в сравнение с климатик на 100 волта .. я му виж минимумите ,ще работи он/офф нон стоп
Това си е избор на потребителя. На мен лично не ми пречи но/оф работата.Първоначално публикувано от Alexi
То и на този Дайкин минимумите една прелест... Ако ще и на 50 волта да е, пак ще си е дърво.Първоначално публикувано от Alexi
135 w консумация на отопление ,колко по малко да е минимума .. а това че е с олекотени тела - вече само високия клас са с нормални тела ,всичко друго е с олекотени .. чак се зачудвам дали да не си взема един ZK28X за 1300 лв и да си го сложа в мазето че докато Панасоника се развали сигурно външните тела ще станат по 15 кг
Здравейте,
Предстои да изберем климатици (във Варна). Помещението е: партерно, подът на 1 м. под кота нула;височина до окачения таван 3,2 м.;ще се ползва за живеене/за офис; изложение югоизток - северозапад.
На снимката, които съм прикачил се вижда помещението гледано откъм вътр. двор.
На схемата (да подскажа:тя е огледално-обратна на снимката) съм обозначил каква и къде е дограмата, какви са стените, къде има захранване (отбелязано с червени кръстчета).
В момента смятаме да оставим цялото помещение общо, но в бъдеще планираме то да бъде разделено на две помещения. Затова и предвиждаме 2 климатика. Подът е с гранитогрес...наясно сме, че оттам ще "дърпа", но какво да се прави...
При избора на климатици приоритетите са: 1.Комфорт 2. Икономия 3. Цена
Бюджетът общо за двата климатика е до 2500 лв (вкл. монтаж).
Ще бъдем благодарни ако ни предложите 1-2 разумни варианта.
valdim : две cut out хитачита - 9 за малкото и 12 за голямото място.
estqwerty: откъде ги купуваме с монтажа?Първоначално публикувано от estqwerty