На твое място бих взел Тошко. Еди ще ти каже, колко точно % от мощността си запазва при -найсе, че той ги наизустява сервизните.
Ама ако не изпадаме в подробности - машината е класна и няма да има проблеми да те топли в студ и пек! /Или обратно /
На твое място бих взел Тошко. Еди ще ти каже, колко точно % от мощността си запазва при -найсе, че той ги наизустява сервизните.
Ама ако не изпадаме в подробности - машината е класна и няма да има проблеми да те топли в студ и пек! /Или обратно /
При -15 не очаквай да те топли с КОП над 3 какъвто и да е климатик
ТОШО 6-а серия и при -25 ще работи без проблеми.Това е първата машина, ако не се лъжа, при която в сервизното са дадени данни за мощността при -20 градуса.Хич и не се замисляй, направо си ги вземай двете машини, както още Сашо ти предложи.А иначе, след кратка справка с литературата, а не наизуст, както казва Kasap-а 6-а серия при -15 запазва около 44%, а при -20 запазва 30% мощност.Първоначално публикувано от Endymion
FUJI RSB-12LDC или MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 35 ZJ-S?
Стая 21 кв.м, 1-етаж, южно изложение, прозорец 4,8 кв.м. с троен стъклопакет; към нея има кухнески бокс 6 кв.м. с врата.
Като цена, COP са почти еднакви, максимума им се различава - 6,7 при FUJI срещу 4,8 при MITSUBISHI.
Edit:
Добавям в "съревнованието" и Панасоник KIT-NE-12LKE, но за него не съм сигурен дали може да достави в града ми.
Заради по-високата отоплителна мощност бих избрал LDC-то.Все пак 27 квадрата имаш, около 70 кубика.
Панасоника на хартия също изглежда добре: Oтоплителна мощност – 4.0 (0.6-6.6) kW, COP – 4.17.
Даже и цената му ще е маалко по-ниска от Фуджито -- при нас го има за 1649 лв, Панасоника е 1689 лв, но с монтаж. Има нагревател на тавата, който се управлявал от външната платка, ама как се управлява, не знам. Ако се включва само при дефрост -- добре, ама ако се включва да работи постоянно при температури под нулата...
ПАНАСОНИК-а е добра машина, него го пропуснах, гледах ЛДС-то и МХ.При ПАНАСОНИК-а сигурно ще се избягнат някои неудобства, като шума на фреона и тракащите втулки/предполагам/.Вече е въпрос на твой избор.Някъде гледах алгоритъма на нагревателя на тавата, май при ТОШИБА беше, НД моделите.Когато температурата пада, нагревателя се включва при 0 градуса, ако след това запозва да се покачва, изключва на +3.
здравейте кой е по добрият избор TOSHIBA RAS-107SKV / SAV-E3 или панасоник 09 лке за стая 20квадратни метра с изолация и пвц за гр. Русе.
За охлаждане, предполагам? Ако греша, няма по-добър избор сред посочените.Първоначално публикувано от branko
Кой от двата- Toshiba Daisekai RAS-10SKVP2-E или FUJITSU GENERAL
ASYG09LT/AOYG09LT
Между другото за FUJITSU GENERAL LT серията няма никакви отзиви.Вярно, че не е презимувал.Да не се окаже голямата изненада на зимата в положителен смисъл.
LT им е върховата серия, по книга е с много добри данни, с него през зимата проблеми също няма да имаш.Но мен ако питаш, си сложи ТОШО, има доста предимства през ФУДЖИЦУ-то, най-малко заради филтриращата система и йонизатора, да не изреждам и другите.
+1 Освен това, и цената на LT ми се струва леко неадекватна, но пък всички знаем за ценовата политика при тези 3 марки.
Очаквам, да намалят LT-то с 30% за да се позиционира на по-правилното място.
Най-късно другото лято със сигурност ще си намери ценовото място, има пазар за модела.
Според мен трябва да се ориентираш към 137SKV или 12LKE.Първоначално публикувано от branko
е, де, е, де не с лошо, де. Хайде да не сме толкова минипулативни и дакажем истината. Ето оригиналното ми първо съобщение:Първоначално публикувано от justify
та така:
1. сложил съм някаква ориентировъчна цена - около 2 500, но след това съм писал и че цената не е от съществено значение, а съм питал и за Уруру Сарара, което си идва пак над 3 бона.
2. Питал съм и за Тошиба, така че спокойно можеше да ми я предложите.
3. да , вярно е, че касапа ми е предложил Нокриа, но пък други ми предложиха 12 ЛДЦ (аз съм лаик и търся някакво решение - естествено, че ако ми предложат едно и също за 1000 лева разлика, ще избера по-евтиното, при равни други условия)
4. Холът е 26 квадрата, лато както казах има голяма кухня, която заема поне 2 квадрата (тук вече веднъж имахме лафове с касапа
5. Благодаря за тампоните - благодарение на форума и на човек от него (страхотен професионалист) вече имам и се надявам това да реши част от проблемите
6. Климатика е бил изключен за 2-3 дни за 6 месеца и то при пльсови температури - дори и да е имало минимално замръзване някъде, то температурите през деня достигащи 16-17 градуса са го разтопили, така че гаранция тогава проблемът не беше в това и т.н. и т.н.
Не ме разбирай погрешно (а предполагам, че е точно така, затова и така реагираш) - не съм неблагодарен, просто критикувам, че обикновено като ви кажат дайте климатик и препоръчвате едно и също, а така се пропускат възможности. Нали се сещаш, че сега няма да отеба 2К и да ги пратя на вилата, дето ходя 2 пъти в годината, за д аси купя Toshiba PDR, която щях да имам на разположение, ако някой ми я беше предложил. Интересно ми е как като ви кажат хората - дайте нещо за 1000 лева и дайте нещо за 2 500+ и препоръчвате едно и също Е, това ми е критиката - приеми я като дружески лаф. Все пак, макар и с една година закъснение, за себе си имам решение - ако искаш нещо, което да работи без проблеми, купи си Тошиба - дайсейкай или ПДР