Страница 170 от 238 ПърваПърва ... 120160168169170171172180220 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,536 до 2,550 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

На твое място бих взел Тошко. Еди ще ти каже, колко точно % от мощността си запазва при -найсе, че той ги наизустява сервизните.
    Ама ако не изпадаме в подробности - машината е класна и няма да има проблеми да те топли в студ и пек! /Или обратно /

2.  

3. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

При -15 не очаквай да те топли с КОП над 3 какъвто и да е климатик

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от Endymion
    Здравейте отново, май не се изразих добре в предишният си пост. Аз не питах дали Дайкина или Мицубишито са по-добър избор, а дали Daiseikai 6 ще работи при температура близка до -15 или малко по-ниска. И ако ще работи до колко ще е ефективен. Тези два климатика просто ги дадох като пример, понеже в ТТ данните им пише отопляват и при -20.
    Аз май разводнявам темата, като пиша през по-големи интервали, но имам възможност да преглеждам форума само вечер.
    ТОШО 6-а серия и при -25 ще работи без проблеми.Това е първата машина, ако не се лъжа, при която в сервизното са дадени данни за мощността при -20 градуса.Хич и не се замисляй, направо си ги вземай двете машини, както още Сашо ти предложи.А иначе, след кратка справка с литературата, а не наизуст, както казва Kasap-а 6-а серия при -15 запазва около 44%, а при -20 запазва 30% мощност.

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

FUJI RSB-12LDC или MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 35 ZJ-S?

Стая 21 кв.м, 1-етаж, южно изложение, прозорец 4,8 кв.м. с троен стъклопакет; към нея има кухнески бокс 6 кв.м. с врата.

Като цена, COP са почти еднакви, максимума им се различава - 6,7 при FUJI срещу 4,8 при MITSUBISHI.

Edit:

Добавям в "съревнованието" и Панасоник KIT-NE-12LKE, но за него не съм сигурен дали може да достави в града ми.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Заради по-високата отоплителна мощност бих избрал LDC-то.Все пак 27 квадрата имаш, около 70 кубика.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Панасоника на хартия също изглежда добре: Oтоплителна мощност – 4.0 (0.6-6.6) kW, COP – 4.17.
    Даже и цената му ще е маалко по-ниска от Фуджито -- при нас го има за 1649 лв, Панасоника е 1689 лв, но с монтаж. Има нагревател на тавата, който се управлявал от външната платка, ама как се управлява, не знам. Ако се включва само при дефрост -- добре, ама ако се включва да работи постоянно при температури под нулата...

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

ПАНАСОНИК-а е добра машина, него го пропуснах, гледах ЛДС-то и МХ.При ПАНАСОНИК-а сигурно ще се избягнат някои неудобства, като шума на фреона и тракащите втулки/предполагам/.Вече е въпрос на твой избор.Някъде гледах алгоритъма на нагревателя на тавата, май при ТОШИБА беше, НД моделите.Когато температурата пада, нагревателя се включва при 0 градуса, ако след това запозва да се покачва, изключва на +3.

10. Тук е от
    Oct 2010

здравейте кой е по добрият избор TOSHIBA RAS-107SKV / SAV-E3 или панасоник 09 лке за стая 20квадратни метра с изолация и пвц за гр. Русе.

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от branko
    здравейте кой е по добрият избор TOSHIBA RAS-107SKV / SAV-E3 или панасоник 09 лке за стая 20квадратни метра с изолация и пвц за гр. Русе.
    За охлаждане, предполагам? Ако греша, няма по-добър избор сред посочените.

12. Тук е от
    Jul 2008

Кой от двата- Toshiba Daisekai RAS-10SKVP2-E или FUJITSU GENERAL
    ASYG09LT/AOYG09LT

Между другото за FUJITSU GENERAL LT серията няма никакви отзиви.Вярно, че не е презимувал.Да не се окаже голямата изненада на зимата в положителен смисъл.

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

LT им е върховата серия, по книга е с много добри данни, с него през зимата проблеми също няма да имаш.Но мен ако питаш, си сложи ТОШО, има доста предимства през ФУДЖИЦУ-то, най-малко заради филтриращата система и йонизатора, да не изреждам и другите.

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

+1 Освен това, и цената на LT ми се струва леко неадекватна, но пък всички знаем за ценовата политика при тези 3 марки.
    Очаквам, да намалят LT-то с 30% за да се позиционира на по-правилното място.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Най-късно другото лято със сигурност ще си намери ценовото място, има пазар за модела.

17. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от branko
    Според мен трябва да се ориентираш към 137SKV или 12LKE.

18. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Да-а-а за 2000лв +/- 300-400лева.

Ама то не слуша бре.Kaсапа му препоръча фуджицу/фуджи/Генерал 14 Нокрия
    ... и накрая послуша "майстори" от фирми, които "му обещаха", че 12 LD ще се справя с 28 кв.м....

Той климатика му е в 28 квадрата в гр.София, а тогава дайсекай 6 не се произвеждаше...дори и тампони няма, въпреки, че и това казахме ... в тази квадратура който и да е климатик 12-ка към октомври 2010г за 1500-1800лв ще подпръцква и цапа гащите при температури около 0 градуса и под нула градуса.А е хубаво да се уточни, че дрънкането се е получило след като го е оставил/а изключен една седмица зимата при ниски температури и като го пуснал на минусите се раздрънчал ...

П.П. Казано му е:
    -14 Нокрия, той друго взе
    - да сложи тампони, той отново реши, че може без
    - да не изключва зимата климатика, той/тя....

Е, при същата "експлоатация" от жена му и дайскекй, ПДР или летяща чиния също ще се раздрънчат...

Не, че фуджитсу не са бръмкалки, но при такова ползване...никой не му е ... в гащите...
    е, де, е, де не с лошо, де. Хайде да не сме толкова минипулативни и дакажем истината. Ето оригиналното ми първо съобщение:

та така:
    1. сложил съм някаква ориентировъчна цена - около 2 500, но след това съм писал и че цената не е от съществено значение, а съм питал и за Уруру Сарара, което си идва пак над 3 бона.
    2. Питал съм и за Тошиба, така че спокойно можеше да ми я предложите.
    3. да , вярно е, че касапа ми е предложил Нокриа, но пък други ми предложиха 12 ЛДЦ (аз съм лаик и търся някакво решение - естествено, че ако ми предложат едно и също за 1000 лева разлика, ще избера по-евтиното, при равни други условия)
    4. Холът е 26 квадрата, лато както казах има голяма кухня, която заема поне 2 квадрата (тук вече веднъж имахме лафове с касапа
    5. Благодаря за тампоните - благодарение на форума и на човек от него (страхотен професионалист) вече имам и се надявам това да реши част от проблемите
    6. Климатика е бил изключен за 2-3 дни за 6 месеца и то при пльсови температури - дори и да е имало минимално замръзване някъде, то температурите през деня достигащи 16-17 градуса са го разтопили, така че гаранция тогава проблемът не беше в това и т.н. и т.н.

Не ме разбирай погрешно (а предполагам, че е точно така, затова и така реагираш) - не съм неблагодарен, просто критикувам, че обикновено като ви кажат дайте климатик и препоръчвате едно и също, а така се пропускат възможности. Нали се сещаш, че сега няма да отеба 2К и да ги пратя на вилата, дето ходя 2 пъти в годината, за д аси купя Toshiba PDR, която щях да имам на разположение, ако някой ми я беше предложил. Интересно ми е как като ви кажат хората - дайте нещо за 1000 лева и дайте нещо за 2 500+ и препоръчвате едно и също Е, това ми е критиката - приеми я като дружески лаф. Все пак, макар и с една година закъснение, за себе си имам решение - ако искаш нещо, което да работи без проблеми, купи си Тошиба - дайсейкай или ПДР

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе