... Аз до сега шумна Тошиба не съм видял за сметка на доста други марки.
... Аз до сега шумна Тошиба не съм видял за сметка на доста други марки.
То и моите Дайкин-и работят чудесно, но от една седмица много оплаквания има от почти всички марки, а още не станало толкова студено. Очаква ни интересна зима, ако този път познаят, че ще е доста люта.
Човекът продава най-много в категорията 1000-1500 лева. Нормално е Дайсекай-я да е тих, но там работата е от 2 бона нагоре.
Идеята ми е, че един добре оразмерен климатик в това време, още повече май мястото беше Петрич, за да работи като самолет просто е изпържен яко.
Както съм казвал много пъти, щом се хванете за Хитачито, за 1000 лева климатик, каквато и марка да е, ще има кусури. Качеството струва пари.
Но определено по-добър вариант е, да е шумен и да топли, отколкото да е тих и да не топли.![]()
Модела е - ras-137skv-e В момента е на слаба мощност на вентилатора. Апартамента е 80кв. някъде. Вътрешното тяло хич не се чува. Но той отдавна е затоплил помещението, но сега нещо го прихвана. Опитах се с смяна на програмата и за сега се получи. Бученето е при програмата one-touch- сама си настройва температура и всичко друго. Сега го пуснах на обикновената на 24 градуса и бученето изчезна... Странно. Утре ще махна решетката и ще го фрасна с всичка сила, та дано от това да е. Тампони няма. Като че ли, усещам някакви вибрации на стената, на която е вътрешното тяло...
Първоначално публикувано от siji
Първоначално публикувано от siji
Той тоя климатик трябва да му сеПървоначално публикувано от siji
и
като на господ щом за 1300 лв го купувате за 23 квадрата, па "решавате" да топлите с него цял апартамент.
Я бегайте го сменете за един панасоник.Ма кой ви "надена" на тая тошиба я кажете???
Ето и цялата история по избора на климатик за топлене на един апартамент: https://forum.setcombg.com/index.php...1;sa=showPosts
П.П. като си помисля: Ма що не си закачите лекия автомобил за един пълен прицеп от ТИР да видим дали и как ще "ръмжи"...
Много къса памет...
Ясно, нищо и няма на машината.Този експеримент за пореден път доказва каква мощ има дори в най-ниския клас ТОШИБА
![]()
.80 квадрата и поддържа 24 градуса на най-ниска степен на турбината - ако чуят производителите, направо ще умрат от кеф.Първо прекалено много кубици топлиш - поне 180, ограничавай си се до хола.Второ, остави си го на отопление22-23 градуса, турбина на АУТО.Не знам каква ти е настройката на УАН ТЪЧ, ама явно е нещо уникално.
Вместо да го удряш не натискай бутони, които не знаеш. Ползвай си режим отопление, вентилатор на авто и си дръж нормална температура. Машината не е виновна.Първоначално публикувано от siji
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1318962650[/time]_________________________________________________
... One Touch пуска фреона към казана за ракията.![]()
След този експеримент, само да съм чул лоша дума за АВАНТ, да не говорим да другите ТОШОВЦИ.![]()
![]()
Само няколко думи за Авант:
-Кофти пластмаса
-Лоша сглобка
-Посредствени показатели
-Внос от Гърция /За Техно-полюц/
Но като изключим това, няма какво лошо да се каже...![]()
Да, ама топли 80 квадрата............![]()
![]()
Не се смейте, ама какво значи това АВАНТ? Ако имате предвид по-ниския клас на тошиба, ми аз не виждам нищо лошо в пластмасата на моя. Изглежда здрава и солидна и в сравнение с другия ми климатик, на който така скърцаше при свиване и разширяване на пластмасата, че.... А от този не съм чула и ''скръц'' нито един път.
Ами ние си нямаме идея какъв ти е "другия климатик".
![]()
Нищо му няма на пластмасата, като на всички други в този клас е, че и по-добра. За тия пари е добра машината. Само не я ползвай вместо кюмбе.![]()
Не се присмиваме, и както често съм казвал, ниския клас на ТОШИБА е над средния клас на други производители.Щом е издържал такава жестока експлоатация, няма да имаш проблеми през зимата.Наистина, не го карай да топли в пъти по-големи помещения, от колкото е разчетен.![]()