Тази вечер ще дойдат от една фирма на оглед, за да предложат варианти...
Искрено се надявам да направя правилен избор...
Тази вечер ще дойдат от една фирма на оглед, за да предложат варианти...
Искрено се надявам да направя правилен избор...
След час мисля да хода да купувам PANASONIC CS/CU-TE9HKE за въпросната стая и бих искала да чуя последно мнението Ви. Притеснявам се да не сгреша с избора, че 1000лв са си пара за мен и ако не върши работа......съпружеското тяло ще ме........ Благодаря предварително.Първоначално публикувано от zllate
Бих заложил на известен запас в максималната мощност, на твое място... За съжаление при климатиците от 1000лв е така.
Няма идеално щастие.
Моя е като този- http://www.technomarket.bg/products/...-107skv-sav-e3 Само че 12-ка. Както разбра от предишните страници с него топля засега 80кв. и съм доволна. Но по-добре някой друг да даде съвет защото не съм много компетентнаПървоначално публикувано от zllate
Няма ли я 12-цата, която ти посочих наред с 9 ката.
Kasap и аз бих, ама финансите ми са ограничени. Исках този PANASONIC CS/CU-E12HKE, но се оказа че няма ни един читав в мрежата на Техномаркет. Разчитам на това, че стаята е топла. До сега 3 год. сме били на духалка, като децата я включваха от време на време и беше ок.
И 9-ката ще свърши работа.С двуредов топлообменник и ЕТРВ е.Външното е 34 кила.
Eddi, написах за изолацията.... сега какво мислиш?Първоначално публикувано от eddy
...Сградата е на две години... няма влага... външните стени - външна мазилка, 5-7см фасаден стиропор, 1.5см лепило, 25 см червена тухла, вътрешна мазилка....(по думите на съсед), на 60 см от пода външно около апартамента има и допълнителна покривна изолация, тъй като е покривна тераса на магазин...
edi1 , точно това исках да чуя. Не че разбрах всичко, но това че ще ми свърши работа е достатъчно. Много благодаря на всички Ви за помощта.
По принцип новото строителство не става почти за нищо с тези тънки стени, /24 см ако е външна стена, аз съм марсианец/, и имитация на изолация, колкото да се отбие номера, но това е положението.Проблема е най-вече дали ще може да отоплява спалните помещения, които са доста настрани от машината, пък са и две.
Голям оптимизъм се вихри последните няколко часа е моето мнение. Аз с първите 4 в подписа ми се пробвам да топля 95м2 всичко с вътрешна изолация и не знам дали ще се справя при -15С а тук се говори за една подова 50-ка на дайкин????
Като стана въпрос за избор на климатик по цена каква ще е разликата ако се топля с този http://www.hcklima.com/product_info.php?products_id=182 или с този http://www.hcklima.com/product_info....roducts_id=170 поне на пръв поглед външните тела са еднакви, от вътрешните ли идва разликата от 1400лв.
Р.S. цените май не са показател ,аз бих си взел два от 1100лв вместо един за 2500.
Първоначално публикувано от joro_bul
то там си е за 2х 9LD или поне за 2х GE35VA ама кво да праиш
По принцип новото строителство не става почти за нищо с тези тънки стени, /24 см ако е външна стена, аз съм марсианец....
Много глупости много нещо напоследък.
Ти да не живееш в ново строителство че да пишеш такива квалификации?
Защото стр.дебелина на нашия е 380мм.
Не слагаи всички под един знаменател.
Интересно ми е защо този модел на Грии gree gwh18kg една фирма го дава с компресор на Даикин,а друга го дава с компресор на Санйо....на кой да вярваме....