Вратите са плъзгащи и почти не се използват (навик).Първоначално публикувано от deian
Вратите са плъзгащи и почти не се използват (навик).Първоначално публикувано от deian
Колеги, отопление с 38W на кубик, звучи повече от несериозно.
Подовите климатици създават по-добър комфорт от високостенните, но трябва да се предвиди да има свободно място пред него за да обдухва по-голям част от пода.
35 м2 без двете спални ли е? Т.е. 55 м2? Много е за една машина.
Аз скоро ще слагам подова 25-ца в около 40 квадрата.
MB, ако имаш място сложи две 25-ци, вместо една 50-ка.
Човека казва че има добра изолация, не мисля че ще има проблеми.
MB дай повече информация за дебелината на изолацията и съседните помещения.
Да, затова съм се насчила към подов. Мога да го позиционирам централно в помещението, без никакви прегради пред него. Освен това, бих искала температури около 20-22С в хола и максимум 16-17С в спалните.Първоначално публикувано от rist
Свикнал ли си на такива температури? Това е доста студено. Хола ОК, ама спалните е клинч.
Да питам аз, и какво ще правим при -15о... Чичо ви Еди1 ще каже, колко е останало от тоя Дайчо.
под жилището - денонощен голям супермакет, бълващ топлинаПървоначално публикувано от rist
ляво - населен апартамент
дясно - празен апартамент
над жилището - населен апартамент
За съжаление, не мога да дам подробности за типа на изолациите - червена тухла, вижда се поне 5-7 см външна изолация, 5 камерна PVC дограма Kömmerling, уж една от най-добрите строителни фирми ...
Мерси! Като гледам няма много дни с под -7, но пък няма и всеки ден да слагам клими. Ще си взема GE35, за да спя спокойно.Първоначално публикувано от justify
За ДАЙКИН, не само чичо Еди, ами и дядо Господ, а сигурно и самия производител няма информация, какво става под -10, понеже сервизните са до -10.Може да се установи, ама по метода проба-грешка, ама много скъпо идва Аз не го виждам с една машина, каквато и да е тя, по никакъв начин - много помещения.Първоначално публикувано от Kasap
Не разбирам от климатици и оразмеряване, но докато си търсих изгодна оферта, попаднах на тази оферта за 2 подови дайкина http://www.hcklima.com/product_info....oducts_id=638. Само за справка в Атаро клима Пловдив двата общо струват 4000 лв.Първоначално публикувано от MB
Две подови 25-ци монтирани точно срещи вратите на спалните е още по-добър вариант, но не от тази оферта понеже е скъпа. Поединично струват около 1500 едната.
Що бре, онзи ден с една тошиба от ниския клас хората топлеха цял апартамент от 80 кв.м., няма нищо че го бяха купили за 23 кв.м....Първоначално публикувано от edi1
В днешно време всеки ден стават чудеса