Страница 187 от 238 ПърваПърва ... 137177185186187188189197237 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,791 до 2,805 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. MB
    MB е офлайн

Тук е от
    Oct 2011

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Две подови 25-ци монтирани точно срещи вратите на спалните е още по-добър вариант, но не от тази оферта понеже е скъпа. Поединично струват около 1500 едната.
    категорично не искам две тела... в случай, че няма да мога да се отоплявам с едно, бих избрала вариант лъчисти панели...

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Що бре, онзи ден с една тошиба от ниския клас хората топлеха цял апартамент от 80 кв.м., няма нищо че го бяха купили за 23 кв.м....

В днешно време всеки ден стават чудеса
    Абе, верно е, ама тези чудеса стават докат вънка е по-топло.Кога падне под -5 и чудеса не помагат при такъв екстремизъм. MB дай някаква схемичка на жилището.

4. MB
    MB е офлайн

Тук е от
    Oct 2011

До колкото се запознах с техническите спецификации на 50цата, дават го подходящ до 150м3 или 35-45кв.м (при вис. 2.60) - моята е 2.53 , така че би трябвало да е ОК. Искаше ми се (ценово) да е подходяща 35цата, но
    Прилагам схема на помещението.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ке стане.

Ако не смогва=затваряш коридора и си готова.

П.П. От мен:

Да знайш че "техническите спецификации" давани в България от търговци са право пропорционални на цената която клиента плаща и обратно пропорционални на минусовите температури...

6. MB
    MB е офлайн

Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Ке стане.

Ако не смогва=затваряш коридора и со готова.
    аз толкова зор видях докато го отворя, сега да го затвярям...

7. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от bobrcoo
    ......... но искам да помага и на едно санио DK 36 U което вече трета зима отоплява стая 80м3 и при -20 навън неможе да достигне повече от 20 градуса вътре.
    МВ ето ти как се справя машина със сходни показатели като на подовата 50-ца в помещение сходно на твоята всекидневна, без изобщо да са включени допълнителни помещения. Можеш сама да си отговориш на въпроса, освен това при това разположение и това място на климатика, как струята ще отива към спалните с подов вариант? Ако изходиш, че климатика ще запази около 50% от максималната си мощност при -15гр или около 4кв, то ще имаш около 0,67 кв/м2 и дори и да се справя, под 0 сигурно през повечето време ще работи на макс и ще му скъсиш живота с много, а и сметките ще са доста "приятни".

8.  

9. Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Абе, верно е, ама тези чудеса стават докат вънка е по-топло.Кога падне под -5 и чудеса не помагат при такъв екстремизъм. MB дай някаква схемичка на жилището.
    До -5 така и не стигнаха, но до -3 паднаха......

П.С. Упс, изложих се :rolleyes: Имал си предвид под -5

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Стига сте я плашили, апартамента има добра изолация, а тя прави чудеса.

11. MB
    MB е офлайн

Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от eddy
    МВ ето ти как се справя машина със сходни показатели като на подовата 50-ца в помещение сходно на твоята всекидневна, без изобщо да са включени допълнителни помещения. Можеш сама да си отговориш на въпроса, освен това при това разположение и това място на климатика, как струята ще отива към спалните с подов вариант? Ако изходиш, че климатика ще запази около 50% от максималната си мощност при -15гр или около 4кв, то ще имаш около 0,67 кв/м2 и дори и да се справя, под 0 сигурно през повечето време ще работи на макс и ще му скъсиш живота с много, а и сметките ще са доста "приятни".
    Това е единственото възможно място за монтаж. Размерите в схемата са зидарски - т.е помещенията са малко по-малки. Освен това мебелите отнемат от обема. По моята логика има повече шансове да стигне топлия въздух до стаите ако климатика е подов, отколкото стенен.... най-малкото топлия въздух извървява по-дълъг път докато стигне тавана... мебелите са ниски...

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от MB
    До колкото се запознах с техническите спецификации на 50цата, дават го подходящ до 150м3 или 35-45кв.м (при вис. 2.60) - моята е 2.53 , така че би трябвало да е ОК.
    Всички сме съгласни, че машината е подходяща за отопление на 38м2. А спалните ще ги мислиш...

13. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Стига сте я плашили, апартамента има добра изолация, а тя прави чудеса.
    Колко е добра изолацията можеш ли да кажеш? 5-7 см някъде, ама какво 5см обикновен стериопор или пресован, 5 или 8, а може и 10см да е. Какви са загубите и тн, никой не знае след като е ново строителство, а и докато се стопли тая ти му сграда и изчезне влагата може и да мине една зима. Ако не се справи машината какво става, кой носи отговорност и дали биха и признали гаранцията на климатика, ако се ползва в подобно помещение ?

14.  

15. MB
    MB е офлайн

Тук е от
    Oct 2011

Освен това домакинските електроуреди също отдават топлина... имам и 25 лунички, които направо топлят...

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от MB
    Освен това домакинските електроуреди също отдават топлина... имам и 25 лунички, които направо топлят...
    Сложи още 25 и си спести парите за климатик. Така или иначе няма да оправдае очакванията ти. Успех в избора!

17. MB
    MB е офлайн

Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от eddy
    Колко е добра изолацията можеш ли да кажеш? 5-7 см някъде, ама какво 5см обикновен стериопор или пресован, 5 или 8, а може и 10см да е. Какви са загубите и тн, никой не знае след като е ново строителство, а и докато се стопли тая ти му сграда и изчезне влагата може и да мине една зима. Ако не се справи машината какво става, кой носи отговорност и дали биха и признали гаранцията на климатика, ако се ползва в подобно помещение ?
    Сградата е на две години... няма влага... външните стени - външна мазилка, 5-7см фасаден стиропор, 1.5см лепило, 25 см червена тухла, вътрешна мазилка....(по думите на съсед), на 60 см от пода външно около апартамента има и допълнителна покривна изолация, тъй като е покривна тераса на магазин...

18. Member
    Тук е от
    Dec 2009

MB, ако решиш да сложиш тази подова 50-ца, не забравяй като настанат големите студове през януари и февруари да ни информираш как е отоплението на апартамента.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе