Зимата как ли ще успява да размрази тези места където няма тръби ми е загадка на мен.Панасоник не са ''Лабади'',ама това ми се вижда доста рисковано.Първоначално публикувано от justify
Зимата как ли ще успява да размрази тези места където няма тръби ми е загадка на мен.Панасоник не са ''Лабади'',ама това ми се вижда доста рисковано.Първоначално публикувано от justify
Здравейте,
Имам следното питане: Трябва да отопля хол от 20кв. Към него има прилежаща стая, която обаче може да се затваря с врата. Стаята е тя е 17 кв. Имам си нови изолация и дограма навсякъде. Кой от климатиците ще ми свърши работа?:
Toshiba RAS-13SKVP2-Е - за близо 2400 лв
AWHZ14LBC Nocria - пак за близо 2400 лв
Panasonic KIT- NE 12 LK - 1750 лв
Daikin FTXS35J - за 1850 лв
Всичките
Ако ти се дават пари, вземай ТОО-ШИ-БАААА
Ако не, Панасоника.
Nocria-та в тва' помещение ще умре от скука![]()
Може да е малко смешно да го предлагам пред Нокрията и Тошиба 6, но все пак ще го предложа
http://www.**********************/klim...12lt-881.html#
https://www.youtube.com/watch?v=Z1eymph3IVw#ws
На -7 си запазва номинала си от 4kW, което за BG е супер!!Поне през 90% от отоплителния сезон ще работи на номинална мощност. Има и мощност в запас: 0.90-4.00-6.50 kw
Едва ли ще се реализират кой знае какви иконимии с ТОШО и ФИЧО, а разликата в цената е 400 лева. Мисля, че тая клима е добър среден вариант.
това че си запазва номинала е рекламен трик според сервизното не е точно така
А звучеше толкова добре...
Странното е, че и тук така пише:
www.fujitsu-general.de/tl_files/fujitsu/produktblaetter_download/2011_ASYG09-12LT/2011_Fujitsu_General_ASYG09-12LT_V2.pdf
Не ми се вярва да лъжат... сериозна компания е... Аlexi, можеш ли да изпратиш линк към сервизното?
В тоя PDF пише "new model" на графиката. Да не гледаш някое друго сервизно? Тоя се води 2011-та модел.
... Пък и цената дето е от линка е без монтаж. Ако излизаше толкова на сметка до сега да сме монтирали много ама ...
Явно рекламата е малкоПък и клиентът си остава верен на марката
Ако си имал Тошиба и си останал доволен и пак трябва да купуваш климатик, вероятно пак Тошиба ще вземеш
Да, скъпичък е иначе... С монтаж излиза колкото 13-ка Дайсейкай6 без монтаж - 2200 лева. Нокрия-та е 2600 с монтаж.
Релкамата няма нищо общо. Просто Fujitsu-General се самоубиват.
1. Пуснаха слаби, орязани машини от ниския им клас.
2. Спряха доказали се на пазара машини с добра цена.
3. Пуснаха новия си висок клас на неконкурентни цени, спрямо възможностите и цените на конкуренцията.
4. От края на зимата спират доказал се и уникален модел без конкуренция - Nocria.
... и какво им остана?
babati, а 14-ката на Нокрия е 2369 с монтажа, не 2600!
Ако е така, си прав. Разликата в цената не е толкова голяма - 200 лева, а Нокрия-та е доста по-мощна... Явно ВИМАКС "печатат" здравоПървоначално публикувано от Mega
Не знам... аз много се зарибих по asyg 12 LT.
Другата година по това време мисля да сложа един такъв на вилата за тест![]()
LT-то едва ли е лоша машина, просто за тези пари има по-добри. Тоест цената не отговаря на възможностите.
... да не говорим, че в пет различни каталога има пет различни данни за машините, коя от коя по-различни.
Ще падне цената докато дойде време да го купувамНокрията не знам коя година е, но с тия параметри съм почти сигурен, че е била ултра скъпа като е излязла на пазара тъкмо. Коя година е между другото?
Иначе спрямо Дайсейкай-ите не е чак толкова скъпо LT-то, а е по-мощнто е 5-та серия примерно. 6 серия вече е прасе! 13-ката е 7.7 по максимал!
babati -то зарибяването е нещо различно от здравата логика.
И аз харесвам, фуджицу, но ги харесвам защото толят, а не от зарибяване или фенщина.В момента в който "изкараха" модел който не предлага нищо повече от конкуренцията и дори му липсват някои екстри на почти същата цена ги "отлюспих".
За тези пари които ще похарчиш за LT си вземи тошиба.Ако е по-голямо помещението -Нокрия 14-ка.
С тошибата ще имаш плазма, с фуджицуто ще получиш просто едно LD, но без плазма.Не си струва.Аз нямам дилема като твоята-остава ми една стая около 11-12 квадрата- най-вероятно ще е тошиба дайсекай, но при всички положения ще е с плазма филтър какъвто и да е климатикът.
Предполагам, че донякъде на инат си се засилил към LT, защото всичко живо у форума "реве с пълно гърло" ТОШИБА-А-А-А-А...", но това реване е в съответствие с предлаганите модели и цени, ако не в средния то в най-високия клас е DAISEKAI и има доста логика в него.Преди фуджицу да спре LD серията, макар и с известни недостатък тя беше най-доброто съотношение екстри/качества/цена за 1500-1700лв с монтажа.Сега просто няма какво по-добро да предложат на потребителя като цена и качество.Във високия клас тошиба ги размазва, макар и в последните няколко месеца предполагам вносителя/ите(на тошиба) се "подхлъзва" върху желанието си за по-голяма печалба и увеличи със 100-200 лева цените, а в ниския клас макар и да се ползва с по-малко доверие LG набират постепенно скорост и ако кризата продлжи/се повтори има немалка вероятност да навлезне в ниски ценови клас до 1000 лева ...
Sorry, но при това, което предлага General-Fujitsu LT или LU при тази си цена отнасям един Nordic модел на Panasonic без да се замисля изобщо.