за 25 градуса сложи - 50-ката на мицубиши или някоя друга 18-ка.Първоначално публикувано от kocikoc
за 25 градуса сложи - 50-ката на мицубиши или някоя друга 18-ка.Първоначално публикувано от kocikoc
По моя въпрос - едно такова митсубиши MSZ/MUZ-GE25VA ще се справя ли по-добре от сегашния панасоник,Първоначално публикувано от deian
или е по-добре да се насоча към някоя 12-ка на Фуджи? btw колко btu е модела на митсубиши?
Здравейте,ориентирал съм се да взимам 2 климатика.Ще се използват за отопление и за охлаждане .Едната стая е 24 кв.м с ПВЦ дограма и гипс-картон на външната стена,другата стая е 16 кв.м с ПВЦ дограма.Бюджета ми е 2300 лв общо.
Ориентирайте ме за модели които ще ми свършат работа.
Благодаря ви
schnapps, ако дадеш повече подробности за помещенията , по вероятно да ти се предложат конкретни модели. Освен размери, необходима е и друга информация. Има един лексикон във форума, попълни го и дай отговорите тук...
Porter, Панасоникът ти е 3.3 (0.9-4.0) - слабичък е. GE25VA e 3.20 (1.30-4.50 kw) - съвсем малко по-силно. Ако искаш 9-ка по-добре E9MKE-3 - тя е 3.5 (0.8-5.0). На PE9DKE-то малко мощ ли не му достига или е мн зле положението? Под нулата като е навън, колко ти ги качва вътре? Ако е мн зле, по-добре търси 12-ка.Първоначално публикувано от Porter
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1325175000[/time]_________________________________________________
toshiba:
http://www.**********************/klim...v-e-1102.html#
fujitsu:
http://www.**********************/klim...lec-1081.html#
Ето и една мн добра 9-ка:
http://www.climamarket.bg/?p=6028
PE9DKE е с капилярка и едноредов топлообменник ,както и с оня проблемен компресор .. учуден съм ,че изобщо работи толкова време .. вече ти писах да го смениш с която и да е читава 9ка и ще се топлиш без проблеми ..25VA ще се справя отлично ( тука няма нужда да гледаме номинали и максимали а как е изпълнена хладилната част според мене .. )
Alexi, така е в същност, прав си. Вероятно няма място за сравнение. И все пак - аз бих взел 9HR, не GE-VA, ако бюджетът е ограничен и няма кинти за Панасониците. 9HR е малко по-мощен, би трябвало пак да е с EEV, четох тук по форума, че бил с компресор Тошиба, има по-нисък минимум, а дори е и по-евтинПървоначално публикувано от Alexi
Надявам се да е това :Първоначално публикувано от Aleksandars
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът- жилищно
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът? - Цялосезонно
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението - 24 кв.м ,другата стая е 16 кв.м
б) вида на дограмата и стъклопакета(ПВЦ/ двоен/стъклопакет
в) квадратура на прозорците- 2 кв.м и на двете стаи
г) изложението на помещението- 24 кв.м е югоизточно ; 16 кв.м е югозападно
д) етаж на помещението в сградата, особености 1ви етаж -къща
е) какво е предназначението на помещението- 24 кв.м е хол ; 16 кв.м е спалня
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение - къща
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо - Стара Загора
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? 24 градуса
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - 24 кв.м стаята е с изолация от гипсо-картон на външната стена 12 мм
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви? -не
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик - 2300 лв. общо за двата
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане - зимата в Стара Загора,температурата рядко е под "-10" ,лятото се случва да достига 38-40 градуса
10. Имате ли съпруга приятелка -отговора само на този въпрос е по желание на питащият.
Едва след като си отговорите на всичките въпроси може да ни попитате, като преди това ни осведомите какви отговори сте си дали - Да
Благодаря !
Благодаря и на двамата за отговорите, извинявам се, че продължавам упорито да задавам едни и същи въпроси,Първоначално публикувано от Alexi
но предния път смятах, смятах и взех 9-ка, и не знам защо съм решил че не е достатъчно мощна, затова съм малко
предубеден към тях, та сякаш предпочитам да се презапася, отколкото да си блъскам главата пак после...
Мощността има ли значение когато времето е доста влажно?
По-конкретно: кое е за предпочитане според вас - добра 9-ка (примерно тази MSZ/MUZ-GE25VA), или да кажем посредствена 12-ка на Фуджи
(тукашен техник ми предложи такава, но още не знам точния модел) за същите пари?
Дали е 9ка или 12ка има значение само в режим на охлаждане. Слушай съфорумците - доволнъ шъ останиш!
За мен е по добре- добра 9ка,отколкото лоша 12ка.Първоначално публикувано от Porter
Или както са го казали:”По добре пръв на село,отколкото последен в града”.
Е хайде де, има и компромис. Добра 10-ка и музиката да свири.
Хах, ей тва е приказка Идея за такава?Първоначално публикувано от Mega
Едит: погледнах daiseikai 10-ката, мн ми хареса, за съжаление обаче ми е над бюджета (1400-1500 лева)
Разгледай Daiseikai серията на Тошиба, всичките са добри.