Страница 235 от 238 ПърваПърва ... 185225233234235236237 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,511 до 3,525 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от justify

Не споря, защото нито си бил, нито си се връщал от Пазарджик, а още по-малко имаш метеостанция там.

На автомобилите включително и скъпите немски -датчиците за външната температура не са съвсем точни-имат разминаване с 2-3 градуса.Лични впечатления от ауди А6.
    @Джъсти, Весела Коледа и високопромилно посрещане на 2012г.!
    Ама хайде го давай по-умерено с тези заключения за термо датчиците на "олимписките" аутомобили. Бавареца + Корсата ми имат разминаване с +/-0.5оС (но в повечето случаи е толкова колкото е предсказал Емо Чолаков ) от това което е прогнозирано и отчетено за наШ регион в действителност.
    Наздраве

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от prawler
    Имам Тошиба RAS402UDR японска машинка, сега за Коледа сефте я ползваме - как да разбера дали не е избягал фреона, понеже не излиза твърде топла струя от тялото, една такава хладичка е, на моменти чак студена, това нормално ли е? В Бургас съм, вънка да е около нулата, странно ми се вижда да духа хладно, като го набримча на 29 примерно задухва по-топличко, но не е твърде жегаво да ви кажа... имам чувството че трябва викам монтажника, но подскажете и вие дали е нормално зимно време такава скъпа машинка да духа хладничко...
    Ако си постига и поддържа зададената температура и ако не ти замръзва външния топлообменник и след дефрост да не успява да се изчисти изобщо - няма какво да го мислиш.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Имам Тошиба RAS402UDR японска машинка, сега за Коледа сефте я ползваме - как да разбера дали не е избягал фреона, понеже не излиза твърде топла струя от тялото, една такава хладичка е, на моменти чак студена, това нормално ли е? В Бургас съм, вънка да е около нулата, странно ми се вижда да духа хладно, като го набримча на 29 примерно задухва по-топличко, но не е твърде жегаво да ви кажа... имам чувството че трябва викам монтажника, но подскажете и вие дали е нормално зимно време такава скъпа машинка да духа хладничко...
    Здр., пусни го на ауто вентилация и го остави да се справя както му е кеф и след 1ч. ще видиш разликата. Моя в момента съм му задал 24 и върти на 450W с много топла струя.

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

justify, от поста ти останах с впечатление, че говориш за температурите в цяла България. Ако говориш за Пазадржик и района, то за там не мога да споря и не знам. Това което написах е вярно, Kasap, който е някъде към Банкя го потвърди. Шофьорите на другите две коли с които се прибирахме заедно също. А ако датчика ти на Ауди-то дава отклонение повече от 0.5 градуса го смени. 50-60 лв. е оригиналния.

6. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

До тук не стана ясно,колко е голяма стаята,каква е била температурата преди да се пусне климатика,на колко градуса е пуснат,та е била хладка струята-но явно е доста топла стая,с температура близка до зададената.Но пусната на макс градуси и ауто вентилатор,всяка уважаваща себе си тошиба ще изкара над 50° струя-замери входящата и изходяща температура,че така топло и по топло е относително понятие,но пълния капацитет ще го прояви десетина минути след заданието-не веднага.

justify може и да е прав-проверих за оня ден сутринта метеостанцията при Черногорово(на 12км.от Пазарджик),и даваха най ниска -6,9°,а в Ихтиман -18,2°.

при нас също беше -13° и едната 22ка за пръв път я видях да бачка по номинал с 540w. при зададени 22°.

7. Тук е от
    Oct 2007

При включване стаята да е била 18 градуса, но той при включване си топли, вече като постигне вероятно температурата започва да духа хладничко, ново ни е жилището още и нямам термометър под ръка да меря, но когато духа хладничко харчи едва 20 вата, сиреч все едно се е изключил, като беше по-топличко правеше баня, а сега на 24 като лежа под него ми е дискомфортно, заради лъхащата хладина.
    За мен не е редно инвертора при достигане на температура да започва да охлажда, по-добре да спре като конвенционалката... егати работата. Помещението е източно изложение, 8Х4.5 метра при височина на тавана 2,52 м. нови прозорци, без изолация. Не мога да кажа, че е спирал за да дефроства, сякаш нонстоп си действа.

В спалнята съм с Тошибка 10 SuperDaisekai PKAVP или нещо от сорта, там също не съм впечатлен от единственото си нощуване в стаята - струята отново не е твърде топла, на минимален вентилатор вечер си се чува доста повече от Осаката в старото жилище, само дето тя пука и скърца кораво

Според мен сигурно това е нормалната им работа и ще трябва да свиквам, ще ми се да лежа по къс ръкав, но явно няма да я бъде, язък че отрязах парното

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

prawler толова премеждия имаше с тези климатици, похарчи един самосвал пари и сега си полудоволен...

Всичките ти климатици са върха..., ако беше се "обадил" преди да си завършил жилището и да си положил замазка бих ти препоръчал за тези пари или поне близко до тях една термопомпа за цялия апартамент с подово отопление.По -добро от това няма, дори да е климатик супер-дупер-хипер-мимер серия.Пода венъж стопли ли се дори при размразяване няма да усещаш дискомфорт, защото ще изключва за 7-10 минути.

Интересно защото при мен за да духа топло единствено дайкина се нуждае от зададени 25 градуса.За двете фуджи илелтрик и дженерал 12LDC 23 градуса са достатъчни за да стоя само по слипове на спалнята, а в офиса по риза.Ако съм изстинал 24 градуса, ако съм много изстинал и ме болят очите като ги въртя 25 градуса, но на 25 градуса максимум след 2-3 часа ми става много жега и намалям до 24 или 23 градуса.Последната седмица сутрин задавам от 16 градуса на 22 след това след около 40 минути като започне да охладнява струята 23 градуса, а следобяд ако температурата навън е над + 3-4 градуса го намалявам отново на 22 градуса и ми е доста добре.

Би било интересно да чуем още мнения на други ползватели.Върховите серии се доближават до идеала за климатик, но все повече ми се затвърждава мнението, че трябва да имаш в доста повече излишни пари за да излезнеш от разумната цена от около 1500 до 1800лв без монтаж особено в случите когато трябва да купуваш 3-4 климатика или повече.Ограничен съм в избора на отопление поради това, че не съм заложил в пода подово за термопомпа или за газово котле иначе бих се хвърлил на една термопомпа за целия апрартамент.

Жалко за LDC серията, бих купил една 9-ка за детската/малката спалня.Дори сега няколко дни след като удари студа 12 LDC си мърка в спалнята на 19 градуса през деня и вечер на 22-23 градуса докато си легнем, без да създава излишни течения създавайки една приятна задушна топлина.
    Следващия избор отново задължително ще е с плазма филтър.Изобщо купувам ли си за мен плазмата е задължителна.Обработката на въздуха с плазма филтър също при тази пушилка в градовете.Имам чувството че съм в някой сщрреалистичено-утопичен японски филм през зимата в който градовете са във бълващи дим комини...
    Жалко че фуджицу е подхлъзнаха по дизайни и вдигащи се предни капаци за сметка на плазма филтъра и "възнаградиха" потребителите си с 500лева + за новия дизайн и същата мощност...

10. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

на минимален вентилатор вечер си се чува доста повече от Осаката в старото жилище
    Тука ни отиде Коледното настроение на тошиба лобито-то бива коледни чудеса,ама чак пък толкова...

11. Member
    Тук е от
    Apr 2009

Абе всяко чудо-за три дни ...най-голямото за пет...

12. Тук е от
    Oct 2007

Направих замерванията - набримчен на 30 градуса температурата, с която излиза въздуха от него е 52 градуса.

На 25 градуса явно постигнати и харчещ 200 вата - в най-отдалечената част на стаята температурата е 20 градуса, а от него излиза въздух 32 градуса, който се усеща хладен, когато си на дивана под него, намалям го на 26 и веднага спира да духа топло, задухва хладно отново 30 градуса - за мен той вместо да духа хладно е по-добре въобще да не духа...

Аз имам 2 теории за недотам добрата работа - 1) помещението му идва и топло, и малко
    2) някаква повреда или липса на фреон

Честно ви казвам и жена ми повече й харесва старата Осака като топлина и комфорт...

Другия вариант е да го държим да работи на около 28 градуса, таман тогава той ще харчи около 450 вата, както е и при другия потребител писал в отговор на моя пост...

13. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Помещението никак не е малко,но явно топлозагубите са минимални,макар и без изолация и климатика само ги поддържа градусите.Освен вдигни клапата нагоре малко да не духа директно върху теб,и ако трябва задай един-два градуса отгоре и виж дали ще ти е по комфортно.Иначе както описваш,всичко изглежда нормално и не си за никакви майстори.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

prawler, имаш един от най-качествените инверторни климатици, а ти искаш да работи като конвенционално дърво?!?
    Ако духа все горещо, без да намаля мощност, колко мислиш, че ще стане температурата в стаята? 30° е пак повече от зададеното. Струята може и да се усеща като хладка, но ти какво правиш под струята? Или ти е грешно мястото на монтажа, или не си го насочил накъдето трябва.
    Нищо му няма, остави го да си работи и се радвай на ниските си сметки.

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

спомена че за първи път си спал на този клима и за това си мисля че сега влизаш.
    ако сега влизаш в нова къща трябва да мине малко време да се темперират сетни таван а бе всичко.
    иначе според мен си бачка нормално машинката - втория вариант не може да е.
    тя тая машина ще ти стигне и 30 градуса + това икономично
    ей в такива ситуации мицубишита и дайкини - къде гоним над 25 градуса.

17. Тук е от
    Oct 2007

Абе странно ми е да ми духа хладина зимно време, именно това е странното, че вместо да работи на макс в новото жилище, за да го отопли, той само подухва хладинка Както казаха, явно бързо се отопля и той повече няма какво да прави освен да подухва

18. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

гледай сега аз като се тръшна пред дакина и ми духа в лицето с 23 съм супер, държа го на 22 23 , а на 24,25 като изляза от банята си се суша абсолютно спокойно.
    та понеже държа разтворено да топли целия апартамент, има едно течение от коридора към стъклата, от които зимата си теглят, а аз съм, посредата и си се усеща.

извинявам се много но на колко години си ? приблизително.
    май това ще е критично за избора на клими и джъсти трябва да го включи във въпросника. защото когато е настроен 25 пред/под климатик си е трудно да се стои.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 22:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 08:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 16:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 13:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 11:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе