Nocria-та е твоята машина. За парите и възможностите си няма аналог в момента. Слагаш още 360 лв. и се кефиш.
Nocria-та е твоята машина. За парите и възможностите си няма аналог в момента. Слагаш още 360 лв. и се кефиш.
Добре е когато човек коментира неща, които познава. Прави го по-често! Ще дадеш положителен пример на колегите и дай боже да се превърне в зараза .Първоначално публикувано от VeleV.Klima
П.П. А! Не предлагай в на Bird Fujitsu иии...производните му там, дето бълвали жега(хъммм) и хиляди неприятни шумове. Човекът търси спокойна атмосфера(по възможност), а не мото-фреза за градината. Това е само молба.
Здравейте!
Изчетох доста мнения в различни теми и все повече си мисля, че съм се заел с "мисията невъзможна".
Търся климатик за отопление (инверторен) на всекидневната. Ето малко информация:
- гр. София
- 20 кв.м (2.6 височина)
- има изолация + пвц дограма
- 1 външна стена (но няма много съседи, които да топлят). Стаята е доста студена през зимата. Изложение западно.
В момента сме на инверторни печки, но сметката за ток е космическа
Големият проблем е, че сме на квартира и след дълги преговори с хазяина стигнахме до бюджет 900 лв. с монтаж(той покрива този разход и климатика си остава в квартирата). Мислех вариант да добавя за да можем да вземем добър, но не мисля, че ще останем и другата зима за да е оправдан разход от моя страна. Така че остава бюджета уговорен с хазяина (900 лв. с монтаж, като разбира се +50,70 лв. ще се прежаля)
Доколкото ми стигат знанията минимумът в този случай е 12-ка. Разгледах следните модели:
PANASONIC CS-YE12MKX -> намерих го за около 920 лв. с монтаж. В форума прочетох някои проблеми с него, но все пак за тези пари не мога да съм толкова претенциозен
Климатик Midea MS9A-12HRDN1 -> 890 лв. с монтаж. За мидеите също не са сред най-хвалените, но пък цената е добра. В фирмите, където се обадех като чуеха Мидея им ставаше зле разбира се търговците си имат други съображения...
И двата са китайски с по 5 години гаранция на компресора. COP е горе долу еднакъв около 3.61, EER = 3.23, което е на границата на енергиен клас А....
Бих се радвал, ако споделите и вие вашето мнение за тях, а и за други. Отворен съм за предложения.
Благодаря предварително!
Заповядай: http://www.**********************/klim...12kf-1115.html
Не очаквай някаква прелест ненагледна де...
+1 за GREE-то.
Панасоникът е с по-добри шумови показатели обаче.
На Панасоника не съм му чел сервизното, но би трябвало при -5 по номинал да му остават около 2.5kW топлинка.
По-долу на графиката се вижда на ГРЕЕ-то колко процента му остават.
Gree-то не струва. Тази диаграма не може да е вярна, защото:
1. Климатика е с единична капилярка без чек вентил;
2. В следствие на първото официално моделът е предвиден за работа на отопление до -7°С, а от моя страна бих добавил, че при модели с единична капилярка без чек вентил топлене спира да се усеща още при температура 0°С;
3. Килограмите на външното тяло за 12-ка са орязани;
4. Компресорът е маломощен произведен в завода на Zhuhai Landa (Gree) по поръчка на Daikin и се ползва предимно в маломощни и орязани модели, като: Eco Comfort също с единична капилярка и Siesta.
Външното тяло на модела Panasonic, който ти е харесал вече е отворено във форума със снимки и може да видиш за 900 лева какво получаваш. По пътя на логиката може да предположиш и за другите модели струващи същите пари какво ще получиш. За модела Midea също има тема със снимки от която се разбира, че модела е с единична капилярка и е с още по-орязани килограми от модела Gree по-горе.
Пълна водата с шаран трябва само да хвърлиш кукичка за да извадиш.
За толкова пари толкова.
Слагай Gree-то - една зима все ще изкараш, стига да не го изключваш, а и тази зима май няма да има зима .
Важното е, че хазяина поема разхода.
+1Първоначално публикувано от deian
Абсолютно невярна информация и за GREE и за Мидея. След като не си отварял такива машини не пиши глупости че ставаш за смях. И Gree и модела на Мидея са с два капиляра и чек и модела на мидея е 35кг. А това GREE изобщо го няма налично освен някой да е взел повече бройки и да не ги е реализирал.Първоначално публикувано от valen1
Така си еПървоначално публикувано от Jackas
Да, и втора ръка клима е добра идея.
Ама чак пък ГРИИ-то да не струва :P Mega-та (май той беше) с Панасоник но/оф за 500 лева топли 20 квадрата и е доволен
Мой колега си купи 12MKX и казва, че били доста тихи телата и топлел добре. Това са му наблюденията досега. Под нулата още не се знае какво става с тоя Панасоник... Топли 18 квадрата.
А фуджицу 12UB?
Е тогава му остава или хитачито или това lg s-12at.
Ако панасоника който е избрал е онзи модел с дупки без тръби във въшното тяло -няма нужда.Хитачито или LG ще са по -доброто, нo LG ми се струва че надхвърля бюджета ти със 100 лева.
Ако са верни данните на техното е добре ЛГ-то:
ОТОПЛЕНИЕ - 4.2 (0.89-5.48) KW
Точно тоя Панасоник е:P