Освен добра машина се иска и добър избор на място за вътрешното тяло.
Освен добра машина се иска и добър избор на място за вътрешното тяло.
Точно!Освен добра машина се иска и добър избор на място за вътрешното тяло
estqwerty -не мога да го включа.Три дни след публикация възможността за промяна се "затваря", но и няма смисъл, защото не е до годините, а до чувството за комфорт.
Въпросника ми не е изчерпателен, а само ориентировъчен и е само опит да се помогне и ориентира потребителя, без да се ходи на мястото.
Така или иначе избора на място за монтаж е работа на монтажника/ците/фирмата, а и не всеки потребител качва схеми или снимки на помещенията които предстои да климатизира. По мои наблюдения на 12-15 питащи потребители във форума 1 качва снимки или схема на помещенията.Ако сам не искаш да си помогнеш или нямаш достатъчно интелект за това няма как и другите да ти помогнат...
Не стига, че със въпросника се опитваш да им помогнеш да намерят най-правилния отговор за техния случай, включително и със въпроса за съпругата/приятелката,ами те се държат като комунист на разпит, сопват ти се, държат се като ощипани мадами и т.н.
Полека лека взе да ми писва от такива на които въпреки въпросника трябва да се обяснява от нулата...
Като искат да вземат правилно решение, редно е да положат и те малко усилия и а прочетат из форума и другаде(ако имат желание за другаде), а не всичко наготово да получат...
Айед че ми се доспа![]()
Пичове, хайде сега неправилно място, в една идеално правоъгълна стая 8 на 4.5, по дължината на която от едната страна са прозорците, а на едната къса стена е кухнята - дали няма да сложите тялото на стената срещуположна на кухнята? То просто няма други варианти, камо ли пък по правилни места... Нямам 5 метра тръбен път, 3.5 метра са, но не вярвам сега за това да се заядете...
Чудя се друго аз - има ли значение къде се намира дистанционното? Ако трябва да го запокитя в най-далечния край...
От вчера като съм в стаята поддържам 26 градуса, тогава разхода е около 380 вата, което струва ми се е нормално и за останалите потребители, може би наистина на 24 му иде топличко поради липса на топлозагуби в помещението... изолация както казах нямам, но по стените има едни каменни фасадни плочи, които може би играят някъв изолатор... знам ли ги и аз
prawler, ти си лесен. Пусни обява във форума, че заменяш твоята машина за нова Osaka и за няколко часа си уреден с гореща струя. Тука има много дето не разбират нищо и биха заменили Osaka за Toshiba. Как пък на мен не ми духат климите студено? Ами за това имат клапи, за да се настройват да не духат в теб. Как искаш да духа горещо, когато температурата, която си задал е достигната?
Колега, не се хаби... още не си му свикналПървоначално публикувано от prawler
при мен е точно над дивана и за да не ми духа в очите съм му нагласил клапите на страни и нямам проблем с много топло или хладно. на авто вентилация се държи най-добре а на слаб вентилатор може да се спи спокойно.
![]()
Има значение, къде ще е дистанционното за саньо отбора,заради въздушния датчик на него,но на твойто не се вижда такъв-имаш толкова много настройки-разучи ги по празниците-имаш върхова машина.Първоначално публикувано от prawler
Здравейте,
ще ви помоля за съвет - трябва да избера машинка за спалнята (16кв м, пвц дограма и изолация на външните стени,
но е крайна със северо-източно изложение и неотопляеми горен и долен етаж - т.е. студена стая).
Преди няколко години подлъган по площта сложих 9-ка на Панасоник (CS-PE9DKE), който през по-голямата част
от годината върши чудесна работа, но когато температурите паднат под 0-та, започва да се мъчи.
Не съм сигурен дали проблема е от капацитета му, или многото мъгливи дни по нашия край, но факт е, че
не успява да се справи през най-студените дни.
Идеята ми беше да преместя панасоника в по-малката трапезария, и на негово място да сложа по-голям/надежден модел.
Бюджета ми е макс 1400-1500лв, като ми се иска в тях да влизат и разходите по демонтаж/монтаж на двата модела.
Благодаря предварително на всички отзовали се!
Весели празници!
Едит: Объркал съм едната буква на модела - вярното е CS-PE9DKE,
според табелката е с 2,5кW (input 730W) на охлаждане, и 3.3кW (input 820W) на отопление.
Porter, можеш ли да дадеш малко повече инфо за Панасоника? Каква му е мощността? Нещо не намирам инфо за тоя модел. Благодаря.
Тухла?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1325082540[/time]_________________________________________________
KIT-E9-MKE-3
http://www.climamarket.bg/?p=3486
По номинал(KIT-E9-MKE-3):
5 отдава 3200W input 737W COP 4.34
0 отдава 2600W input 682W COP 3.81
-5 отдава 2200W input 638W COP 3.44
-10 отдава 1850W input 616W COP 3.00
Това по номинал. Иначе може и малко повече да извади:
Low Temp. : Capacity (kW) / I.Power (W) / COP 3.62 / 1.15k / 3.15
Extr Low Temp. : Capacity (kW) / I.Power (W) / COP 2.88 / 1.18k / 2.44
Може и SHARP AY/АЕ-XP9HR:
http://www.climashop.bg/climatic/cat...l#.TvsliFZR7cs
За изпитана и качествена машина с номинална мощност от 4kW и нагоре ще ти трябва посечения бюджет. За преместването на наличната машина ще трябва да отделиш допълнителни средства.Първоначално публикувано от Porter
Този Панасоник е подходящ вариант, има достатъчно запас от мощност и трябва да се справи.
Porter, колко е студено там? Защото "студена стая" е много относително. Колко става зимата като не отопляваш - 5-10 градуса?
Щото аз отоплявам северна стая 15 квадрата,вис 2.60, неизолиран панел с алуминиева дограма с ей тоя Sharp:
http://www.climashop.bg/climatic/cat...l#.Tvsy9VZR7cs
Води се 12-ка но е по слаб (0,90-4,70) от двете машини по-горе, които се водят 9-ки и стигат до 0,90-5,00. При мен, ако не се отоплява, е 15-16 градуса и има доста влага. Тоя Sharp ми върши идеална работа дори и в най-големия студ засега. На 0 градуса съм правил тест и успях да кача 24.5 градуса в стаята за 15 минути. Иначе задавам 21 на дистанционното и ги подминава - става 22 в стаята на 70 см от пода. Така че от много неща зависи. Дай подробности за твоето помещение. Ако става 5-10 градуса там, по-добре 12LKE-3-то... Колко градуса искаш да ти е в стаята?
PE9DKE е олекотен модел от близкото минало ,китайска сглобка .. още преди години се говореше ,че не топли .. сложи някаква читава 9ка и ще се справя спокойно с помещението ..
Честно казано, не съм го оставял без отопление досега, но съседния вътрешен коридор температурата пада до 10-на градуса.Първоначално публикувано от babati
А все пак това е спалня, за да ми е комфортно градусите зимата трябва да са над 22-23.
Сегашния ми панасоник по спомен е сглобяван в малайзия, произведен 09.2006, и се справя чудесно при положителни Т,
досега съм нямал никакви ядове с него. В друга къща обаче имаме две Фуджитсу 12ки, просто разликата зимата е очевадна...
Щом си в къща, по-добре нещо с повече мощ. 9-ката панасоника е по-добре от Шарпа щото е с по-голям номинал - 3.5kW. Аз на своя глава бих взел и 9-ка за себе си, но нека някой с повече опит да те посъветва по-добре. Не съм сигурен в къща дали ще се справи. 12LKE-3 със сигурност ще е по-добре. Или друга 12-ка.
Хора, GC35VA читав климатик ли е? Гледам, че е на промоция.
http://www.**********************/klim...35va-896.html#
И това май става. Малко по-евтин е от Панасоника:
http://www.**********************/klim...lec-1081.html#
GC-то конструктивно е по-зле от GE-то. И доколкото знам има проблеми със замръзването, по-точно се пука топлообменника долу към тавата.
Здравейте,
ще купувам климатик за 25 кв.м. хол с кухня, гр. Пловдив, тухла без изолация, ПВЦ дограма с к стъкло, 4-ти етаж в 8 етажен блок, изложение изток-север. Искам и в голям студ да може 25 да поддържа.
Насочил съм се към Митсубиши GE35VA. В другия апартамент имам такъв и съм доволен. Ще върши ли работа? Има ли нещо по-подходящо за 1400 без монтаж?