Здравейте!
Разгледах всички предложения. Оказа се, че "избор на климатик" било цяла наука. Сега ми "светна" и защо в къщи плащаме големи сметки за ток, липсва комфорт през зимата въпреки изолацията. Но да не се отклонявам много. Установих, че за да ми помогнете трябва да ви представя ясно приоритетите ни /като изисквания/ и възможностите ни /като финанси/ и след това да търсим разумно решение. Та приоритетите са:
1.Ниски сметки за ток
2.Надежност
3.Комфорт
След като разгледахме разчетите /предстоящото изграждане на вентилация, държавни и нотариални такси по прехвърляне на имота, ремонти, мебелировки и пр. простотии/ установихме, че финансите за климатиците трябва да бъдат още по-ограничени, т.е. до 1500лв на брой с монтажа /дори при възможност по-малко/.
При тази ситуация явно трябва да отидем на вариант "втора употреба". Разгледах предложения от разни сайтове, в които се предлага такава техника, но ми прави впечатление че в много от предложенията характеристиките, които се посочват за предлаганите модели не съответстват на реалните им параметри и липсва година на производство. Освен това предлагането на по-мощни машини е много малко /поне от това, което аз видях/. Това значително усложнява задачата.
Та след всичко написано искам да ви помоля да ми помогнете с варианти "втора употреба". Нямам нищо против да обсъдим конкретни оферти на участници във форума /които се занимават с този бизнес/. Предполагам, че ако се вземат три бройки с монтаж можем да стигнем до сделка при зададените параметри. Офертите по-добре на "лични", за да не нарушаваме правилата.
Предварително ви благодаря!