Страница 86 от 238 ПърваПърва ... 3676848586878896136 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,276 до 1,290 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Какво сега, целта е да объркаме човека ли?
    Нали знаеш, че когато бюджета е голям (както в случая) избора е огромен, защо да го ограничаваме човека само с един модел . А когато има богат и изпъстрен асортимент с различни модели и екстри, нормално следва дилемата кой да бъде. От предложените му, каквото и да избере няма да сбърка, но аз съм за 1 от двете Саньота и ще кажа защо.
    Тъй като по описанието се предполага, че може да е ветрилник в стаята с тази дървена дограма (разбира се ако не е добре уплътнена), няма изолация, първи етаж е (отдолу сигурно са мазите)-панел, а тези два модела не спират да духат топло по време на размразяване и няма да има спад в температурата по време на този defrost (5-10-15мин.). Да не забравяме, че има и малко дете, за което няма да е добре да усеща разлика в температурата през един-два часа. Точно на теб ли ще обяснявам за Санчо
    Вече brutal ще прецени какво да вземе, парите са му достатъчни за най-доброто на пазара

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    няма да има спад в температурата по време на този defrost (5-10-15мин.)
    Има спад на температурата - изходящата температура не е същата, като нормален цикъл на работа на хладилната машина.

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Има спад на температурата - изходящата температура не е същата, като нормален цикъл на работа на хладилната машина.
    Ама комфорта е, като от две Тошиби...

5. Тук е от
    Apr 2011

Сега видях тази тема затова и тук ще сложа поста си от темите за Daikin и Mitsubishi:

Спрял съм се на тези две марки, но съм ходил на 15 места и майстори и всички ми казват различни неща. Кои модел на тези марки да взема за следното помещение:
    - Стая права с размер 7м на 3.5м на 2.5м д/ш/в
    - Град Варна
    - изложение север-запад
    - външни стени - една 7м и половин на 3.5
    - тухла с изолоция вън и гипсокартон вътре
    - дограма нова
    - бюджет 1800-2000лв с монтажа
    - друго не знам:

п.с. Или поне дайте акъл кое да гледам и смятам та да си избера

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от zhivomir
    Сега видях тази тема затова и тук ще сложа поста си от темите за Daikin и Mitsubishi:
    И преди да си видял още неколко теми - помисли и за друга марка.

7. Тук е от
    Apr 2011

например?

8.  

9. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Ставаше въпрос за спад на t в стаята, от порядъка на 1-2-3-4° в зависимост от загубите. Но дори да има спад на t в изходящата струя предполагам няма да е като при другите модели, където вътрешното спира напълно да духа или пък духа съвсем леко студено (усеща се с доближаване на ръката до клапите). И друго е да навакса 1-2°, а съвсем друго 3-4°, но всичко това са условности

10. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от zhivomir

Спрял съм се на тези две марки, но съм ходил на 15 места и майстори и всички ми казват различни неща.
    И сега искаш да увеличиш хаоса в своя избор на климатик като те засипем с предложения. Просто направи избор на фирма и след това се довери на нейните съвети. Много ясно че като посетиш 15 фирми ще имаш 15 правилни отговора и след дълго ще има да мислиш какво да правиш, да не говорим че винаги ще се съмняваш дали не си допуснал грешка.

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

за 2 бона няма екстри само ще топли - сложи още хилядарка и вземай санйото или тошибата или сарара - няма грешка за 3к каквото и да е ще топли

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

brutal, ето ти едно предложение от мен, гарантиращо ти постоянен комфорт и при трайно задържане на отрицателни външни температури...

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

brutal, ето ти едно предложение от мен, гарантиращо ти постоянен комфорт и при трайно задържане на отрицателни външни температури...

Ама нарочно ли премълчаваш цената?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2006

То не само цената е проблем, ами и цитираните праметри са малко нереални. Човек като си пусне софтуера за изчисление на климатици може да види, че това няма как да стане в реални условия и то заради физични принципи, пък досега не съм срещал инженер, който да е преборил простите физични закони.
    Имам впредивид, че такъв COP няма как да се постигне ако не се рискува комфорт. Не че не може да се направи, ама човека който използва климатик с COP около 6 може да има усещането, че климатика духа студено. Точно поради тази причина се премина към термопомпи, които могат да свалят температурата на кондензация и от там да се получи по-висок COP.

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Параметрите са си ОК. Машината е звяр. Относно софтуера... ми този още не е написан. Изчакай 10-15г. - ще го доведат и в Европа...

17. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Напротив написан е и отгоре на всикото аз го имам. Но все пак човек който знае, как работят всички климатици може да седне и на прост лист хартия да си разпише малко формули. Сегашните климатици използват физични закони от преди 200 години, те пък от своя страна са въведени в практиката преди около 100 години. Знам че със софтуер е по-лесно, ама преди 20 години никой не е използвал софтуер за да смята.
    Между другото точно заради спекулации с COP беше въведен APF, който доколкото си спомням за добра машина трябва да е около 11. Утре ще проверя това.

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от dkolov
    ...беше въведен APF, който доколкото си спомням за добра машина трябва да е около 11. Утре ще проверя това.
    Те в Япония нямат такава стойност на АПФ-а , максимума който съм виждал на тамошни модели е 7,2.
    Тези данни за АПФ, които имаш за коя марка и модел са?!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе