Страница 2 от 10 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 147

Избор на климатик, среден/висок клас

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2010

Re:Избор на климатик, среден/висок клас

С какво 09LDC е по-добър от Шарп 12GHR а от Саньо DK28T,D28U Колко му е КОП-а при -5 градуса Каква мощност отдава при -5 градуса(на номинал)защото на макс имам данните,но за номинал никъде не се споменава,странно..защо ли са споменили само данните при максимум?Топлообменника на дженерала е едноредов,а на Шарпа,Саньото и Чофуто какъв е Компресора му е DC роторен,а останалите и те ли са с единичен или има някой с двойно роторен компресор,такива неща ме интересуват,които аз не успях да намеря(сега ще се поразровя в руските сайтове,каквото намеря ще споделя)
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1294407167[/time]_________________________________________________

При -5 топлоотдаването варира между 60,70% в най-добрите случаи.А по пътя на логиката за такива температури по принцип са нужни повече киловати отколкото при +10(повече топлозагуби)пък имаме дори по-малко отдаване,значи навлизаме..в максимума,не е ли така климатика започва да "хапва" над номинала(по-близо до максимума)съответно да хапва и повече ток,ако е икономичен само на номинал и лапа много ток на мощности над номинал,както при някой се наблюдава сериозно повишение на консумацията над номинал

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Ако се ориентираш към 9LDC-то - виж и параметрите на 12-ката - разликата в цената е минимална

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

С двойнороторен и двуредов топлообменник са ІІІ на ДАЙСЕЙКАЙ и FD, V на ДАЙСЕЙКАЙ е с двуредов и с двуцилиндров компресор.За ШАРП няма да намериш данни за мощност и КОП.В сервизните на ДЖЕНЕРАЛ и Сие ги има мощностите и КОП-овете.09LDC е с едноредов, 12 с двуредов обменник.Всички машини от този клас са с ДС компресори.Трябва да се поровиш да ги видиш из темите на форума.Коментирани са доста, няма да се събере информацията в един пост.

5. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Айде да ги кажем че падат от 4.8 на 2.07, щото ако се загледаш в табличката след номинала на +7°С надолу почват да показват максималното топлоотдаване. Иначе няма как при 0°С климатика да има по-голяма мощност от тази при +7°С. Т.е. при -15°С запазва 43% от мощността си. Модела ras 10-savr-e / skvr-e
    Сега при обстоен преглед- наистина при двете 10ки и едната 13ка при 0°C имаме по голямо отдаване,от при 7°,докато при другите машини не е така,а си намалява плавно което е нормално,но при всички при 0° е дадена най-голяма консумация?-освен само тогава да са дадени максималните стойности.

6. Тук е от
    Dec 2010

Не съм намерил информация за останалите модели,нито нещо конкретно,което да ме откаже от някой или да ме накара да избера дженерала като най-добър сред тях.Ако някой може да даде точна и конкретна информация за 09LDC и се окаже,че и той се държи както дайсекая при 5 и 0 градуса..бих избрал дайсекая(1700лв,двойно роторен компресор,двуредов топлообменник,хинридно управление).Няма как да се спра на плазмата при положение,че не съм видял причина да се откажа от останалите,предстои още събиране на информация и изчакване на помощ от форума с информация и опит.След като ги има и Вие ги знаете,бихте ли споделили мощностите на 09LDC при температури под 7,но не на макс,а номинал.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2010

това с номинала на Генралите и сие никой не го знае.... но лично аз бих се насочил към Тошибата...От това което съм чел а тях има най малко проблеми/оплаквания.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от sunmanbg
    това с номинала на Генралите и сие никой не го знае.... но лично аз бих се насочил към Тошибата...От това което съм чел а тях има най малко проблеми/оплаквания.
    От Тошибата все пак тук таме се намират оплаквания,от Саньото изчетох всичко в темата "Шарп и Саньо" нямаше едно оплакване,с изключение на няколко неправилни монтажа и един счупил си турбината.За Шарп също горе долъ същата работа,за Дженерал има повече оплаквания,но пък съм сигурен,че има и повече покупки на тези климатици.И отново на начална позиция

10. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Ами аз мога да ти кажа какви критерии трябва да гледаш (според моите разбирания)
    1. Климатика трябва да ти дава комфорт, да е тих, да няма шумове като размразява и други подобни неща.
    2. Трябва да те топли без да се напъва (то това е в пряка връзка с комфорта)
    3. Трябва да има добрър сервиз за него - т.е. фирмата от която ще го визмаш трябва да е "изпитана"
    4.
    5.
    6.

9999. Климатика трябва да е икономичен....
    Ако смяташ да правиш икономия като се топлиш с климатик забрави... Не че няма да са ти малки сметките за тока (всеки климатик дето ти дава комфорт на достатъчно добро ниво е икономичен)... просто като сметнеш че ще хвърлиш 1500-2000 лв за машината за икономия от нея може да се говори след около 4-5 години... ако не се счупи до тогава (гаранциите обиконвено са 3 годишни...). Не че няма климатици дето да си работят 10-тина години...
    Сам си направи сметката колко пари ще спестиш от ток (за европейките модели ако КОП-а ти е 3.0 през зимата си е добре...) т.е. сметката за ток ще ти 3-пъти по тънка... т.е. ако климата ти харчи около 30 лв на месец (повечето в форума са със подобни сметки) то далаверата на месец ти е 60 лв ток или около 300-350 на година

Аз до скоро бях на парно но поради причини които не им е мястото тука минах на климатик....и съм доволен. Определено ми е далеч по топло с климатика а сметката ми на месец е по малка... да видим кога ще изляза на +

Все пак съм първа зима с климатик така че не ми вярвай много.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Да, при него най-големи топлозагубите ще са от тавана, там е важно как е изпълнен покрива.
    Принципно си прав, Еди!
    Ако тавана е достъпен обаче решение има, лесно и не скъпо.Ако дограмата действително обаче беше алуминиева без термомост, а стените неизолирани и с лошо изложение нещата ставаха доста по сложни и непридвидими.И ако за капак на всичко това жилището е на някое "проветриво" място в Бг. / а защо не и такова с повечко мъгли/ може и да стане грешка с избора на клима
    Надявам се колегата с помощта на съфорумците да намери правилното решение.

12. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

09LDC също е с двойнороторен компресор.

13. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    Дай малко факти,за това твърдение Jackas .

В момента нямам време да ровя. Иначе във форума е коментиран на дълго и широко този компресор, но темите потънаха.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    Аз никъде не съм видял да пише двойно роторен,само DC роторен.А ти как смяташ,с кавко ЛДЦ превъзхожда Sharp,Sanyo i Chofu(айде последния идва 700лв отгоре,нормално да е по-добър,въпроса е заслужава ли си 700лв отгоре)

16. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

https://forum.setcombg.com/index.php/topic,34976.0.html

Ако са нужни още доказателства по късно тази вечер.

17. Тук е от
    Dec 2010

http://prikachi.com/images/630/2835630T.jpg значи тук лъжат,като пишат,че Митсубиши и Тошиба Дайсекай са с двойно роторен компресор,а за 09LDc пише само "DC роторен"

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Прав е колегата, двойно-роторен е. http://hvac.bjr-labs.com/hvac.pdf ето нещо интересно.LDC и LCC са с едни и същ компресор на ТОШИБА.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 10 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Подов Daikin или стенен климатик висок клас ?
    От ^Rokera^ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 65
    Последно: 19-02-15, 16:36
  2. Избор между Panasonic и Philips 3D LCD от среден клас
    От kirooooooviva във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 17-07-13, 21:49
  3. Чуденка за климатик... среден клас
    От stefan4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 17
    Последно: 25-02-10, 14:03
  4. Актуални дънни платки и процесори за тях от среден и висок клас?
    От Popkaro във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 7
    Последно: 23-11-09, 21:48
  5. Отговори: 16
    Последно: 25-06-08, 17:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе