градусите са относителни но бързо става студено случвало се е 8 да е 20 гр. 10 да е 16гр въпроса е да не клекне в студа
градусите са относителни но бързо става студено случвало се е 8 да е 20 гр. 10 да е 16гр въпроса е да не клекне в студа
В случая бих сложим 3Х5, таван е все пак, а слоя към стаята с алуминиево фолио.В стаята на сина ми направих едната стена така, понеже от вън е към комшиите и не можах да направя външна, затворих с дървена ламперия.Зимата си е разкош, хем играе роля донякъде на парозащита, хем топлоотразява навътре към стаята.
Абе, я сега се сетих, над тавана какво е - етаж, подпокривно, плоча.
плоча бетон около 15 см и до върха на тавана е 2,5м до гредите посредата
Първоначално публикувано от essoКартинката ми е добре позната, затова и казвам, че дайкина е подходящ. Имай предвит, че принципно най-много топлина се губи от тавана.плоча бетон около 15 см и до върха на тавана е 2,5м до гредите посредата
Външните тела на Фуджитцу са ярмомелки, но не клякат лесно в студа.
Бая топлина ти "бяга" от там. Ако има бетонни пояси над стените и решиш да сваляш таваните е хубаво да слезеш под тях ако е възможно.Първоначално публикувано от esso
Прав е Jackas.Значи имаш гола плоча и подпокривно и там са ти най-големите загуби.Даже бих вдигнал ватата на 4Х5.
essoПървоначално публикувано от edi1
Не го слушай. Той е маниак и ще ти облече къщата с 1м. изолация
edi1
Да, ама таз беба, дето иде, ще иска топличко.Е, и 3Х5 става, ама веднъж се прави.
Jackas, ти гледал ли си характеристиките на LT моделите? Тези са с двойнороторни компресори, така че ярмомелката я забрави, би трябвало да работят тихо като Дайкините, запазват изключително висока отоплителна мощност в студовете, така че 12-ката ще топли не по-лошо от фтх50, да не кажа че по някое време може и да го изпревари. В същото време има минимум почти наполовина на Дайкина, работи доста по-тихо и има значително по-слаба струя.Първоначално публикувано от Jackas
rist
Извинявам се, че не съм уточнил. Имах предвит LDC-то. Характеристиките на LT модела съм ге разглеждал бегло, но нека да ги коментираме другата пролет!?
По-добре от мен знаеш, че на хартия е едно, но като се качи на стената е друго
Не виждам нищо лошо в това, човека да си направи изолация с цел намаляване на сметката за ток и да сложи приличен климатик с плазма
Подкрепям !Първоначално публикувано от Jackas
Още повече, че колегата явно няма право на грешки! И аз бих му предложил сега , септември да купи доказан модел / макар и с леки компромиси/ .А когато новото поработи една зима и има достатъчно отзиви за него -има още една стая А и да се надявамее, че и цената му ще да е по-ниска....
Смятате че висок клас модел на Фуджицу ще се издъни? Колеги да не би да говорим за Нипон?
Трябва да не се издъни, че много залагат на LT и новата НОРДИК серия - LECN.Ако пак стане фал, не знам.И аз чакам да се появи новия ДАЙСЕЙКАЙ 6 /втората версия на ІІІ/, или поне да пуснат сервизното, че като гледам много сериозна машина излиза, и то на поносима цена, предполагам.
Ще се учудиш ли на нещо подобно в днешно време??? Примери боооооол, където и да погледнеш, такава е тъжната действителност, колкото и да не ни се иска.Първоначално публикувано от rist
Но в името на добрия дух и разбирателство можем да изключим Фуджицу
Кой модел на Дайкин имаш предвид онзи на които му тракаха ламарините правен в чехия или другия които правеше дефрост по часовник на всеки 22 минути?Първоначално публикувано от Jackas
Плазмата я забрави вече отдавна отиде в история-таНе виждам нищо лошо в това, човека да си направи изолация с цел намаляване на сметката за ток и да сложи приличен климатик с плазма
p.s да сравняваш тези две "чудеса" на техника на Дайкин с модела Fujitsu LT запазващ номинала си при -15 градуса е просто смешно.....