50-ицата коментираше.
Илийчо 84-ти,Първоначално публикувано от ilia1984
Поуспокой малко топката, а?
Нека да го видим този феномен и тогава да го коментираме
Щото сега "На нероден Петко гащи кроим"
До -7 дават по диаграмата, че запазва номинала, което дори и така е много добре.Друго е интересно, че LECN не може да го запази и при -7 9-ката губи 300 вата, въпреки уголемените обменници и адаптирания компресор, ама това е за друга тема, не за тук.
Стефанов това че ти не си го видял нищо не значи от доста време се продава в Германия,Франция и т.н и се харчи добре тук скоро едвали ще го видиш защото цената му няма да е за всеки.....Първоначално публикувано от Николай Стефанов
p.s не забравяй че Fujitsu е една от най големите фирми на пазара и с лекота ще бие китайските дайкини сгобявяни в Чехия и т.н
Дайкин беше добра фирма сега лежи на стара слава и висока цена.....
60см зид си е нож с две остриета. Дебелият зид ти се отплаща с акумулираната топлина, ако си го загрял достатъчно, но оставиш ли го да изстине - лошо. Доста енергия се хаби, за да се затопли отново. Първият етаж на къщата ми е също с 60см зид. Лятото температурата в стаите не се повишава над 25° при 33°/35° външна, а на горния етаж с 30см зид, бръмчат 2 климатика, за да докарат същата температура.
За това, което те съветват колегите относно таваните, се надявам да се замислиш. Аз изкарах една зима с климатик без изолирани тавани, като също отоплявах 2 свързани помещения. Беше малък ужас в най-студените дни, ако не припаля каминката за през нощта. Миналата година направих изолация на всички тавани. Разликата е очевадна. Поддъжахме 22°/23° без особени проблеми, но тя и зимата не беше много студена. Т° май не падна под -18°/-20°.
Щом не можеш да смениш дограмата, поне я уплътни, ако не си го сторил.
Имай предвид, че климатик с номинал 6kW при +7° може да спадне на 3/3,5kW при -7°. Щом с духалка 2kW(доколкото мярнах на една от снимките) не успяваш да вдигнеш повече от 19°, то с 3kW може евентуално да докараш 22°/24°, но климатика вероятно ще работи постоянно на номинал. Помисли за таваните и дограмата, за да го облекчиш малко.
Абе да питам тоя зид от камъни ли е или от тухли. Виждал съм такава стара къща и ако имаш 60 сантиметра камъни това няма стопляне с климатик - направо хуквай в гората и започвай да сечеш дърва. Все пак кажи с какво са изгадени стените.
Илийчо, тебе докато те нямаше в този форум простотията беше на половина от сега бе човек. Ти макар и в качеството само на една персона поставяш рекорди бе.Първоначално публикувано от ilia1984
E, и аз не харесвам някои модели на ДАЙКИН, ама Илия и мен бие по този показател. Специално 50-цата ми харесва, като гледам до сега никой не се е оплакал от нея, значи машината е добра.
Абсолютно!Това си е един много добър модел на daikin!Първоначално публикувано от edi1
Смятам, че не е съвсем коректно да препоръчваме модел, който никой не виждал, пипал, тествал.....Първоначално публикувано от rist
Преди години, когато се появи първото сервизно за LGC серията, повечето тук бяха окуражени. Приличен СОР и нива на шум. Всичко това, обаче остана на хартия. Никъде в сервизното не се споменава че при, - 10гр. външното тяло започва така да бучи, че можеш да го чуеш от 100м. /лично проверено!/
Никъде не се споменава, че от вътрешното тяло можеш да чуеш шумове наподобяващи щурци, тракане на втулки, ръмжене /последнот в буквалния смисъл на думата/......... и какво ли още не!? Писано по темата във форума колкото искаш.
Преди да се появят първите бройки и отзиви, аз лично се надявах, ако не друго, то поне да са решили проблема с тракането на вентилатора -да ама не.
Когато легнеш да спиш в стая с такова чудо на техниката, тогава ще ме разбереш за какво ти говоря.
И за да не ме разбереш погрешно, фен съм на марката и всичките ми климатизатори са Фуджитцу, но и съм първи в този форум описал минусите им по простата причина, че винаги съм се старал да бъда обективен. За съжаление темите потънаха дълбоко във форумните недра.
И аз, като теб се надявам LT модела да е наистина нещо добро и качествено, но нека презимува....и тогава ще го мислим
Айде разводнихме и тази тема!
Не съм казал че всички модели са лоши на Дайкин 50-цата е добра найстина както и Емура ,Уруру Сарара но да се вхалят някакви чешки сглобки на китайски климатици правени в завода на Gree е доста смешно....Първоначално публикувано от edi1
p.s Всички битови клими на Fujitsu се правят в Китай докато Дайкин си прави качествените клими в Япония и чат пат някой модел в Белгия другите клими или бюджетните клими и техните части се правят в завода на Gree в Китай и от там частите пристигат в Чехия
сега питах комшиите. Те имат същата кубатура същото разположение същата височина без изолация с 1 прозорец повече. Техният климатик е медея 18 ка неинверторен и казаха че подържа 22 градуса при настроени 25 . От 2 години го имат.
Jackas, LGC е най-ниския клас модел на Фуджицу, а LT е най-висок, поне до появата на малки Нокрии.Първоначално публикувано от Jackas
Вярно е. Аз ти давам пример как нещата м/у сервизна документация и реални условия се разминават- за съжаление.Първоначално публикувано от rist