Диксън, човека иска 32м2 да отоплява. Ще му дойде нанагорно на MSZ-GE35VA. Тази задачка е за Нокрия, а 1600 с монтаж са си точно до никъде.Първоначално публикувано от diksanal
П.С. bat_Valio, мисли за втора употреба.
Диксън, човека иска 32м2 да отоплява. Ще му дойде нанагорно на MSZ-GE35VA. Тази задачка е за Нокрия, а 1600 с монтаж са си точно до никъде.Първоначално публикувано от diksanal
П.С. bat_Valio, мисли за втора употреба.
Панасоника E12MKE-3 да Ви кажа ми хареса ! /на картинка и като показатели /.
Ако речем че е той къде все пак са му слабите страни, за да съм подготвен.
Сега последно 22м2 или 32м2 ще топлиш?
Машината ще е една и ще е в хол 22 кв. с преход към кухнята - около 10 кв.Първоначално публикувано от bobovo
В кухнята няма отоплителен уред, така че може би по правилно е да се каже че става дума за 32 кв.
Затова и мисля че е правилно климатика да е срещу прехода, или се бъркам ?!?
http://dox.bg/files/dw?a=6ab74318d4
Да, добре е да е срещу прохода, за да има ефект към кухнята. В случая е необходима отдваща ~ 5 kW на отопление. Нещо от този сорт: Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението): Отоплителна мощност: 5.6 (0.9 ~ 8.4) kW, 19100 BTU (3000 ~ 28700) или пък от този: Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението): Отоплителна мощност: 6.7 (0.6 ~ 9.4) kW, 22867 BTU (2048 ~ 32082)
Тук ми намирисва от голяма нужда са са два климтика, ако се търси комфорт и 22-25 градуса!
Примерно 9 и 12, 1600 лв обаче няма да са достатъчни
От малко детето ни е привикнало на по-ниски температури.Първоначално публикувано от Anubis
Говорим за 20-22 през деня и 17-18 за спане.
Колкото до два климатика, едно че ще изляза от бюджета, друго че кухнята така е опушена че външно тяло може да се сложи с голямо къртене и огромен тръбен път - около 4 метра да речем.
4 метра път си е даже много добре, не е дълъг, ако това те притеснява.Проблема е в бюджета.
щеше да е интересно да видя моделите на Александерс...
климатика отива на 18-ка а там тръбния път не е проблем.
не са много евтините 18ки. има едно хитачи FH7 мисля 1600, и YE панасоник. имаше една тема със сравнение на 18-ки
дори ftxn на дайкин - би трябвало да има мнения и за него вече.
проблема с 18-ките е сметката която идва...пряко е свързана с изолацията която има помещението.
за това е и важно какви са ти загубите - рехау прозорците са ясни 70 мм 5 камерен профил е супер но има по-голямо значение какви джамове държи. като джамовете не са всичко.
бат Валио кажи как се топлиш сега?
Ако си се ориентирал към този климатик няма да съжаляваш,ползвам го вече 4-5 месеца и мога да кажа че е чудесен,икономичен,тих,и като консумация лично много ме устроива,дори обмислям да сложа още два от същия модел.Първоначално публикувано от bat_Valio
Остава и да е гумен... Ти какво топлиш с него?Първоначално публикувано от antovasilev
Ъъ не пластмасов е , и това което топля е хол,коридор и спалня.
Само така!!!Продъжавай в същият дух!!!Няма да е дългоПървоначално публикувано от antovasilev
Така стана и с един познат- 5 години хвалби как топли целия апртамент и на шестата зима(след като изтече гаранцията) КОМПРЕСОР fault .
Честито + ПАРИ за нов климатик(защото нов компресор+ труд по ремонт+смяна на фреон е 60%-80% от цената на нов) ????
П.П. Дори и в гаранционния срок да беше изгорял гаранцията НЕ ПОКРИВА неправилно ползване на климатика за отопление на цял апартамент(или повече от обема за който е предназначен и проектиран от производителя).И пак щеше да го
justify,ако не я кара на он/оф при -20,значи не е добре оразмерен,нали?