За твоето малко помещение ТОШИБА е по-подходящ, като и двете машини на ТОШИБА стават.Вземи си 6-а серия, по-нов модел е.
За твоето малко помещение ТОШИБА е по-подходящ, като и двете машини на ТОШИБА стават.Вземи си 6-а серия, по-нов модел е.
Особенно за спалня,по ниският минимум на тошиба ще ти е от полза откъм комфорт,а и развърта до повече,
от където и да го погледнеш...
RAS-10SKVP2-E 0,50-3,21-6,50kw.
SRK/SRC 25 ZJX-S 0,90-3,13-4,70kw.
900 вата минимума при Митсубиши е невъзможно. Според мен минимума им е около 1400-1600 вата.Не гледайте какво са написали като данни. Тошибата си остава единствения климатик при 230 волтовите с нисък минимум реален не на хартия.
... Не бъркай консумирана с отдадена мощност. От там целия ти пост е безмислен. Аз имам и двете марки и смея да кажа, че ако някоя от машините е достигала дадения минимум реално, то тя е MHI-то! Виждал съм я често на 230-240 вата. а сметка на това Тошибата НИКОГА не е достигала 90 вата. По-ниско от 165 не съм я виждал. Това не прави избора на Toshiba-та по-лошия поради редица причини, които не ми се изброяват. От двете Тошибата е с повече екстри и по-добри данни. Мицубишито е по-тихо! Спрямо цена, качество, възможности, сервиз, Тошибата е по-добрия избор, макар, че за спалня този максимум е безмислен. При мен не може да качи над 380 вата, пък за равъртане на максимум просто и дума да не става. 10-ката може спокойно да се сложи в помещение за 12-ка.
Ивайло моята 13 пък често я виждам с ето такава консумация:
Аз точно за отдадената мощност говоря не бъркам нищо колега.240 вата Х 5 коп ти дава 1200 вата. теб те спасява 28 м2. иначе си он офф режим постоянно.
Първоначално публикувано от chachoto
Ами тя машината е направена за по-големи помещения. Точно там е идеята. Както и FD серията на ME. Разбира се, че в малки помещения ще работи On/Off. Ниския минимум не пречи на Тошибата ми да работи On/Off до -5. За мен това не са проблеми. Проблем е ако на -12 издъхнат.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1326125400[/time]_________________________________________________
Генади, явно майстора е надминал себе си. Хаха. Не, сериозно аз имам малко повече загуби по трасето и от там може би не може да свали повече.Първоначално публикувано от genadi.tsvetkov
И Панасониците със скрол компресори слизат много ниско. Такъв е и предложеният NE-MKE, един прекрасен климатик.Първоначално публикувано от chachoto
Но щом не ти харесва, ти остават само 2 варианта:
10SKVP2-E
FD25VABH
Този Panasonic много искам да го тествам, но за съжаление, нямам още една стая. Скоро ще уредя някой приятел с него за да имам реални данни за сравнение.
Благодаря на всички за помоща!Ще поръчам Тошиба.
Няма как да съжаляваш след това.Първоначално публикувано от djsmiley
Възникна проблем.... Тошибата която исках се оказа,че не могат да ми я доставят (в Хасково не предлагат модела).Някаква идея,кой може да я достави или пък и монтира?
Обърни се към пловдивска фирма. Да видиш, как скоро ще се научат да доставят...Първоначално публикувано от djsmiley
Питай Сашо от форума, мисля, че може да те уреди със 6-ца. На мен си ми далече.
Здравейте на всички,от Видин съм,
искам да си купя климатик ,който искам да използвам за топлене на стая северна с изолация (няма дограма ,но ще сложа) висока 240см ,широка 340см ,дълга 360см !Да харчи малко ток и да топли супер чакам бебе и мисля да го топля с климатик
Препоръчайте ми the best