Страница 11 от 221 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2012

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Здравейте, много моля който е по-компетентен да ме посъветва кой от двата климатика да избера и защо да се обоснове?

1.Mitsubishi Electric MSZ-GE 35 VA или
    2.Fujitsu ASYA -12 LKS

Климатика е за хол, западно изложение 28 м2.Предварително БЛАГОДАРЯ на всеки който се отзове с мнение.СПЕШНО Е.Старият изгоря компресора.Трябва да купя нов утре.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1326465737[/time]_________________________________________________

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
    Разликата между двата модела е 200 лева.Mitsubishito e 1399 лв. без монтажа, а Fujitsu е 1349 лв. с монтажа.Ехоооооооооооооо, всички ли спите? Никой ли не иска да ми помогне?

2.  

3. Member Аватара на antovasilev
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    Плевен

Ъъ-то беше подигривателно за тъпия въпрос "гумен ли бил" така му и отговорих,за квадратура спалня и коридор не съм мерил,но хола е около 25.Няма никакви проблеми с стоплянето при темперетура 18,19 градуса за двете стаи и коридора,включва изключва.Дефрости не съм гледал.И да кажа този климатик не ми е основно отопление,вечер след 18 до 24 ползвам парно на твърдо гориво.През останалото време климатика си върши работата.Все ми е едно колко щял да изкара,това е до късмет.

4. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от bat_Valio
    Машината ще е една и ще е в хол 22 кв. с преход към кухнята - около 10 кв.
    В кухнята няма отоплителен уред, така че може би по правилно е да се каже че става дума за 32 кв.
    Затова и мисля че е правилно климатика да е срещу прехода, или се бъркам ?!?
    [img width=800 height=582]https://lh3.googleusercontent.com/-eNtk3LLKyzQ/TxBJ9W11d2I/AAAAAAAAIEU/jA3JTCRkHO4/s1024/123.jpg[/img]
    А другите помещения как топлиш?

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

merion7777, с тези машини няма да се стоплиш.Кажи нещо за помещението-изолации, с какво топли до сега, какви температури търсиш.

6. Тук е от
    Jan 2012

Ами досега бяхме с климатик 12-ка 14 години /конвенционален Exsel/ от първите.Доста добре топлеше, макар, че на пода е теракот, при зададена температура 22-23 гр. работеше чудесно,Стаята е както казах западна, 2-ри етаж, вътрешен апартамент и изолация. Дограмата е алуминиева от старите, но засега нямам проблем нито мухал.
    Какви им е на тези двата модела?
    Тогава препоръчайте модел на цена около 1400 лева.

7. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

merion7777 от 2-те марки аз бих ти препоръчал MSZ-GE 35 VA.За това помещение ще е идеален щом с това дърво /Exsel/ сте го стопляли.Само не разбрахме от кой град си?

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Присъединявам се към GE, макар в случая и двете машини ще вършат една и съща работа.

10. Тук е от
    Jan 2012

Привет на всички.Благодаря за мнението.Аз съм от Казанлък. ако някой друг желае да изкаже мнение си, ще съм му благодарна.

11. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

merion7777 Пратих ти на лични но и тук да го напиша.Ако продаваш вътрешното тяло на тази 12-ка в комплект с дистанционното ми пиши колко му търсиш?

12. Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от merion7777
    Тогава препоръчайте модел на цена около 1400 лева.
    Здравейте и от мен! Общо взето и аз съм на същото положение, с тази разлика, че в Пазарджик изборът ми се свежда до:

1.Mitsubishi Electric MSZ-GE 35 VA - 1500лв
    2.Mitsubishi Electric MSZ-GC 35 VA - 1350лв
    3.Fujitsu ASYG 12 LECA - 1350лв

Това са цените с включен монтаж. Помещението което ще се отоплява е в панелен апартамент с размер 17м2 / 45м3, PVC Дограма и никаква изолация :rolleyes: . Продавачът в магазина ме уверяваше че определено по-добрият избор е Fujitsu. Благодаря предварително на всички за изразените мнения!

П.С. Прочетох доста негативни мнения за LECA моделите, а и също как замръзвали MSZ-GC, но за съжаление изборът ми е ограничен. Моля всеки който изрази мнение по въпроса, да се обоснови защо вариант:X е най-подходящият избор.

13. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Привет Bugo ,ако уточниш до колко градуса спада температурата в помещението без отопление,и с какво си го топлел до сега можеш да погледнеш и модела MSZ-GE 25 VA,а не 35цата,макар и,че си без изолация,ако е вътрешен апартамент,и имаш топлещи съседи,12ките ще ти дойдат в повече според мен и ще бачкат в режим он/офф.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Bugo за по правилен отговор/съвет прочети тук и напиши това https://forum.setcombg.com/index.php/topic,53690.0.html което не си написал горе.

16. Тук е от
    Jan 2012

В стаята е 12 градуса при 8 градуса външна температура и никакво отопление в целия апартамент (една външна стена с дограма и тераса, една стена откъм стълбището на блока и една откъм никога не отоплявана студена стая). Желаната температура е поне 24-25 градуса. Стаята е с югозападно изложение на 2-я етаж в блок. До сега се "топлих" с Osaka CH-12-ADE, който в началото стопляше сравнително бързо, след това се изключваше и не тръгваше преди да започнат да ми измръзват пръстите. Да не говорим, че постоянно замръзваше през по-студените дни, и така докато в края на миналата зима не ми направи услуга и спря изобщо да духа топло.

Опс изпреварил си ме .

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Аз съм за мицубишито 35-ца.Когато препоръчвам винаги взмемам предвид нуждите БЕЗ съседи които да отопляват, защото трябва да можеш да се отопляваш и поддържаш желаната от теб температура и БЕЗ СЪСЕДИ или БЕЗ ОТОПЛЯЕМИ съседни жилища, макари да имаш съседи(има и такива хора-просто не им стигат парите и топлят само 1 стая).

От фуджицу.фуджи илектрик/дженерал към момента си струва това за помещение като твоето и ако желаеш постоянно 23 градуса когато има хора в помещението, а когато няма или спят на зададени 19 градуса.

Мицубиши 35-ца успешно би конкурирала фуджи 12 LD, с разликата, че няма плазма филтър.Цена не виждам-махнали са я.Трябва да се обадиш и да попиташ.
    Гледам, че от магазините фуджи илектрик/дженерал и фуджицу 12/9 LD(C) вече ги няма и е рядкост да ги откриеш.

Ако не можеш да си купиш фуджицу/фуджи илектрик/дженерал 12 LD(C), на твое място бих купил 35-цата на мицубиши-до +5 градуса навън и зададени 23 вътре ще работи вероятно ОН-ОФ, но при по-ниски външни температури и студен апартамент като твоя, мицубишито ще влезне в инверторен режим без да изключва.При зададени 24-25 градуса няма да спира и ще работи постоянно и при +7 градуса външна температура.По мои впечатления мицубишито си показва силата при зададени 25-26 градуса и тогава не спира, а работи постоянно.

В момента за друг по-хубав климатик за тези пари не се сещам.Не взимай панасоник-рискуваш.

П.П. Отивам да дремна пред телевизора на "Последният самурай"(за 2СВ ).Като го изгледам, "ще преслушам" ритъма на форума...

18. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

За какво се ползва помещението?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 221 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе