Страница 12 от 221 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2012

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Помещението е стаята в която прекарвам цялото си време, докато съм вкъщи включително и спане.

justify предполагам имаш в предвид GE модела ?

2.  

3. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Аз съм за Fujitsu ASYG 12 LECA.В тази стая от 17 м2 ще работи по добре от Mitsubishi Electric MSZ-GE 35 VA.А 25-цата може и да дойде слаба /и с по висока консумация/ за 25 градуса под -5 градуса.Ако намери някъде Fujitsu 09LD ще е най добре ама надали има още от тях някъде.

4. Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от wizli
    А другите помещения как топлиш?
    В момента хола и кухнята с конвекционален IKEDA 12-KFR 35GW, 3550 W, 500 КУБ.М./ЧАС
    Да Ви кажа климатика е железен, съомява да направи 19-20 градуса при -14 миналата зима. Ще кажете защо го сменяш - ами просто топли, но и много ток гълта. 4 месеца нон-стоп всяка година и си мисля че е време да му намалим задълженията и го преместя в спалнята. Там сега се мъча с маслен радиатор след като спалния титуляр - сдаде багажа.
    Детската стая не се отоплява засега.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

bobovo твоите климатици фуджицу зимата на колко зададени градуса ги ползваш???

Защото на 25 градуса зададени вътре в студена 17 кв стая може и да се опитат да отлетят на юг.А когато са монтирани на панела са ...

Иначе наистина фуджицата ще създават при зададени вътре до 23 градуса и външна над 5 градуса с 5 до 18 % по -добър комфорт, стига да не бръмкат/вибрират...
    Ако бръмкат изобщо няма какво да сравняваме...

При зададени 24-26 градуса и външна темература 5 градуса и по-ниска комфорта се изравнява все повече и на 26 градуса зададени ще е еднакъв.

За Мицубишито няма оплаквания от бръмкане.За теб е лесно, защото правиш монтажи и винаги можеш да пробваш корекция до отстраняване на проблема, но за човека каквото и както му сложат така ще си остане...

25-цата GE ще е на границата при по -ниски външни температури, тоест под -3 градуса, а в Пазарджик през декември, януари и февруари това е често явление...

6. Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от bat_Valio
    Привет на аудиторията !
    Настана време за пенсиониране за старата IKEDA ! Събраха се малко парички и с жената решихме да се поглезим с нов инвертор , и да спрем да спонсорираме EVN-то в Пловдив. Та накратко :
    Бюджет : около 1600 с монтаж.
    Квадратура - съобразно скицата.
    1.ПАНАСОНИК 12 LKE-3
    2.

Външна изолация - 5 см.
    Местоположение на климатика - ХОЛ.
    Тераса към хола - частично остъклена.
    Етаж последен - изолиран покривно с битумни мембрани.
    Предпочитания за марка няма, само бегли първоначални впечатления.
    Дограма 5 камерна REHAU !
    http://dox.bg/files/dw?a=6ab74318d4
    Правя едно голямо извинение за подвеждащата информация
    хола е 17 кв. а кухняга 6,3 кв.
    Да обобщим предложенията и дали все още са валидни при спад с около 9кв. площ :
    1.ПАНАСОНИК 12 LKE-3
    2.ПАНАСОНИК 12MKE-3
    3.ШАРП 12GHR
    4.Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Която от изброените машини да вземеш, ще ти свърши работа.

8.  

9. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Цитат Първоначално публикувано от justify
    bobovo твоите климатици фуджицу зимата на колко зададени градуса ги ползваш???

Защото на 25 градуса зададени вътре в студена 17 кв стая може и да се опитат да отлетят на юг.А когато са монтирани на панела са ...

Иначе наистина фуджицата ще създават при зададени вътре до 23 градуса и външна над 5 градуса с 5 до 18 % по -добър комфорт, стига да не бръмкат/вибрират...
    Ако бръмкат изобщо няма какво да сравняваме...

При зададени 24-26 градуса и външна темература 5 градуса и по-ниска комфорта се изравнява все повече и на 26 градуса зададени ще е еднакъв.

За Мицубишито няма оплаквания от бръмкане.За теб е лесно, защото правиш монтажи и винаги можеш да пробваш корекция до отстраняване на проблема, но за човека каквото и както му сложат така ще си остане...
    Ами като ме няма ги държа на 18гр. а като съм в къщи на 22гр.Вчера при външна темп. +2 и вътрешна 10 градуса Fujitsu 12lgc в 25м2 с дървена дограма от която си подухва и без никъква изолация за 2 часа направи 24 градуса /според термометъра/ и се кротна на 370W. За спорта за тези 2 часа изразходва 2430w.
    За помещението на Bugo което е 17м2 просто ще прави сауна и комфорта ще е по голям.

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

bobovo ти си по на юг бре човек.Едно е Пазарджик с най-ниската официално отчетена зимна температура от -15.4 градуса( според телевизиите и НИМХ) друго е Сандански, Самоков или Гоце Делчев.Доколкото си спомням когато избира климатици беше нашисал, че при теб рядко се задържа под нулата и по принцип времето е по -меко от по-голямата част на България.
    В Пазарджик покрай река Марица една немалка част от зимата е мрачно, влажно и/или мъгливо и в същото време като се качиш на Чигов Чарк -грее слънце и е по топло от Пазарджик... Такова чудо-на по-високо по-топло рядко се вижда...

И на мен ми харесва донякъде повече фуджицуто заради форсажа, ударното затопляне на помещението и моментната реакция , но мицубишито ще работи по -тихо на 24-26 градуса, особено когато температурите са под нулата или са под нулата +мъгла.

Плюса на фуджицуто му е по -ниската цена.

11. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Млиии 26 гр. как издържате на тази темп. бе хора?Не съм запознат наистина с климата там но според мен няма да има проблем ,а единствено външното ще е една идея по шумно особено при мъгла и +2-0 градуса.Нека се вкючат и колеги от този район да помогнат на човека.Иначе който иска 26 градуса мое мнение е да се ориентира към друг вид отопление.

12. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от bat_Valio
    В момента хола и кухнята с конвекционален IKEDA 12-KFR 35GW, 3550 W, 500 КУБ.М./ЧАС ...време да му намалим задълженията и го преместя в спалнята. Там сега се мъча с маслен радиатор след като спалния титуляр - сдаде багажа.
    Детската стая не се отоплява засега.
    [img width=800 height=582]https://lh3.googleusercontent.com/-eNtk3LLKyzQ/TxBJ9W11d2I/AAAAAAAAIEU/jA3JTCRkHO4/s1024/123.jpg[/img]
    Не разбирам много от климатична техника, но от собствен опит бих ти препоръчал да помислиш и за другите помещения. Като сметнеш демонтаж/монтаж на стария климатик+не се знае колко още ще изкара мислиш че си заслужава местенето? 200 лв. които ще дадеш кога ще избиеш с работата му?
    Бих му подпомогнал с сплит-система за двете спални, защото реално климатика топли целия апартамент /предполагам масления го включваш само нощем/. Мултисплит няма да струва колкото 2 климатика, монтажа също е по-евтин, от ME GE серията има 7-ца + 9-ка /според квадратурата/.
    А като му дойде времето, ще смениш ИКЕДА с актуалното на пазара след 2-3-4 години, колкото изкара...
    Не бързай, помисли - няма да те разорят +20 кВт за 2-3 нощи с масления.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Препоръчайте ми подов климатик за помещение хол около 18 кв.м, стандартна височина - 1 етаж, южно изложение, нова ПВЦ дограма, вътрешна изолация. Като особеност мога да посоча, че в съседство има голяма преходна стая - трапезария разделена с преграда от ПВЦ дограма (площ на преградата около 6кв.м). Врата към трапезарията стои затворена и нямам изисквания да бъде отоплявана и тя. Бюджет с монтажа да речем около 2000лв, но е желателно ако може да е към 1800. Става въпрос за Казанлък.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Този ще ти заспи в твойта стая,и пари ще ти артисат.
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...g_podov_montag

16. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

MisterT

Ето ти варианти всеки един ще топли твоето помещение:
    http://www.technomarket.bg/products/...gfe-cu-e9mke-3
    http://www.bulclima.com/product/klim...neral/aghf09la
    Лично на мен последния най ми допада и ако се вземе със заем енергийна ефективност цената му е 1596.00 лв

17. Тук е от
    Dec 2010

Да се отчета:
    от една седмица съм сMitsubishi GE25VA в стая 12 квадрата.
    Значително по-тих от Дайкините, дава по-гореща струя /което не е много комфортно/, турбината върти постоянно, дори когато не духа, работи ОН-ОФ. Всеки път като спира да духа топло - жалузите се прибират горе, което е тъпичко, защото моторчето на жалузите е по-шумно от турбината. Няма седмичен таймер-въпреки че пишеше в описанието на сайта.Не можеш да нагласиш температура между +10* и +16*.
    Пластмасите пукат незначително, НО 2-3 пъти дневно пропуква страшно, все едно акумулира деформации и после се намества...

18. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от necata2
    Този ще ти заспи в твойта стая,и пари ще ти артисат.
    Този Дайкин изглежда наистина добре предвид цена и марка. Само че забелязвам, че напоследък много недоволни се събраха в този форум от Даикините...дали консумация, дали чести и ненужни дефрости и т.н, та започвам да се чудя дали тези машините, за европейския пазар на тази марка, не са доста надолу като качество от японските си събратя. Ако може някой който има точно този модел да сподели как работи и честно да сподели какви минуси евентуално има.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 221 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе