Страница 135 от 221 ПърваПърва ... 85125133134135136137145185 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,011 до 2,025 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA
    що бре БЕДО...............къде ми е ФРАПАНТНАТА ГРЕШКА.
    Шегичка.
    Моите терзания се увеличиха леко 1.Южната стая/детската излезна 15м2,но където 12 там и 15 за японска 9-ка..
    2. Понеже ще правя врътка с кредит за енергийна ефективност ще взема и още един климатик за всекидневната/изток,ПВЦ,сравнително топла стая/ -около 17-18м2-нали тоя кредит ВАЖАЛ еднократно- кажете какво да забия там и да се приключи с панаира.Някоя читава 9-ка или 12-ка ./пари според зависи дали си струва-някъде общо <3000 лв.
    Моля,не оставяйте съфорумец в беда..)

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2011

динко,колегите (повечето)от форума са добронамерени и искат само да ти спестят евентуални бъдещи проблеми.не искам да подценявам работата на въпросните фирми,но видиш ли климатик донесен и предварително сервизиран от САШО и МИРО,няма да повярваш,че това е стара работила машина,а монтажа изобщо няма да коментирам(красота,чистота и т.н.).изхарчените в повече пари сега(наистина се съмнявам,че са ти дали цена с нов траф и качествени МАТРЯЛИ) ще ти дадат комфорт и сигурност за напред.има и друг момент,когато дадена фирма прави Н на брой монтажа и продажби и се преселва във ВЕЧНИТЕ ЛОВНИ ПОЛЕТА.не те агитирам,но ще ти кажа,че аз платих около 200лв. повече(пътни и разлика в монтажа),но получих 3 години гаранция,кадърен монтаж,прекрасна машина,подарък(безплатно чистене на един дайкин) и от верен защитник на новото,току що говорих със САШО за още един БОКЛУК.на никого не му е приятно да харчи пари в тази криза,но това бяха пари дадени с голямо удоволствиеи когато пусна дъртака,се усещам че се вслушвам дали работи или не.парите са твои и САМО ТИ можеш да решиш на кого да ги дадеш,но често горчилката от кофти избор се усеща дълго време,особено през зимните месеци.
    Dundurma, нямам честта да познавам никого от форума... но като те чета, придобивам усещането, че Александърс ми пише с друг ник . Ясно ми е, че тук повечето се познавате и се дращите шеговито от доста време, логично е чия страна ще вземете. Александарс не ми хареса с незачитането си на моето мнение, колкото и некомпетентно да му се струва. Ама все пак аз съм клиента и аз поръчвам музиката, пък и аз плащам.Така че, нека си намира балъци за ритнатите чайници и да ги превъзнася и до небесата, ако ще. Аз за себе си вече реших: Повече няма да се занимавам с подобни уйдурми. Два пъти по-добре да си купя нов за същата цена, макар и с по-слаби показатели марков климатик, отколкото хиперинвертната тенджера, подмятана незнам къде си, свалена незнам защо си, минала през 35 чифта ръце и озовала се някак у Сашо. Хау!

4. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от Globe
    Здравейте,
    Понеже четох доста ,но повечето неща не ми станаха ясни се нуждая от малък съвет за избор на климатик
    Стаята в която ще се ползва е със външни стени Изток и Юг който нямат изолация ! Обмисляме да направиме частично вътрешна за да е все пак малко от помощ. Предстой и монтаж на дограма за която също още се колебая каква да е ,но това са страничните фактори. Лошото е че климатика ще се ползва във град Чирпан където зимата температурите стигат до -20 т.е трябва да работи на тези трудни условия Лятото не е критерий тъй като главната му цел ще е отопление
    Ето и малко от критерийте. Да работи на температури от рода на -15 възможно най-малко ток да използва и другото май не е от значение
    Стаята е малка но като гледаме климатика ще е 12-ка Цената която можем да отделим е 1400 лева или околу 1600 лева със монтажа. Тук в града предлагат

fujitsu ASYG12LE за околу 1500-600 с монтажа (което като гледам не е чак таква оферта)
    аз отделно гледах SHARP AY-XP 12 LSR
    и някъкво HITACHI
    НО тъй като от към климатици сЪМ крайно некомпетентен се допитвам до вас за съвет
    п.с а тези екстри който имат ГРАМ не ги разбирам
    п.с2 и как мислите на коя от 2-те стени да го сложим на Южната според мен ще е по-добре защото като напече зимата ще му помага поне малко (на тази стена са и прозорците )
    Щом като главната цел е отопление, тогава задължително ти трябва инвертор. А щом искаш да топли добре и при -15 задължително трябва да търсиш само такъв, който е с EEV - това е магнит-вентил, който дроселира фреона и понижава температурата му на кипене при спадане на външната температура. Така ще си сигурен, че ще топли и при - 20 градуса през зимата. Ако е с двуредов топлообменник и се вмества в бюджета ти, още по-добре.

Другото важно условие е, ако си купуваш климатик 12-ка - задължително гледай теглото на външното тяло да е поне 32-34килограма.
    Колкото е по-голямо външното тяло, толкова климатика е по-ефективен и сътоветно разхода на ток по-малък.
    И компресора се натоварва значително по-малко за достигане на зададената температура.

Хубаво е преди да си купиш какъвто и да е климатик да му прочетеш сервизната документация, там изрично е написано зимата до какви минусови температури може да работи климатика, защото има някои модели, които не стават за твърде ниски температури. Примерно панасоник имат няколко модела инвертори, на които изрично пише, че не стават зимата за отопление при температури по-ниски от -6, -7 градуса и клиента не може да има претенции към тях, че не топлят при по-студено време.

При монтажа, ако сложите външното тяло от южната страна, слънцето много ще му помага през зимата.

Японските боклуци втора ръка ги забрави - не се знае как и колко време са работили там и може да му е износен компресора, което води до понижена мощност и висок разход на ток, а и не се знае кога може да дефектира.

Най-добре си вземи нов климатик - модела и марката не са от значение. Гледай само да покрива горните условия.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

dinko69- ставаш смешен по добре млъкни и ходи да си взимаш ново климатик. Ако доволните клиенти от Сашо и Миро се наредим един до друг първия няма да може да види последния.
    Относно твоята покупка на климатик ти пожелавам читава машина и безаварийно ползване.

Ето ви една снимка от така прословутите втора ръка климатици.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Тук е от
    Nov 2008

" Щом като главната цел е отопление, тогава задължително ти трябва инвертор. А щом искаш да топли добре и при -15 задължително трябва да търсиш само такъв, който е с EEV - това е магнит-вентил, който дроселира фреона и понижава температурата му на кипене при спадане на външната температура. Така ще си сигурен, че ще топли и при - 20 градуса през зимата. Ако е с двуредов топлообменник и се вмества в бюджета ти, още по-добре."

To всичкото хубаво,ама на обикновения човек какво му увира главата от EEV и двуредов топлообменник...така че назови няколко,моля -по възможност та да мислим...

7. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2011

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    dinko69- ставаш смешен по добре млъкни и ходи да си взимаш ново климатик. Ако доволните клиенти от Сашо и Миро се наредим един до друг първия няма да може да види последния.
    Относно твоята покупка на климатик ти пожелавам читава машина и безаварийно ползване.
    Нареждайте се, ако ще и им се навеждайте на Сашо и Миро. Като ви е бил толкоз акъла да им се подвеждате, сега ще им се навеждате, ай със здраве!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

и аз ти пожелавам успех в търсенето,но съм сигурен че зимата ще зъзнеш............просто за определения от теб бюджет при минусови температури ще студуваш и ще плащаш високи сметки...............не питай старило,а патило и приликата ми със сашо е единствено в първата буква на името.щях да спестя пари,ако в бургас имаше АЛЧНИ НЕКАДЪРНИЦИ като него,ма нямаааааааааа

10. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2011

и аз ти пожелавам успех в търсенето,но съм сигурен че зимата ще зъзнеш............просто за определения от теб бюджет при минусови температури ще студуваш и ще плащаш високи сметки...............не питай старило,а патило и приликата ми със сашо е единствено в първата буква на името.щях да спестя пари,ако в бургас имаше АЛЧНИ НЕКАДЪРНИЦИ като него,ма нямаааааааааа
    Никога не съм го наричал некадърник. Напротив, мнението ми е, че е на ти с климатичната техника. Поне на теория. А за практиката, тук много се изказаха в негова полза, така че нищо друго не ми остава,освен да им повярвам . Проблема е, че е алчен . Нямам нищо против, всеки да си определя цената... но в крайна сметка някой трябва и да е склонен да я плати. Лично аз за втора употреба, не съм склонен...

11. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

BEDO, моето предложение е следното:
    Вариант 1 1. Детска стая - Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA
    2. Всекидневна - Panasonic CS-NE12MKE

Вариант 2 1. Детска стая - Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA
    2. Всекидневна - Toshiba Daiseikai RAS-13SKVR-Е2

Globe, а на теб предлагам следните модели:
    1. Hitachi RAS-35FH6
    2. Toshiba RAS-137SKV-E3
    3. Panasonic CS-E12LKE
    4. MHI SRK-35 ZJP-S
    5. MЕ MSZ-GE35VA

Успех!

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

значи всеки претърпява еволюция............
    1.TCL,ELITE-мислех че имам климатици
    2.DAIKIN-3 броя,общо 6200лв.и видях ГОСПОД
    3.японец 2-ра употреба-най-накрая прогледнах и спестих пари.........
    пак казвам САМО ТИ РЕШАВАШ ЗА ПАРИТЕ СИ,но вслушай се думите на човек,който не е жалил пари(с цена на лишения) и по трудния-скъп начин е достигнал до тези изводи.

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от dinko69
    Нареждайте се, ако ще и им се навеждайте на Сашо и Миро. Като ви е бил толкоз акъла да им се подвеждате, сега ще им се навеждате, ай със здраве!
    Виж... дойде, потърси съвет... дадохме ти. Повече няма какво да направим за теб. А и ти няма с какво повече да се обогатиш наоколо.
    Хайде със здраве! И успех в избора...

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2011

значи всеки претърпява еволюция............
    1.TCL,ELITE-мислех че имам климатици
    2.DAIKIN-3 броя,общо 6200лв.и видях ГОСПОД
    3.японец 2-ра употреба-най-накрая прогледнах и спестих пари.........
    пак казвам САМО ТИ РЕШАВАШ ЗА ПАРИТЕ СИ,но вслушай се думите на човек,който не е жалил пари(с цена на лишения) и по трудния-скъп начин е достигнал до тези изводи.
    Вярвам ти и си прав за еволюцията. Само, че задавам един простичък въпрос: Купуваш перфектния като характеристики хиперинвертор втора употреба примерно за 1300-1400лв с монтажа. Машината е 12-10, в най-добрия случай 6-7 годишна. Не знаеш къде е била: в морга ли, в хамбар ли, в хотел ли... Ако искаш перфектните характеристики, дай едни 2500-2800лв и си я купи чисто нова, само че не знам кога ще си избиеш парите.Не съм маниак, за мен е най-важен разумния компромис: Сравнително добро качество на добра цена.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344167151[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Виж... дойде, потърси съвет... дадохме ти. Повече няма какво да направим за теб. А и ти няма с какво повече да се обогатиш наоколо.
    Хайде със здраве! И успех в избора...
    Касап, частично си прав... относно втората употреба вече нямам какво да научавам, обогатих се достатъчно. Но мисля да се образовам за новата техника, за това, моля те... не ме пъди!

16. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

да престанем с пререканията..........всеки е сайбия на парите си,но много читатели след грешния избор питат-защо не топли и плащам високи сметки.новото си е ново,но за същите пари получаваш доста по-високо качество и след съответното заплащане и три годишна гаранция.ако бях богат бих си купил чисто нови ЯПОНКИ,ама не съм........просто обмисли предстоящата покупка и не се притеснявай да питаш.климатика е сериозна инвестиция и се мисли в перспектива-надежност,ниски сметки и сервиз.а и монтажниците работят да си изхранват семействата.никой не прави нещо,заради зелените ми очи,красивата ми жена и скромните ми 140 кила.но и аз не съм мазохист.ако са ми взели дадена сума и не са си свършили работата,първо съм културен,но после идва ред на кьотека.

17. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2011

Хубаво е да спрем наистина с пререканията. В този ред на мисли, приемам предложения за нова техника: Ще спомена отново параметрите на помещението: 15-16кв.м/38-40куб.м, последен етаж на тухлен апартамент с ПВЦ дограма без изолация на страничните стени, една външна стена-тази с дограмата, таван с фибранна изолация. Всекидневна с кухненски ъгъл (там вечерно време се очаква да работят печки, котлони, ютии, а нощно време и пералня). В другите помещения работят както следва: Детска стая - 15кв.м FUJITSU ASYА 7 LGC (справя се прекрасно зиме и лете) ;спалня - 11кв.м Конвенционален Nippon 12-ka. - преоразмерен, за съжаление тогава хептен нищо не разбирах от климатици. Неотопляем коридор 6-7кв.м . Всекидневната се ползва през деня, желана температура 21-22градуса през зимата, с идея да се отварят всички врати за да се отоплява целия апартамент, ако разбира се, месечната сметка за електричество не надхвърля 200лв . Забравих да спомена бюджета... а той е до 1100лв с монтажа, с идея да си върна поне около 150 с кредит енергийна ефективност.
    Спрях се на няколко марки:
    1. SHARP AY/AE-XPC09JR
    2. HITACHI RAS/RAC-D10EX3
    3. HITACHI RAS/RAC-E10H3
    4. HITACHI RAS/RAC-25JX5
    5. SAMSUNG AQV-09EWA

18. Member
    Тук е от
    Feb 2012

dinko69, изключвам настроението ти към конкретния човек Сашо, не го познавам лично и не мога да взема отношение. Искам да изкажа своето мнение че за примерните 1400-1500 лева можеш да купиш много класен климатик втора ръка, не на 6-7 а на година две, който на външен вид да не личи че е смъкнат от някъде. Аз съм давал до 3500 за нов и 1500 за втора ръка, и мога да кажа че мнението че втората употреба са нещо по лошо от другите е неуместно. Това е въпрос на виждане и избор, замисли се колко народ кара коли втора употреба и е доволен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе