Първоначално публикувано от
Globe Здравейте,
Понеже четох доста ,но повечето неща не ми станаха ясни се нуждая от малък съвет за избор на климатик
Стаята в която ще се ползва е със външни стени Изток и Юг който нямат изолация ! Обмисляме да направиме частично вътрешна за да е все пак малко от помощ. Предстой и монтаж на дограма за която също още се колебая каква да е ,но това са страничните фактори. Лошото е че климатика ще се ползва във град Чирпан където зимата температурите стигат до -20 т.е трябва да работи на тези трудни условия Лятото не е критерий тъй като главната му цел ще е отопление
Ето и малко от критерийте. Да работи на температури от рода на -15 възможно най-малко ток да използва и другото май не е от значение
Стаята е малка но като гледаме климатика ще е 12-ка Цената която можем да отделим е 1400 лева или околу 1600 лева със монтажа. Тук в града предлагат
fujitsu ASYG12LE за околу 1500-600 с монтажа (което като гледам не е чак таква оферта)
аз отделно гледах SHARP AY-XP 12 LSR
и някъкво HITACHI
НО тъй като от към климатици сЪМ крайно некомпетентен се допитвам до вас за съвет
п.с а тези екстри който имат ГРАМ не ги разбирам
п.с2 и как мислите на коя от 2-те стени да го сложим на Южната според мен ще е по-добре защото като напече зимата ще му помага поне малко (на тази стена са и прозорците )