Моя грешка, сори! Тошиба, японка. Най добре да питаш Aleksandars.
Ето малко за информация: Климатик TOSHIBA Хиперинвертор Япония RAS-402UDR SUPER DAISEIKAI 11 ХИПЕР ПРОМО :: Термо Клима Варна.
Моя грешка, сори! Тошиба, японка. Най добре да питаш Aleksandars.
Ето малко за информация: Климатик TOSHIBA Хиперинвертор Япония RAS-402UDR SUPER DAISEIKAI 11 ХИПЕР ПРОМО :: Термо Клима Варна.
Ако напишеш за кое населено място търсиш машина, шанса да получиш оферти е по-голям.
Не очаквай само хубавите климки, макар и ползвани, да са без пари.
Благодаря за предложението:
При положение, че съм без топлоизолация и 43 м3 помещение, тази максимална отдавана мощност от 4.7 няма ли да е малка?
Има ли някаква информация колко отдава при -5, -10.....назад в темата виждам, че сте давали подобна информация, но специално за този модел не мога да намеря такава.
EDIT: Намерих в една от темите тук следните тестове:
http://www.scanoffice.fi/fi/tietoa-l...testiraportit/
Много не ги разбирам тези графики и моля да ме поправите, ако не съм прав, но аз голяма разлика между ефективността на Хевито с ME GE25-VA не виждам.Всъщност май само в цената, ХЕвито е 500 лв по-скъпо. Правилно ли ги чета тези графики?И изобщо правилни ли са?
Този пост е редактиран от mitkoa; 18-10-12 в 15:54.
Аз пък още се чудя какво да купя, спрял съм се последно на FUJITSU ASYG 12LEC, днес баща ми почна да ме агитира за Panasonic CS/CU-Е12JKE от Технополис, но май на някои места го дават за работа до -5! И малко по голяма консумация!
Какво мислите за Панасоника?
Във форума има друга тема с мнения от потребители на този панасоник, потърси !
Здравейте!Искам да сложа климатик на помещение от 40-43 м/2.Получавам обаче различна информация от различните магазини и фирми.Някой казват,че 18-ка е достатъчна,други ,че не е!Предлагат ми 24-ка.....Та,ще се радвам да ми дадете съвет!Друга информация,която мога да ви дам е,че помещението е магазин,височината му е 2,30 м и вратата се отваря сравнително често!Благодаря предварително!
Ако е магазин (зависи магазин за какво е?) и 24-ка няма да му стигне.
много нисичък тоя магазин
кажи хладилни витрини и други ел уреди има ли в магазина които да топлят много ?
коя область си - положението има значение дори и в България.
изолации/витрини има ли много?
дърт японец да се бори със студа и жегата най-добре.
някоя 60-ка ти трябва. но зависи от горните неща. досега с какво си се топлел студил?
Благодаря за бързите отговори!От Сливен съм.Магазина е с окачен таван,затова е толкова нисък.Има витрини около 10 м/2.Ново строителство е (това май вече не е предимство),всички стени са външни!Изолация има!Няма други електроуреди!За дрехи втора употреба е!Миналата зима какви ли печки (електрически) и "духалки" опитах,но няма топлене.....Лошото е,че вратата се отваря много често и това ме притеснява!Не мога да направя нещо като предверие,защото няма такава възможност....
Пропуснах да кажа,че климатика ми е необходим само за отопление!При топло време вратите са отворени!
Мисли за климатик + въздушна завеса на входа. Този филм съм го играл с друг магазин. Иначе няма стопляне. Реално врата си е отворена и грееш улицата. Щом не си се стоплил с печки и духалки няма да се стоплиш и с климатик.
моя хубавец се справи миналата зима - нокриа 14 обаче всички стени са вътрешни и витрината гледа на юг. дори днес бачка на охлаждане, а към края на окомври.
също магазинче за дрехи. сметките бяха към 150-200 лева.
ако нямаш лимит : нокриа 24 PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз.
ако имаш лимит ще търсим друго.
и пожелавам вратата да стои отворена