Страница 185 от 221 ПърваПърва ... 135175183184185186187195 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,761 до 2,775 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Моя грешка, сори! Тошиба, японка. Най добре да питаш Aleksandars.
    Ето малко за информация: Климатик TOSHIBA Хиперинвертор Япония RAS-402UDR SUPER DAISEIKAI 11 ХИПЕР ПРОМО :: Термо Клима Варна.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Моя грешка, сори! Тошиба, японка. Най добре да питаш Aleksandars.
    Ето малко за информация: Климатик TOSHIBA Хиперинвертор Япония RAS-402UDR SUPER DAISEIKAI 11 ХИПЕР ПРОМО :: Термо Клима Варна.
    По ми се иска 100Волтова машина употребљвана....

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Ако напишеш за кое населено място търсиш машина, шанса да получиш оферти е по-голям.
    Не очаквай само хубавите климки, макар и ползвани, да са без пари.

5. Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Ако напишеш за кое населено място търсиш машина, шанса да получиш оферти е по-голям.
    Не очаквай само хубавите климки, макар и ползвани, да са без пари.
    Мога от всяка точка на БГ да го взема никакъв проблем !!! Не съм казал без пари ....

6. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от gnf Виж публикацията
    Отдавна не съм се интересувал от цените на топлоизолационните материали, но за вътрешна изолация на таван и външна стена няма да е кой знае колко много. Желателно е тези две стени да се изолират, за да усетиш след това комфорта от климатика или друг отоплителен уред.
    За конкретен модел климатик може да се насочиш към Mitsubishi Heavy SRK-25 ZJX-S. Която и фирма да избереш трябва задължително да вакуумират.
    Успех!
    Благодаря за предложението:
    При положение, че съм без топлоизолация и 43 м3 помещение, тази максимална отдавана мощност от 4.7 няма ли да е малка?
    Има ли някаква информация колко отдава при -5, -10.....назад в темата виждам, че сте давали подобна информация, но специално за този модел не мога да намеря такава.

EDIT: Намерих в една от темите тук следните тестове:
    http://www.scanoffice.fi/fi/tietoa-l...testiraportit/
    Много не ги разбирам тези графики и моля да ме поправите, ако не съм прав, но аз голяма разлика между ефективността на Хевито с ME GE25-VA не виждам.Всъщност май само в цената, ХЕвито е 500 лв по-скъпо. Правилно ли ги чета тези графики?И изобщо правилни ли са?
    Този пост е редактиран от mitkoa; 18-10-12 в 15:54.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Цитат Първоначално публикувано от bucho Виж публикацията
    Моля ви за помощ за избор на климатик за следното помещение в апартамент с местоположение Пазарджик, 22 кв.м. (58 куб.м.) дневна с бокс, тухла последен етаж, една външна стена с 8 кв.м. прозорец PVC дограма с двоен стъклопакет с К стъкло, отдолу не отопляват, отстрани също като едната стена е бетон към стълбище, последната стена е към коридора. Желаната температура е 23 градуса.
    Климатика искам да го взема по програмата REECL, така че отпадат 2-ра употреба и 110 волтовите. Засега съм се насочил към следните:
    TOSHIBA Ras-B 13 SKVP-E Super Daiseikai3
    FUJITSU ASYB-12LDC

Благодаря Ви предварително.
    Оказа се, че горните климатици ги няма в продажба и последно се спирам на Mitsubishi Electric MSZ-FD35VA, само ме притеснява да не работи много ON/OFF в по-топлото време при мен. Как мислите? Забравил съм да пиша, че стаята е северно изложение.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Ямбол

Аз пък още се чудя какво да купя, спрял съм се последно на FUJITSU ASYG 12LEC, днес баща ми почна да ме агитира за Panasonic CS/CU-Е12JKE от Технополис, но май на някои места го дават за работа до -5! И малко по голяма консумация!

Какво мислите за Панасоника?

10. igt
    igt е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2012

Във форума има друга тема с мнения от потребители на този панасоник, потърси !

11. Member
    Тук е от
    Sep 2012

Цитат Първоначално публикувано от Ивайло Петров Виж публикацията
    но май на някои места го дават за работа до -5! И малко по голяма консумация!

Какво мислите за Панасоника?
    На самия кашон си пише, че не се препоръчва да се ползва за отопление след -5 градуса, но това не значи, че на -10 ще спре да работи тотално. Все пак Фуджитсуто е класи отгоре, така че ако имаш възможност го вземай

12. Тук е от
    Oct 2012

Какъв климатик за помещение от 40 м/2

Здравейте!Искам да сложа климатик на помещение от 40-43 м/2.Получавам обаче различна информация от различните магазини и фирми.Някой казват,че 18-ка е достатъчна,други ,че не е!Предлагат ми 24-ка.....Та,ще се радвам да ми дадете съвет!Друга информация,която мога да ви дам е,че помещението е магазин,височината му е 2,30 м и вратата се отваря сравнително често!Благодаря предварително!

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Отговор: Какъв климатик за помещение от 40 м/2

Ако е магазин (зависи магазин за какво е?) и 24-ка няма да му стигне.

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

много нисичък тоя магазин
    кажи хладилни витрини и други ел уреди има ли в магазина които да топлят много ?
    коя область си - положението има значение дори и в България.
    изолации/витрини има ли много?

дърт японец да се бори със студа и жегата най-добре.
    някоя 60-ка ти трябва. но зависи от горните неща. досега с какво си се топлел студил?

16. Тук е от
    Oct 2012

Благодаря за бързите отговори!От Сливен съм.Магазина е с окачен таван,затова е толкова нисък.Има витрини около 10 м/2.Ново строителство е (това май вече не е предимство),всички стени са външни!Изолация има!Няма други електроуреди!За дрехи втора употреба е!Миналата зима какви ли печки (електрически) и "духалки" опитах,но няма топлене.....Лошото е,че вратата се отваря много често и това ме притеснява!Не мога да направя нещо като предверие,защото няма такава възможност....
    Пропуснах да кажа,че климатика ми е необходим само за отопление!При топло време вратите са отворени!

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Мисли за климатик + въздушна завеса на входа. Този филм съм го играл с друг магазин. Иначе няма стопляне. Реално врата си е отворена и грееш улицата. Щом не си се стоплил с печки и духалки няма да се стоплиш и с климатик.

18. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

моя хубавец се справи миналата зима - нокриа 14 обаче всички стени са вътрешни и витрината гледа на юг. дори днес бачка на охлаждане, а към края на окомври.
    също магазинче за дрехи. сметките бяха към 150-200 лева.

ако нямаш лимит : нокриа 24 PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз.
    ако имаш лимит ще търсим друго.

и пожелавам вратата да стои отворена

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе