Страница 134 от 221 ПърваПърва ... 84124132133134135136144184 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,996 до 2,010 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Според мен като гледам разположението с един климатик и си решаваш нещата, както е на втората схема.

Виж моето решение, при което ако съм нагласил климатика в хола на 27*, в спалнята ми е 26,6*, просто там термометъра е на 1м. от земята докато в хола е на 1,5 м. Клима 2 не е монтирана но няма да чакам зимата, моята идея е като се прибера вечерта да си вдигна градусите в стаята без да се налага да го правя в хола, там чак на сутринта. При теб обаче нещата са различни и по прости.

Ако отчетем че студеното се разпростира по пода а топлото ще се качи на тавана, мисля че един климатик с по яка струя ще свърши работа. Това на схемата е моя практически резултат. Последния избор обаче си е твой.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Два малки ГЕ 25 по-добре,но така както си ги скицирал ще топлят повече спалнята, трябва да духа по дължина на хола единият. Едно ГЕ 35 не става, трябва ГЕ 50, но варианта с два климатика е по добър.
    Но като си с два ще затвориш вратата така че можеш да ги разполагаш навсякъде.

4. Тук е от
    Sep 2008

Лошото е, че няма как да се монтира за да духа по дължината на хола........

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Цените няма да коментирам,но хубавото при Сашо.е,че лично си тества предлаганите машини и знае на какво дередже са и не би пуснал климатик за продажба,при болестни симптоми,а и може да ти каже параметрите при теста.Затова всеки си претегля минусите и плюсовете и си решава сам-пазар е...
    То какво да ги коментираме центе.... има сирене от 3лв. и сирене от 8лв. Всеки си решава за себе си.

6. Junior Member
    Тук е от
    May 2006

Поредния потребител за избор на климатик

Здравейте,
    Понеже четох доста ,но повечето неща не ми станаха ясни се нуждая от малък съвет за избор на климатик
    Стаята в която ще се ползва е със външни стени Изток и Юг който нямат изолация ! Обмисляме да направиме частично вътрешна за да е все пак малко от помощ. Предстой и монтаж на дограма за която също още се колебая каква да е ,но това са страничните фактори. Лошото е че климатика ще се ползва във град Чирпан където зимата температурите стигат до -20 т.е трябва да работи на тези трудни условия Лятото не е критерий тъй като главната му цел ще е отопление
    Ето и малко от критерийте. Да работи на температури от рода на -15 възможно най-малко ток да използва и другото май не е от значение
    Стаята е малка но като гледаме климатика ще е 12-ка Цената която можем да отделим е 1400 лева или околу 1600 лева със монтажа. Тук в града предлагат

fujitsu ASYG12LE за околу 1500-600 с монтажа (което като гледам не е чак таква оферта)
    аз отделно гледах SHARP AY-XP 12 LSR
    и някъкво HITACHI
    НО тъй като от към климатици сЪМ крайно некомпетентен се допитвам до вас за съвет
    п.с а тези екстри който имат ГРАМ не ги разбирам
    п.с2 и как мислите на коя от 2-те стени да го сложим на Южната според мен ще е по-добре защото като напече зимата ще му помага поне малко (на тази стена са и прозорците )

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Re:Поредния потребител за избор на климатик

Климатик който ще харчи малко ток тих и да работи при -20 аз те съветвам да погледнеш висок клас втора ръка японски климатици. Близо си до Пловдив а тук има хубави такива машини.Вчера точно Аleksandars и брат му монтираха на баща ми една Toshiba RAS-285 EDR. При наличието на такива климатици никога не бих погледнал европейски климатик при параметри номинал 3,6 макс 8 и Коп 6,37 няма какво да коментираме.
    Свържи се с тях ще ти предложат добра машина прегледана и тествана.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    May 2006

Проблема е че го взимам за мойте родители който като цяло като всички на тяхната възраст са скиптично настроени към подобни покупки втора употреба и грубо казано тях гаранцията ги кара да спят спокойно ,Но определено ще погледна за какво става дума Тук тяхните познати със подобни климатици (като марки) споделят че не са имали проблем зимата и миналите зими което ме кара да мисля ,че по-скоро ще се справят макар и със зор в дадени моменти Все пак стаята е малка и няма да е трудна да се затопли

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

е колко да е малка тази стая? 9-12 квадрата?? Или 23-25 квадрата???

Я виж тук има нещо за самопомощ.

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

изхвърлените БОКЛУЦИ също имат 3 години гаранция.

12. Junior Member
    Тук е от
    May 2006

Колеги към 35 кубика е стаята сега като го сметнах на 2-рия етаж на къща както споменах без изолация ,но мислим да направим частична + да сложим някъква дограма която още не съм измислил

13. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

динко,колегите (повечето)от форума са добронамерени и искат само да ти спестят евентуални бъдещи проблеми.не искам да подценявам работата на въпросните фирми,но видиш ли климатик донесен и предварително сервизиран от САШО и МИРО,няма да повярваш,че това е стара работила машина,а монтажа изобщо няма да коментирам(красота,чистота и т.н.).изхарчените в повече пари сега(наистина се съмнявам,че са ти дали цена с нов траф и качествени МАТРЯЛИ) ще ти дадат комфорт и сигурност за напред.има и друг момент,когато дадена фирма прави Н на брой монтажа и продажби и се преселва във ВЕЧНИТЕ ЛОВНИ ПОЛЕТА.не те агитирам,но ще ти кажа,че аз платих около 200лв. повече(пътни и разлика в монтажа),но получих 3 години гаранция,кадърен монтаж,прекрасна машина,подарък(безплатно чистене на един дайкин) и от верен защитник на новото,току що говорих със САШО за още един БОКЛУК.на никого не му е приятно да харчи пари в тази криза,но това бяха пари дадени с голямо удоволствиеи когато пусна дъртака,се усещам че се вслушвам дали работи или не.парите са твои и САМО ТИ можеш да решиш на кого да ги дадеш,но често горчилката от кофти избор се усеща дълго време,особено през зимните месеци.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2008

dundurma,ти такива сложни изречения редиш,че направо немога да хвана кое подлог и кое сказуемо,направо щях да звъня на учителката си по български от 7 клас...

16. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

що бре БЕДО...............къде ми е ФРАПАНТНАТА ГРЕШКА.

17. Junior Member
    Тук е от
    May 2006

Можете ли да ми дадете телефон или сайт или някъкви координати на въпросните хора който предлагат 2-ра употреба климатици От който всички са доволни в Крайна сметка важно е както спомена накрая да сме доволни

18. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

https://forum.setcombg.com/index.php...rofile;u=18217
    ей го въпросния МРЪСНИК

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе