Страница 174 от 221 ПърваПърва ... 124164172173174175176184 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,596 до 2,610 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Отговор: избор на климатик

Който и да вземеш ще се справи в това помещение, но лично аз бих взел Панасоника.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Видин

Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Благодаря за мненията ви!
    Да подчертая,че температури над +20гр при външни температури от около -20гр няма да се търсят,все пак говорим за спалня в която ще се поддържа нощна температура +18/20гр.Доколкото разбирам Хитачито няма да покрие тази температура?Ако е така,остава избора между Тошибите и Мицу Хеви...Споменатата от justify е с коп 4.27 ,а на мен ми се иска да е с минимум 5.00(нали това е в пряка връзка с икономичността или грешно съм разбрал?),другата тошиба Климатик TOSHIBA Ras-B 10 SKVP-E Super Daiseikai3# е с коп 5.08 ,но ме притесняват db-27,това значи ли че няма нощен куает режим?
    Поздрави!

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Тих режим има Toshiba Daiseikai 6, но е супер голяма за 10 квадрата помещение. Гледай нещо от MHI, те са много тихи.

5. Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Видин

Благодаря,Мега!Значи ако само 6 серия има куает режим,Тошибити отпадат и остава избора между споменатото Хеви и топмодела на Хитачи,впечатления от него имате ли?И ще се мъчи ли при -20гр да поддържа нощно време 18/19гр?Все пак копа му е над 6.00!

6. Тук е от
    Sep 2012

Помощ при избор на климатик за детска стая.

Помещението е детска стая около 13 квадрата с една външна стена и на нея прозорец. Блокът има топлоизолация отвън. Искам най-доброто за моето тамагочи, но все пак не мога да се изсипя с Уруру-сара или там разните лемури и емури.

1800лв е абсолютният ми максимум който мога да заделя и в момента се колебая м/у
    MHI SRK/SRC 25 ZJX-S HYPER INVERTER DIAMOND SERIES и
    MSZ-FD25VA/MUZ-FD25VA.
    И 2-та климатика изглеждат еднакво тихи, и там с еднакви допълнителни бенефити, като антиалергични и антибактериални филтри и т.н. MSZ-FD25VA има малко по добри параметри, но пък нали всички разправят че MHI са по-качествени...

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Станислав, явно не си с ограничен бюджет. Погледни и нови японки - 100V. Има много добри 22ки, които ще са идеални за малката ти стая!

8.  

9. igt
    igt е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2012

Отговор: Помощ при избор на климатик за детска стая.

Аз си взех предишния модел хиперинвертор на хевито, но 20 - ка, за същата стая със същите топлозагуби като твоята, но за моето тамагочи.
    Успех в гледането.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Хеви и Хитачи са наистина тихи, имам поглед върху няколко хитачита, но под -15 хич ги няма, за разлика от "Мишо" . Ако си стигнал до тази дилема - тя е ясна. Тия 13м2 не ги умувай много, вземай каквото дойде на лентата.

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010

Всяка година, като стане това време, си казвам ето ще взема климатик и все ме домързява, да ама жената ще ме пребие вече. Та на въпроса

хол - 25кв на 2.52, две външни стени, изолация, пвц дограма (предни зими беше студено, ползвахме печка 3KW, като сега има комшии отгоре и отдолу и се надявам да е по-добре).
    Бюджет около 1500, може и малко повече ако си заслужава.

Ще ми се да оставям вратата на хола открехната към коридора, че и в банята да се усеща, че сутрин е кофти като влезеш.

Гледах тази фирма Промоции на климатици (наблизо са ми и гледам повечето комшии са с климатици от тях). Запознат съм с правилата, така че ако имате коментари относно работата/цените им - на лични.

на предно проучване (през 2011) бях харесал този Panasonic CS/CU-E12NKE-3 (или поне бяха подобни буквите), а по-преди Fujitsu 12LDC мисля.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от ivanpet Виж публикацията
    Та на въпроса
    хол - 25кв на 2.52, две външни стени, изолация, пвц дограма (предни зими беше студено, ползвахме печка 3KW, като сега има комшии отгоре и отдолу и се надявам да е по-добре).
    Бюджет около 1500, може и малко повече ако си заслужава.

а по-преди Fujitsu 12LDC мисля.
    Ето това е почти колкото бюджетати, с добра гаранция и един куп екстри /кумеца ми взе по ниския клас и е много доволен/.
    SHARP AY/AE-XP12GHR

САМОПОЧИСТВАНЕFULL POWER MODE (СИСТЕМА ЗА БЪРЗО ЗАТОПЛЯТНЕ И ОХЛАЖДАНЕ)СИСТЕМА ЗА ВЪЗДУШЕН ПОТОК COANDA.PLASMACLUSTER ЙОНИЗАТОРДВОЕН ДРЕНАЖ .АНТИ МУХЪЛ МИЕЩ СЕ ФИЛТЪРДЕЗОДОРИРАЩ ФИЛТЪР. СВАЛЯЩ СЕ, МИЕЩ СЕ ПАНЕЛТИХ РЕЖИМ .РЕЖИМ ВИСОКА МОЩНОСТАВТОМАТИЧЕН РЕЖИМ НА РАБОТАТОПЪЛ СТАРТ .24-ЧАСОВ ТАЙМЕРБЕЗЖИЧНО ДИСТАНЦИОННО С LCD ДИСПЛЕЙСЛУЧАЕН АВТОМАТИЧЕН РЕСТАРТОТОПЛЕНИЕ ПРИ -15 СОХЛАЖДАНЕ ПРИ -10 СОТДАВАНА МОЩНОСТОХЛАЖДАНЕ: 3.5(0.90-4.00)ОТОПЛЕНИЕ: 4.20(0.9-6.00)КОНСУМИРАНА МОЖНОСТ:ОХЛАЖДАНЕ: 0.9(0.15-1.3)ОТОПЛЕНИЕ: 0.77(0.13-1.70)СУПЕР ВИСОК СОР 4.33ЕНЕРГИЕН КЛАС:ОТОПЛЕНИЕ AОХЛАЖДАНЕ АСУПЕР ИКОНОМИЧЕННИВО НА ШУМ- 27 dB(A)
    1460лв промо в Техното.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от biro Виж публикацията
    Какъв климатик да избера за спалня 15м2 / 37м3 / 6м2 ПВЦ дограма с обиновено стъкло / северно изложение / гр. Русе?

Вътрешното тяло може да се разположи единствено над леглото и трябва да е тихо. Имам 2 дайкина, но нито един от тях не бих избрал за спалня. Мицубиши са доста тихи, първоначално мислех да е FD25VABH, но с този висок минимум ме притеснява. След това се замислих за GE25VA, но чух, че пукали топлообменници зимата.

Може би тошиба 10SKVP2-E не е лош избор, но ме притеснява шума, който според данни на производителя е по-висок от шума при мицубиши.

Фаворитите са ми: GE25VA, FD25VABH, 10SKVP2-E. Кой да бъде?

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    10SKVP2-E

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    10-ката ДАЙСЕЙКАЙ 6.Има режим КУАЙЪТ.
    Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    27 дб е на ниската степен, на КУАЙЪТ е доста по-ниска.Моя ТОШО също е 27дб по сервизно, но сина ми спи на 2 метра от тялото и хич не му пречи.ТОШО 6 има по-ниски обороти на турбината и е по-тих от ІІІ серия.Освен това ДАЙСЕЙКАЙ имат още 3 степени под ЛОУ на автоматичен режим и шума е доста под 27дб.
    Може би не беше удачен изборът на тошибата, а трябваше да взема мицубиши. Не съм доволен, пластмасите пукат ужасно и не може да се спи. Турбината е шумна дори на режим куайът, а на ауто е още по-шумна Срамота за 2000лв такива проблеми.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Видин

Явно трябва да се насоча към по-надеждното Мицу Хеви,Хитачито ми харесва повече като екстри,но ако умира при -15 - 20гр,нямам друг вариант - Тошибите преоразмеряват малката спалня,а и са по-шумни..

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Гледай тогава ZJX-S модела, страхотна машина е. Има и 20-ка и 25-ца.

17. Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Видин

Точно измежду Климатик MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 20 ZJX-S# и Климатик HITACHI Ras/Rac-18SX8# ми е дилемата,но от второто или няма отзиви,или колегите смятат че няма да се представи добре при по-ниски температури в сравнение с Мицуто...

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Ами, аз имам MHI-то и се представя отлично, пък не знам за Hitachi-то.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе