Който и да вземеш ще се справи в това помещение, но лично аз бих взел Панасоника.
Който и да вземеш ще се справи в това помещение, но лично аз бих взел Панасоника.
Благодаря за мненията ви!
Да подчертая,че температури над +20гр при външни температури от около -20гр няма да се търсят,все пак говорим за спалня в която ще се поддържа нощна температура +18/20гр.Доколкото разбирам Хитачито няма да покрие тази температура?Ако е така,остава избора между Тошибите и Мицу Хеви...Споменатата от justify е с коп 4.27 ,а на мен ми се иска да е с минимум 5.00(нали това е в пряка връзка с икономичността или грешно съм разбрал?),другата тошиба Климатик TOSHIBA Ras-B 10 SKVP-E Super Daiseikai3# е с коп 5.08 ,но ме притесняват db-27,това значи ли че няма нощен куает режим?
Поздрави!
Тих режим има Toshiba Daiseikai 6, но е супер голяма за 10 квадрата помещение. Гледай нещо от MHI, те са много тихи.
Благодаря,Мега!Значи ако само 6 серия има куает режим,Тошибити отпадат и остава избора между споменатото Хеви и топмодела на Хитачи,впечатления от него имате ли?И ще се мъчи ли при -20гр да поддържа нощно време 18/19гр?Все пак копа му е над 6.00!
Помещението е детска стая около 13 квадрата с една външна стена и на нея прозорец. Блокът има топлоизолация отвън. Искам най-доброто за моето тамагочи, но все пак не мога да се изсипя с Уруру-сара или там разните лемури и емури.
1800лв е абсолютният ми максимум който мога да заделя и в момента се колебая м/у
MHI SRK/SRC 25 ZJX-S HYPER INVERTER DIAMOND SERIES и
MSZ-FD25VA/MUZ-FD25VA.
И 2-та климатика изглеждат еднакво тихи, и там с еднакви допълнителни бенефити, като антиалергични и антибактериални филтри и т.н. MSZ-FD25VA има малко по добри параметри, но пък нали всички разправят че MHI са по-качествени...
Станислав, явно не си с ограничен бюджет. Погледни и нови японки - 100V. Има много добри 22ки, които ще са идеални за малката ти стая!
Аз си взех предишния модел хиперинвертор на хевито, но 20 - ка, за същата стая със същите топлозагуби като твоята, но за моето тамагочи.
Успех в гледането.
Хеви и Хитачи са наистина тихи, имам поглед върху няколко хитачита, но под -15 хич ги няма, за разлика от "Мишо" . Ако си стигнал до тази дилема - тя е ясна. Тия 13м2 не ги умувай много, вземай каквото дойде на лентата.
Всяка година, като стане това време, си казвам ето ще взема климатик и все ме домързява, да ама жената ще ме пребие вече. Та на въпроса
хол - 25кв на 2.52, две външни стени, изолация, пвц дограма (предни зими беше студено, ползвахме печка 3KW, като сега има комшии отгоре и отдолу и се надявам да е по-добре).
Бюджет около 1500, може и малко повече ако си заслужава.
Ще ми се да оставям вратата на хола открехната към коридора, че и в банята да се усеща, че сутрин е кофти като влезеш.
Гледах тази фирма Промоции на климатици (наблизо са ми и гледам повечето комшии са с климатици от тях). Запознат съм с правилата, така че ако имате коментари относно работата/цените им - на лични.
на предно проучване (през 2011) бях харесал този Panasonic CS/CU-E12NKE-3 (или поне бяха подобни буквите), а по-преди Fujitsu 12LDC мисля.
Ето това е почти колкото бюджетати, с добра гаранция и един куп екстри /кумеца ми взе по ниския клас и е много доволен/.
SHARP AY/AE-XP12GHR
САМОПОЧИСТВАНЕFULL POWER MODE (СИСТЕМА ЗА БЪРЗО ЗАТОПЛЯТНЕ И ОХЛАЖДАНЕ)СИСТЕМА ЗА ВЪЗДУШЕН ПОТОК COANDA.PLASMACLUSTER ЙОНИЗАТОРДВОЕН ДРЕНАЖ .АНТИ МУХЪЛ МИЕЩ СЕ ФИЛТЪРДЕЗОДОРИРАЩ ФИЛТЪР. СВАЛЯЩ СЕ, МИЕЩ СЕ ПАНЕЛТИХ РЕЖИМ .РЕЖИМ ВИСОКА МОЩНОСТАВТОМАТИЧЕН РЕЖИМ НА РАБОТАТОПЪЛ СТАРТ .24-ЧАСОВ ТАЙМЕРБЕЗЖИЧНО ДИСТАНЦИОННО С LCD ДИСПЛЕЙСЛУЧАЕН АВТОМАТИЧЕН РЕСТАРТОТОПЛЕНИЕ ПРИ -15 СОХЛАЖДАНЕ ПРИ -10 СОТДАВАНА МОЩНОСТОХЛАЖДАНЕ: 3.5(0.90-4.00)ОТОПЛЕНИЕ: 4.20(0.9-6.00)КОНСУМИРАНА МОЖНОСТ:ОХЛАЖДАНЕ: 0.9(0.15-1.3)ОТОПЛЕНИЕ: 0.77(0.13-1.70)СУПЕР ВИСОК СОР 4.33ЕНЕРГИЕН КЛАС:ОТОПЛЕНИЕ AОХЛАЖДАНЕ АСУПЕР ИКОНОМИЧЕННИВО НА ШУМ- 27 dB(A)
1460лв промо в Техното.
Може би не беше удачен изборът на тошибата, а трябваше да взема мицубиши. Не съм доволен, пластмасите пукат ужасно и не може да се спи. Турбината е шумна дори на режим куайът, а на ауто е още по-шумна Срамота за 2000лв такива проблеми.
Явно трябва да се насоча към по-надеждното Мицу Хеви,Хитачито ми харесва повече като екстри,но ако умира при -15 - 20гр,нямам друг вариант - Тошибите преоразмеряват малката спалня,а и са по-шумни..
Гледай тогава ZJX-S модела, страхотна машина е. Има и 20-ка и 25-ца.
Точно измежду Климатик MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 20 ZJX-S# и Климатик HITACHI Ras/Rac-18SX8# ми е дилемата,но от второто или няма отзиви,или колегите смятат че няма да се представи добре при по-ниски температури в сравнение с Мицуто...
Ами, аз имам MHI-то и се представя отлично, пък не знам за Hitachi-то.