+1 за MHI-то.
Здравейте, доста теми изчетох из форума, но както доста неща ми се изясниха, още толкова ми се затъмниха!
Стаята ми е 18кв.м, на 2.50, около 43 кубика се пада, южна с дървена дограма, двоен стъклопакет, добре уплътнена но прозореца е почти цяла стена, имам още една половина външна на север! Съседи от всички страни, панелка в Ямбол, като цяло не е студен апартамента, но все пак търся климатик за отопление който и при -15 да топли поне до 20 градуса вътре! По принцип 12-ка май идва малко голям, но предпочитам да има някакъв резерв, евентуално мога да отварям към коридора!
Бюджета е около 1300 с монтажа, предпочитани марки са Fuji, Fujitsu, Sharp, Panasonic, може и някое Hitachi, гледам че често пускат Хитачи в големите вериги!
Забравих да спомена, че това е хол, но евентуално там може да спи, добре е климатика да е тих, но все пак нека това не е приоритет!
Благодаря!
Здравейте,
бих искал да ми дадете своето мнение при избора на климатик (инверторен). Той трябва да се използва, като основен уред за отопление през зимата. Помещението е около 30 кв.м, височината на тавана е средно 2.60 м (окачен таван с гипскартон и 5 см. каменна вата). Една външна стена с дървена дограма. Жилището е на третия етаж. В апартаментите от горе и от долу живеят хора, но не е ясно колко редовно се отопляват.
Бюджета е до 1500 лв. с монтажа.
Климатикът, на който съм се спрял е :
Fujitsu ASYG 12LE (COP 4.04, Отдавана мощност (отопление):0.90-4.00-5.60 kw)
Климатик Fujitsu ASYG 12LE Инверторни климатици | Климатици Vimax
гледах и Daikin FTX35JV Daikin FTX35JV
Жилището се намира в София, източно изложение.
Притесненията са ми дали Fujitsu- то може да се справи със съответния обем (78 куб.м) и дали ще може да му се разчита при ниски температури.
Приемам и други предложения..
Поздрави!
Този пост е редактиран от snake-byte; 23-09-12 в 14:55.
Няма да се справи с 30 квадрата, още повече в София, а за ниски температури изобщо не помисляй да се отопляваш с него...
Избора за 1500 лева с монтажа се свежда до К2У- https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...82-2-a-97.html
bobovo и boiski,благодаря за съвета,аз все още не съм се спряла на климатик,на сина ми са предложили тези двата,аз четейки тук във форума го посъветвах да изберем ел джи,но все пак,вие какво ще кажете?
HITACHI RAS/RAC-E10H3 :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
LG CS-09AF(NH0) / S-09AF(UH0) :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
- - - Updated - - -
Забравих да добавя,че преди няколко години,когато нищо не разбирах от тази техника ви открих и благодарение на този форум съм доволна от избора на климатик!Чудесни сте,благодаря ви!Имам климатик ел джи арт куул преди 4-5 години купен и не ми се е налагало да викам майстори!Мисля,че някъде писах за това!
Този пост е редактиран от galya_kost; 23-09-12 в 22:26.
30 квадрата в София, ако имаш над средните топлозагуби гледай за General-Fujitsu Nocria 14-ка. Цена към 2365 лв. със стандартен монтаж. С нормални топлозагуби би те стоплила и Toshiba Daiseikai 6 - 13-ка.
https://picasaweb.google.com/lh/phot/UGIn9n4Z8MAUV_JD28u4edHWx6Q3oWWAehMaI4UzCMo?feat=directlink
Този пост е редактиран от Mega; 24-09-12 в 00:14.
Климатик Mitsubishi Heavy SRK / SRC 35 ZJ-S Инверторни климатици | Климатици Vimax vs Климатик Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA Инверторни климатици | Климатици Vimax vs Климатик Panasonic CS/CU-E12NKE-3 Econavi 2012, Инверторни климатици за хол (25кв, изолация, пвц, две външни стени, северно изложение, софия)
snake-byte според мен това което по-горе е посочил mega е подходящо ако искаш 98%-99% сигурност и то в зависимост от желаната за поддържане температура(ако да кажем е до 25-26 градуса).
Друго което би могло да влезне в употреба в зависмост от желаната за поддържане температура е:
1. Mitsubishi Electric MSZ-GE50VA Климатик Mitsubishi Electric MSZ-GE50VA#
2. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 50ZJP-S Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 50ZJP-S#
3. Daikin FTX50GV Климатик Daikin FTX50GV#
4. Sharp AY/AE-XPC18LR Климатик Sharp AY/AE-XPC18LR#
5. LG E-18SQ Климатик LG E-18SQ#
В общи линии са тези.В зависимост от подготвената сума подлежат на по-нататъчен избор...
=============================================================
ivanpet единственото което за приблизително същите пари би могло да"става" за отопление на 25 квадрата е Sharp AY/AE-XP12GHR Климатик Sharp AY/AE-XP12GHR .
За този бюджет има няколко подходящи модела:
1. Sharp AY-XP12LSR
2. Hitachi RAS-35FH6
3. Fuji Electric RSA-12LKC
4. Fujitsu ASYG-12LE
Успех!
Благодаря Ви за предложенията. Ориентирал съм се кум Daikin FTX50GV, отзивите не са лоши, на промоция е и разширяването на бюджета го позволява. Притесненията са ми дали тази машина ще е достатъчно тиха, защото леглото на което се спи е до прозорец, под който би трябвало да се сложи външното тяло. А единственото място за вътрешното тяло е над леглото и се надявам да може да се настрой да не духа директно в него.
Вчера смениха мотора на вътрешното тяло. Тракането значително намаля, но за съжаление не изчезна и се чува макар и слабо. Триумя се дали да се примиря с това или да искам да продължат с ремонтите.
Този пост е редактиран от KTT; 25-09-12 в 14:31.
На дайкина външното е много тихо и първите 2 години няма да се чува, освен през нощта след 1'00 часа когато по улиците няма хора и е много тихо и то ако доближите ухото на 20-30 см от външното тяло.Вътрешното е сравнително тихо с другите климатици 18-ки за европейския пазар, но не очаквайте абсолютна тишина- преминаването на въздуха ще се чува,много рядко е възможно да се чува по време и след размразяване пукане на пластмаси на вътрешното тяло.
Има по -тихи но те са японския пазар и за помещение от 30 квадрата цените започват от 2800 нагоре...
Този пост е редактиран от justify; 25-09-12 в 12:04.
Благодаря за помощта! Чакам техниците да дойдат на оглед и най-вероятно ще вземем.
И аз благодаря на @gnf за помоща, а за този Шарп какво ще кажете, има оферти и за 1095 без монтаж - SHARP AY/AE-XPC12JR :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria ?
Засега само събирам инфо из нета, до другата седмица ще се спра на 2-3 модела и тогава ще искам пак компетентно мнение тук! Но все пак кое бихте препоръчали Шарп или Фуджи, щото май клоня към тези две марки общо взето!