Страница 175 от 221 ПърваПърва ... 125165173174175176177185 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,611 до 2,625 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

+1 за MHI-то.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Ямбол

Здравейте, доста теми изчетох из форума, но както доста неща ми се изясниха, още толкова ми се затъмниха!

Стаята ми е 18кв.м, на 2.50, около 43 кубика се пада, южна с дървена дограма, двоен стъклопакет, добре уплътнена но прозореца е почти цяла стена, имам още една половина външна на север! Съседи от всички страни, панелка в Ямбол, като цяло не е студен апартамента, но все пак търся климатик за отопление който и при -15 да топли поне до 20 градуса вътре! По принцип 12-ка май идва малко голям, но предпочитам да има някакъв резерв, евентуално мога да отварям към коридора!

Бюджета е около 1300 с монтажа, предпочитани марки са Fuji, Fujitsu, Sharp, Panasonic, може и някое Hitachi, гледам че често пускат Хитачи в големите вериги!

Забравих да спомена, че това е хол, но евентуално там може да спи, добре е климатика да е тих, но все пак нека това не е приоритет!
    Благодаря!

4. Тук е от
    Sep 2012

Здравейте,
    бих искал да ми дадете своето мнение при избора на климатик (инверторен). Той трябва да се използва, като основен уред за отопление през зимата. Помещението е около 30 кв.м, височината на тавана е средно 2.60 м (окачен таван с гипскартон и 5 см. каменна вата). Една външна стена с дървена дограма. Жилището е на третия етаж. В апартаментите от горе и от долу живеят хора, но не е ясно колко редовно се отопляват.
    Бюджета е до 1500 лв. с монтажа.
    Климатикът, на който съм се спрял е :
    Fujitsu ASYG 12LE (COP 4.04, Отдавана мощност (отопление):
    0.90-4.00-5.60 kw
    )
    Климатик Fujitsu ASYG 12LE Инверторни климатици | Климатици Vimax
    гледах и Daikin FTX35JV Daikin FTX35JV
    Жилището се намира в София, източно изложение.
    Притесненията са ми дали Fujitsu- то може да се справи със съответния обем (78 куб.м) и дали ще може да му се разчита при ниски температури.
    Приемам и други предложения..
    Поздрави!
    Този пост е редактиран от snake-byte; 23-09-12 в 14:55.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Няма да се справи с 30 квадрата, още повече в София, а за ниски температури изобщо не помисляй да се отопляваш с него...

Избора за 1500 лева с монтажа се свежда до К2У- https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...82-2-a-97.html

6. Тук е от
    Sep 2011

bobovo и boiski,благодаря за съвета,аз все още не съм се спряла на климатик,на сина ми са предложили тези двата,аз четейки тук във форума го посъветвах да изберем ел джи,но все пак,вие какво ще кажете?

HITACHI RAS/RAC-E10H3 :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
    LG CS-09AF(NH0) / S-09AF(UH0) :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria

- - - Updated - - -

Забравих да добавя,че преди няколко години,когато нищо не разбирах от тази техника ви открих и благодарение на този форум съм доволна от избора на климатик!Чудесни сте,благодаря ви!Имам климатик ел джи арт куул преди 4-5 години купен и не ми се е налагало да викам майстори!Мисля,че някъде писах за това!
    Този пост е редактиран от galya_kost; 23-09-12 в 22:26.

7. Тук е от
    Sep 2012

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Няма да се справи с 30 квадрата, още повече в София, а за ниски температури изобщо не помисляй да се отопляваш с него...

Избора за 1500 лева с монтажа се свежда до К2У- https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...82-2-a-97.html
    Може ли да препоръчаш какво би се справило и би покрило изискванията за отопление при ниски температури? Говорим за нова машина.

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

30 квадрата в София, ако имаш над средните топлозагуби гледай за General-Fujitsu Nocria 14-ка. Цена към 2365 лв. със стандартен монтаж. С нормални топлозагуби би те стоплила и Toshiba Daiseikai 6 - 13-ка.

https://picasaweb.google.com/lh/phot/UGIn9n4Z8MAUV_JD28u4edHWx6Q3oWWAehMaI4UzCMo?feat=directlink

Този пост е редактиран от Mega; 24-09-12 в 00:14.

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

snake-byte според мен това което по-горе е посочил mega е подходящо ако искаш 98%-99% сигурност и то в зависимост от желаната за поддържане температура(ако да кажем е до 25-26 градуса).
    Друго което би могло да влезне в употреба в зависмост от желаната за поддържане температура е:

1. Mitsubishi Electric MSZ-GE50VA Климатик Mitsubishi Electric MSZ-GE50VA#

2. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 50ZJP-S Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 50ZJP-S#

3. Daikin FTX50GV Климатик Daikin FTX50GV#

4. Sharp AY/AE-XPC18LR Климатик Sharp AY/AE-XPC18LR#

5. LG E-18SQ Климатик LG E-18SQ#

В общи линии са тези.В зависимост от подготвената сума подлежат на по-нататъчен избор...

=============================================================

ivanpet единственото което за приблизително същите пари би могло да"става" за отопление на 25 квадрата е Sharp AY/AE-XP12GHR Климатик Sharp AY/AE-XP12GHR .

12. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Ивайло Петров Виж публикацията
    Здравейте, доста теми изчетох из форума, но както доста неща ми се изясниха, още толкова ми се затъмниха!

Стаята ми е 18кв.м, на 2.50, около 43 кубика се пада, южна с дървена дограма, двоен стъклопакет, добре уплътнена но прозореца е почти цяла стена, имам още една половина външна на север! Съседи от всички страни, панелка в Ямбол, като цяло не е студен апартамента, но все пак търся климатик за отопление който и при -15 да топли поне до 20 градуса вътре! По принцип 12-ка май идва малко голям, но предпочитам да има някакъв резерв, евентуално мога да отварям към коридора!

Бюджета е около 1300 с монтажа, предпочитани марки са Fuji, Fujitsu, Sharp, Panasonic, може и някое Hitachi, гледам че често пускат Хитачи в големите вериги!

Забравих да спомена, че това е хол, но евентуално там може да спи, добре е климатика да е тих, но все пак нека това не е приоритет!
    Благодаря!
    За този бюджет има няколко подходящи модела:
    1. Sharp AY-XP12LSR
    2. Hitachi RAS-35FH6
    3. Fuji Electric RSA-12LKC
    4. Fujitsu ASYG-12LE

Успех!

13. Тук е от
    Sep 2012

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    snake-byte според мен това което по-горе е посочил mega е подходящо ако искаш 98%-99% сигурност и то в зависимост от желаната за поддържане температура(ако да кажем е до 25-26 градуса).
    Друго което би могло да влезне в употреба в зависмост от желаната за поддържане температура е:

1. Mitsubishi Electric MSZ-GE50VA Климатик Mitsubishi Electric MSZ-GE50VA#

2. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 50ZJP-S Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 50ZJP-S#

3. Daikin FTX50GV Климатик Daikin FTX50GV#

4. Sharp AY/AE-XPC18LR Климатик Sharp AY/AE-XPC18LR#

5. LG E-18SQ Климатик LG E-18SQ#

В общи линии са тези.В зависимост от подготвената сума подлежат на по-нататъчен избор...
    Благодаря Ви за предложенията. Ориентирал съм се кум Daikin FTX50GV, отзивите не са лоши, на промоция е и разширяването на бюджета го позволява. Притесненията са ми дали тази машина ще е достатъчно тиха, защото леглото на което се спи е до прозорец, под който би трябвало да се сложи външното тяло. А единственото място за вътрешното тяло е над леглото и се надявам да може да се настрой да не духа директно в него.

14.  

15. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Отговор: Хол 23 кв. м.

Вчера смениха мотора на вътрешното тяло. Тракането значително намаля, но за съжаление не изчезна и се чува макар и слабо. Триумя се дали да се примиря с това или да искам да продължат с ремонтите.
    Този пост е редактиран от KTT; 25-09-12 в 14:31.

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

На дайкина външното е много тихо и първите 2 години няма да се чува, освен през нощта след 1'00 часа когато по улиците няма хора и е много тихо и то ако доближите ухото на 20-30 см от външното тяло.Вътрешното е сравнително тихо с другите климатици 18-ки за европейския пазар, но не очаквайте абсолютна тишина- преминаването на въздуха ще се чува,много рядко е възможно да се чува по време и след размразяване пукане на пластмаси на вътрешното тяло.
    Има по -тихи но те са японския пазар и за помещение от 30 квадрата цените започват от 2800 нагоре...
    Този пост е редактиран от justify; 25-09-12 в 12:04.

17. Тук е от
    Sep 2012

Благодаря за помощта! Чакам техниците да дойдат на оглед и най-вероятно ще вземем.

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Ямбол

И аз благодаря на @gnf за помоща, а за този Шарп какво ще кажете, има оферти и за 1095 без монтаж - SHARP AY/AE-XPC12JR :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria ?

Засега само събирам инфо из нета, до другата седмица ще се спра на 2-3 модела и тогава ще искам пак компетентно мнение тук! Но все пак кое бихте препоръчали Шарп или Фуджи, щото май клоня към тези две марки общо взето!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе