Страница 176 от 221 ПърваПърва ... 126166174175176177178186 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,626 до 2,640 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Този модел е по-висок клас от другия Шарп (LSR серията), с повече запас от мощност при отопление и като цяло за тази цена е чудесен. Гледам е на промоция в ограничени количества и градове, така че побързай и го купувай. Само трябва да внимаваш и следиш монтажа на фирмата за задължителните процедури, а именно: тръбите в отделна изолация и бандажирани заедно, идеално нивелирани вътрешно и външно тяло и вакуумиране на тръбния път.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2008

Здравейте,момчета!
    Преди месец,благодарение на вашите съвети си купих два климатика за вкъщи!
    Сега нашите са пред дилема за избор на климатик,така че моля ви помогайте отново. Така ,накратко:
    1.Апартамент на 1 етаж,хол 28 кв.м и дневна 12 кв.м.,(общо около 40 квадрата)които са с преходна врата.Хасково,южно изложение,ПВЦ дограма -съответно на дневната и на хола.Целта е отопление през зимата и на двете помещения-като естествено повече ще се стои в дневната.Бюджет 2000-..+-200лв според зависи. Стои и въпросът къде да бъде монтирано тялото-в дневната ли или на стената в хола точно срещу преходната/плъзгаща врата/...Подов вариант има ли удачен в тоя диапазон....?Или са малко парите,абе давайте компетентни съвети.
    Благодаря предварително!

4. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

BEDO

Аз ти предлагам тези 2-та.Като първия ми е фаворит.

Климатици FUJITSU GENERAL ; AWYZ14LB NOCRIA; Хиперинвертор

или ако искаш да се побереш в посочения бюджет ти предлагам това:
    PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз.

Успех!!!
    Този пост е редактиран от bobovo; 26-09-12 в 01:52.

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Подкрепям bobovo - нокрията е логичния избор...

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Отговор: Хол 23 кв. м.

Фреона няма отношение към турбината, така че няма нужда от разхерметизиране на системата.
    Ти си достатъчно грамотен технически за да прецениш дали са необходими още усилия.Но ако си сигурен, че звука е от турбината, не бих ти препоръчал да го оставяш така.

7. Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Димитровград

Отговор: Re:Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

? някой може ли да ми помогне при избора на климатик, за отопляване на 2 последователни стаи: обща дължина- около 8-9 метра, широчина- о/о 5м., и височина 2,20-2,30 м....Спряла съм се на fujicu ACG12LECA, 14-ца...Дали ще ми свърши работа и на каква най-добра цена бих могла да го намеря в Димитровград и региона??? Предварително благодаря

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

За това помещение, 14 нокрия е по добрия избор. Но има и други фактори, от които зависи избора. Както и от бюджет...

10. Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Димитровград

Ами, Алекс, за бюджет- да е до 1500-1700 лв ;( Забравих да спомена, че стаите са с външна изолация, и с алуминиеви прозорци и врати...Дано това да ти помогне при отговора ти

11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

Виждам ,пък и разбрах,от поста ти че си взел Panasonic E9NKE-3.Доволен ли си,първи впечатления,+,- т.н.Поръчал съм си същия модел само че еко нави 2012.Заложих на екстрите.Ще го ползвам в спалня 13.5 м2 с изолация и PVC.Благодаря предварително.

- - - Обновено - - -

Цитат Първоначално публикувано от BEDO Виж публикацията
    Здравейте,момчета!
    Преди месец,благодарение на вашите съвети си купих два климатика за вкъщи!
    Сега нашите са пред дилема за избор на климатик,така че моля ви помогайте отново. Така ,накратко:
    1.Апартамент на 1 етаж,хол 28 кв.м и дневна 12 кв.м.,(общо около 40 квадрата)които са с преходна врата.Хасково,южно изложение,ПВЦ дограма -съответно на дневната и на хола.Целта е отопление през зимата и на двете помещения-като естествено повече ще се стои в дневната.Бюджет 2000-..+-200лв според зависи. Стои и въпросът къде да бъде монтирано тялото-в дневната ли или на стената в хола точно срещу преходната/плъзгаща врата/...Подов вариант има ли удачен в тоя диапазон....?Или са малко парите,абе давайте компетентни съвети.
    Благодаря предварително!
    Виждам ,пък и разбрах,от поста ти че си взел Panasonic E9NKE-3.Доволен ли си,първи впечатления,+,- т.н.Поръчал съм си същия модел само че еко нави 2012.Заложих на екстрите.Ще го ползвам в спалня 13.5 м2 с изолация и PV

12. Тук е от
    Nov 2008

skromen, то и моите са е еко-нави де..Ползваме ги за охлаждане сега-дерт няма,ама то всеки климатик за охлаждането грешка няма...Зимата е матурата,демек -баш изпита. Тогава ако ме чуеш да вия кат вълк,да знаеш ,че е от студ).Но не вярвам-момчетата тука си разбират от работата и няма да те подведат.За екстрите-само се подсмихвам под мустак-те сега е модерно всичко да е напудрено с екстри-то,телевизори с скайпове ли няма,то...страшна работа...

Благодаря за съвета,юнаци!"Нокрията "изглежда е най-разумния избор!В коя стая аджеба да бъде монтиран-ако е в дневната няма ли да завихря много въздуха и да е прекалено дискомфортно,много топло или и аз не знам...
    Този пост е редактиран от BEDO; 26-09-12 в 21:20.

13. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

BEDO

много ясно че ще го монтираш в хола и не се притеснявай изобщо няма да завихря.Нагласяш го на топло вентилатора на AUTO и се кефиш.
    Успех!!!

14.  

15. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Отговор: Хол 23 кв. м.

Не мога да съм сигурен, че звука е от мотора. Звукът идва точно между електрониката и перката. Когато свалиха 1 мотор при въртене на ротора според техниците се чувало леко ромолене. На вторият мотор който сложиха също имаше леко ромолене макар и по-слабо. Проблемът е, че изпратиха и 3 мотор (не е монтиран) и той ромолял в сервиза.
    Та въпросът е възможно ли е 3 нови мотора да са дефектни ("ромолят") или това е нормално за този тип мотори (стъпкови двигатели) а проблемът да е някъде другаде - лагер, крива стена (наместваха го но не се усети промяна)?
    Ако някой е сменял такъв мотор или има в наличност - може да сподели дали е така при всички и евентуално да се търси другаде проблема.

16. Тук е от
    Sep 2012

Здравейте. Обстоятелствата налагат да се запасявам с климатик и тъй като нищо не разбирам от климатици бих искал да се допитам до вас. Обикалях няколко магазина и навсякъде различни версии, модели и т.н. Хиляди модели на дайкин с различни завършващи буквички както и модели, на които не мога да намеря информация в нета. Значи става въпрос за следната ситуация

Стаята, която искам да отоплявам ( и охлаждам) е 27кв/м на 2.60 висока. Има ПВЦ дограма с Ка стъкло, вътрешна изолация на външните стени 3см стериопор, а на пода 5см фибран (някакъв зелен беше). И най-важното е, че сградата е къща (няма кой да топли от никъде).

На различните магазини ми предлагат и различни оферти, ще ги изброя.

Daikin FTX50F - Малайзия - 2000лв.
    Daikin FTXN50L - Чехия - 1600лв.

Panasonic F12NKE - Малайзия - 1590лв.

Fuji RSA-14LG (тука имам някакви колебания за последната буква, защото за такъв модел нищо не намирам в нета изобщо да съществува, може би е "C") - Тайланд - 1950лв.

Всички цени са с включен монтаж.

Всякаква помощ би ми била полезна. Благодаря.

17. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

toshkofil, добре дошъл във форума!

Имаш ли възможност си купи Fujitsu
    Nocria AWHZ-14LBC, но ако нямаш се ориентирай към LG E-18SQ.
    Успех!

18. Тук е от
    Sep 2012

Честно казано чудя се дали инвестицията от над 2000 лева си заслужава. Искаше ми се някъде до тези пари и да е някой от марките, които се водят "водещи" в климатиците (Дайкин, Митсубиши, Тошиба, Fuji). А тоя последния Fuji, който съм написал става ли за нещо?

От Пловдив съм.
    Този пост е редактиран от toshkofil; 28-09-12 в 10:42.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе