nikolayvarna, в този форум има доста информация. Попрочети още седмица-две и не бързай с избора, че май си напът да допуснеш грандиозна грешка.
nikolayvarna, в този форум има доста информация. Попрочети още седмица-две и не бързай с избора, че май си напът да допуснеш грандиозна грешка.
nikolayvarna ако ще даваш толкова пари по добре си вземи нещо такова
NATIONAL 400CXR2
То хубаво да вземе "нещо такова", но ИСТИНАТА в Бг е малко по -различна= миналата година едно момче си беше харесало този модел на панасоник и я беше поръчал от една крайморска фирма от Варна или Бургас и след като му взеха капарото срещу "скромно обещание" за двуседмична доставка истината се оказа, че и след .....4 месеца беше без климатик с "окончателно обещание" за връщане на капарото...
Разбира се този климатик е чудесен, но НЯМА българска фирма която да го има в наличност-продават нещо което нямат и чакат да им дадеш пари за да го купят с твоите пари от Япония, пък когато го доставят ...
Да взима това което вече му препоръчаха по -горе, защото с неговите "идеи" ще вземе да се уцели в десятката ...
Друга възможност за това помещение са:
1. MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 63 ZK-S Климатик MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 63 ZK-S -мощността му ще пасва идеално на помещението.
2. MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 50 ZJX-S Климатик MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 50 ZJX-S
Търсим по принцип подов, защото стаята е малка, с неприятно разположение, чупка за терасата, и мястото за монтаж високо на стените не е подходящо за стенен вариант.
Единствения ни вариант е под прозореца, като пред самия климатик се оформя празно пространство напред от около 3 м и широко метър и нещо, острани вече са мебелите. Точно отпред сяда да играе детето, или пък е стола пред бюрото - ще е супер да му духа топло.
Дайкина по ни вдъхва доверие, но пък на Панасоника му е по висок КОПа, и топлоотдаването - поне така ни обясниха. Затова се чудим.
Иначе в ценовия диапазон сме до толкова, 1700 някъде ни е прага, или около.
Май ще се спрем на Дайкина. Дано топли зимата, че като падне -10, и в къщи става не повече от 8 градуса без отопление ...
Kasape ако вземе машина от тия Климатик MITSUBISHI Хиперинвертор Япония MSZ-ZW280 :: Термо Клима Варна. ,може наистина да го нацелят в десятката не прави тая глупост има доста изписано за тях
Никиту при очевидния избор Нокрия, е решил да си вади трънки от...
А ма като е такъв естет, да си вземе TOSHIBA 401JDR.
КАСАПЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ,престани да подвеждаш хората към боклуци,дето само топлят и набутват енергото.........друго си е да има емоции зимъска.
Здравейте, трябва ми съдействие за поставяне на климатик в апартамент. Спрял съм се на Ganeral. Посредством форума, взехме за родителите ми климатик от същата марка, който според мен се държи вече две години перфектно. Така че пускам данни и всяко мнение ще ми е от полза. Апартамента са намира във Варна, последен етаж с външна изолация и дървена дограма с двоен стъклопакет, юг. За сега можем да поставим само един климатик и не съм решил в коя стая ще е,но най-вероятно в голямата. Прикачен файл 7315Прикачен файл 7316 Малката стая(спалня) е 8.5 кв.м., а голямата(всекидевна с кухня) е около 17 кв.м. Таванът ще стане на около 2.40-2.45 м., със изолация. Мислил съм и за сплит система, но може и да са просто два климатика(от които за сега един). Бюджета е до 1300 лв. Всякъкви решения за климатизирането на жилището и за фирми които предлагат, и монтират климатиците, ще са ми от помощ. Благодаря, за евентуалните мнения.
- - - Обновено - - -
Постът ми го има и в друга тема, но май тук му е мястото. Така че ако е необходимо,модераторите да го изтрият от неточната тема. Снощи разгледах някои модели и тези които се вписват в бюджета са: ashg09le, ashg07le, ashg07lu. Не знам до каква степен трябва да се презастраховам и какви климатици трябва да са 7-ци, 9-ки или..., за тези стаи.
Този пост е редактиран от Giggio; 14-11-12 в 22:43.
Този пост е редактиран от bobovo; 14-11-12 в 23:01.