Страница 197 от 221 ПърваПърва ... 147187195196197198199207 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,941 до 2,955 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

nikolayvarna, в този форум има доста информация. Попрочети още седмица-две и не бързай с избора, че май си напът да допуснеш грандиозна грешка.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    nikolayvarna, в този форум има доста информация. Попрочети още седмица-две и не бързай с избора, че май си напът да допуснеш грандиозна грешка.
    В смисъл за кой от трите модела греша?

4. Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от Furno Виж публикацията
    Здравейте!

Търсим подов климатик за детска стая, 11-12 кв м, север, от никъде почти нищо не ни топли там..
    Та спрели сме се на DAIKIN FVXS25F/RXS25J и на Панасоник KIT-E9GFEW/NKE-3
    Но идва въпроса - кое да е, и дали няма по-добро, за същите пари?

Моля за съвет!
    И благодарности предварително!
    Ако се сравняват двата модела:
    Вътрешното тяло на панасоника е правено съвместно с дайкин и е същото като на дайкина.Но панасоника е с по-висока мощност..

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

То хубаво да вземе "нещо такова", но ИСТИНАТА в Бг е малко по -различна= миналата година едно момче си беше харесало този модел на панасоник и я беше поръчал от една крайморска фирма от Варна или Бургас и след като му взеха капарото срещу "скромно обещание" за двуседмична доставка истината се оказа, че и след .....4 месеца беше без климатик с "окончателно обещание" за връщане на капарото...

Разбира се този климатик е чудесен, но НЯМА българска фирма която да го има в наличност-продават нещо което нямат и чакат да им дадеш пари за да го купят с твоите пари от Япония, пък когато го доставят ...

Да взима това което вече му препоръчаха по -горе, защото с неговите "идеи" ще вземе да се уцели в десятката ...

Друга възможност за това помещение са:

1. MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 63 ZK-S Климатик MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 63 ZK-S -мощността му ще пасва идеално на помещението.

2. MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 50 ZJX-S Климатик MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 50 ZJX-S

7. Тук е от
    Nov 2012

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Има 2 климатика в тази ценова категория:

1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZJ-S Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZJ-S

2. Toshiba, RAS-10SKVR - Daiseikai PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз.

Аз лично бих избирал между подовия дайкин и горните два предложени от мен.
    Дайкина ако има достатъчно място на пода и нама много мебели, тъй като се иска малко пространство пред него(поне 150 сантиметра).Ако няма празно пространство, то се губи ефекта от долната клапа и е безмислено да се поставя дайкина, защото ще духа само от горната клапа която може да се насочва единствено към тавана.
    .
    Търсим по принцип подов, защото стаята е малка, с неприятно разположение, чупка за терасата, и мястото за монтаж високо на стените не е подходящо за стенен вариант.
    Единствения ни вариант е под прозореца, като пред самия климатик се оформя празно пространство напред от около 3 м и широко метър и нещо, острани вече са мебелите. Точно отпред сяда да играе детето, или пък е стола пред бюрото - ще е супер да му духа топло.

Дайкина по ни вдъхва доверие, но пък на Панасоника му е по висок КОПа, и топлоотдаването - поне така ни обясниха. Затова се чудим.
    Иначе в ценовия диапазон сме до толкова, 1700 някъде ни е прага, или около.
    Май ще се спрем на Дайкина. Дано топли зимата, че като падне -10, и в къщи става не повече от 8 градуса без отопление ...

8.  

9. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Kasape ако вземе машина от тия Климатик MITSUBISHI Хиперинвертор Япония MSZ-ZW280 :: Термо Клима Варна. ,може наистина да го нацелят в десятката не прави тая глупост има доста изписано за тях

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Никиту при очевидния избор Нокрия, е решил да си вади трънки от...
    А ма като е такъв естет, да си вземе TOSHIBA 401JDR.

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

КАСАПЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ,престани да подвеждаш хората към боклуци,дето само топлят и набутват енергото.........друго си е да има емоции зимъска.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    само топлят и набутват енергото...

13. Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    София

+1 за нокрия

14.  

15. il
    il е офлайн

Тук е от
    Apr 2009

Здравейте, трябва ми съдействие за поставяне на климатик в апартамент. Спрял съм се на Ganeral. Посредством форума, взехме за родителите ми климатик от същата марка, който според мен се държи вече две години перфектно. Така че пускам данни и всяко мнение ще ми е от полза. Апартамента са намира във Варна, последен етаж с външна изолация и дървена дограма с двоен стъклопакет, юг. За сега можем да поставим само един климатик и не съм решил в коя стая ще е,но най-вероятно в голямата. Прикачен файл 7315Прикачен файл 7316 Малката стая(спалня) е 8.5 кв.м., а голямата(всекидевна с кухня) е около 17 кв.м. Таванът ще стане на около 2.40-2.45 м., със изолация. Мислил съм и за сплит система, но може и да са просто два климатика(от които за сега един). Бюджета е до 1300 лв. Всякъкви решения за климатизирането на жилището и за фирми които предлагат, и монтират климатиците, ще са ми от помощ. Благодаря, за евентуалните мнения.

- - - Обновено - - -

Постът ми го има и в друга тема, но май тук му е мястото. Така че ако е необходимо,модераторите да го изтрият от неточната тема. Снощи разгледах някои модели и тези които се вписват в бюджета са: ashg09le, ashg07le, ashg07lu. Не знам до каква степен трябва да се презастраховам и какви климатици трябва да са 7-ци, 9-ки или..., за тези стаи.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от il Виж публикацията
    Снощи разгледах някои модели и тези които се вписват в бюджета са: ashg09le, ashg07le, ashg07lu. Не знам до каква степен трябва да се презастраховам и какви климатици трябва да са 7-ци, 9-ки или..., за тези стаи.
    ashg07lu - леко надминава 1300 и то без монтаж
    ashg09le и ashg07le разликата е пренебрежимо малка в цената и ще се вместиш с монтажа. Аз бих заложил на ashg09le - имат и официално представителство във Варна.Успех!
    Този пост е редактиран от Giggio; 14-11-12 в 22:43.

17. Junior Member Аватара на gaba
    Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от Porky Виж публикацията
    Здравейте,
    Спешно трябва да купя климатик за хол около 60 куб. метра в тухлен апартамент с дървена дограма и без изолация, първи етаж над гаражи в гр. Плевен. Има една външна стена с прозорци от стария тип. Изложението на стаята е югоизток.
    Проблема е, че бюджета ми е силно ограничен - около 1000 - 1100 лв. Климатика ще се ползва основно за отопление, като евентуално в най-големите студове мога да включвам и друг уред да помага. За момента съм се насочил към Hitachi RAC/RAS 35FH6. Мой клиент ме посъветва да взема Fujitsu General, ASHG12LE , но той надхвърля бюджета, макар да има вариант и за него - порограмата за енергийна ефективност. Не очаквам да ходя по къс ръкав, но все пак би ми се искало да поддържа една температура от около 22 градуса.
    Благодаря предварително!
    Fujitsu 12LGC - 11891311 | Електроника, битова техника - Климатици, отоплителни уреди, бойлери ...Ето го красавеца !!

18. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич
    Този пост е редактиран от bobovo; 14-11-12 в 23:01.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе