Страница 207 от 221 ПърваПърва ... 157197205206207208209217 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,091 до 3,105 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Цитат Първоначално публикувано от geozap Виж публикацията
    Не случайно попитах при какви обороти стават тези работи, дано дочакам отговор. А и не разбрах това с 14ка и 17ка, при положение че и двата по номинал, т.е. при стандартни условия са по 6kW . Кое е некоректното тук?
    geozap,ти си професионалист и по добре знаеш,че даден климатик се смята по охладителната си мощност-там няма мърдане,а на отопление за по добър коп се смята доста разтегливо,на различна честота на компресора.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от BornToDrink Виж публикацията
    Търся климатик за 14м2 спалня (тих), изолирана доста добре (вътре вата на всички стени + таван, вън стиропор, а и реално няма външна стена, понеже единствената такава е вече на закрита тераса с изолация).
    Що не си вземеш един конвектор.
    Тока ти през зимата ще е колкото профилактиката на климатика.
    Тези 1200 лева дето си ги приготвил за климатик - нямат избиване при твоите условия.
    Според мен си вложил твърде много пари в изолация за да влагаш сега и в климатик.
    zxc0 одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от tweeg Виж публикацията
    Тези 1200 лева дето си ги приготвил за климатик - нямат избиване при твоите условия.
    Според мен си вложил твърде много пари в изолация за да влагаш сега и в климатик.
    Май си доста прав.
    Реално целия апартамент зимата има ток 120-180лв в различните студове.
    Само за тази стая сигурно са не повече от 30-40 (понеже имаме бойлер, готварски печки, 18-ка за другата стая и т.н.).
    В момента спим без климатик и в стаята е към 20-21*C...
    Отивам в другите теми да чета за конвекторите.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Няма какво да четеш много. Вземай по-евтин, че скъпите въобще нямат избиване. Там Коп-а, както и да го смяташ, винаги е 1. На рекламите, че електронния терморегулатор е до 20-30% по-икономичен от механичния, нещо не им вярвам :rolleyes:
    Този пост е редактиран от pilot; 27-11-12 в 13:10.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от tweeg Виж публикацията
    Значи, който има добра изолация да не си купува климатик, така ли? Ще умра от смях бре....

- - - Обновено - - -

Май си доста прав.
    Реално целия апартамент зимата има ток 120-180лв в различните студове.
    Само за тази стая сигурно са не повече от 30-40 (понеже имаме бойлер, готварски печки, 18-ка за другата стая и т.н.).
    В момента спим без климатик и в стаята е към 20-21*C...
    За да ти харчи 30-40 лв. този конвектор/1400W/ трябва да работи максимално м/у 4-6ч. в денонощие, което означава на 1час работа 3-4часа почивка. Ако смяташ, че това е възможно - взимай го.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Той няма добра изолация, той има много добра изолация - отвън и отвътре.
    Амам подобна стая.
    Също както той казва в момента без нищо включено на една отворена врата държи 21 градуса.

Миналата година големите студове само през нощта един конвектор стоеше на първа степен (800 вата) и правеще он/офф.

И да не е 30-40 лева сметката, и 60 да стигне в големия студ за отплителен сезон ще му излезе към 200 лева.
    Климатика и той не е на фотосинтеза, да кажем ще изгори 80 лева. Цялата сметка излиза че климатика спестява 120 лева.

Сложи профилактика 40-50 лева.

Е с 80 лева, айде сложи ги 120 лева да речем сам си правиш профилактиките, икономия годишно кога ще ги избиеш тези 1200 лева?
    След 10-15 години?

Трябва да се намери баланса между изолация и климатици.
    Той е вложил много в изолация и вече инвестицията в климатик не се връзва.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

В 14 кв (под мен никои над мен никои само с външна излация ) имам адкас серия стандарт 2,5KW при зададени 22г се включва на 30мин 1 път за 5 мин при външна температура 1-5 градуса

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Двата ми коментара не свързани по никакъв начин, така че, ако на човека му е изгодно да си взима конвектор. Иначе, аз си имам доста наум, относно такъв тип изолации/ отвън и отвътре/, но това е друга тема....

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

и аз мисля.че с конвектор е по-добре.лятото си го пускаш на охлаждане и......................

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от Madj0 Виж публикацията
    В 14 кв (под мен никои над мен никои само с външна излация ) имам адкас серия стандарт 2,5KW при зададени 22г се включва на 30мин 1 път за 5 мин при външна температура 1-5 градуса
    С други думи 420W/h топлозагуби при делтаT=19С. Браво, но честно казано, ми изглежда нереално. Това обаче си прави 60лв. ток месечно при положителни температури!

13. Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    София

adax glamox 2kw в стая 17м2 само с външна изолация 5см настроен на 21с се включва за 1час точно 20мин това при външна температура под минус 10с а сега гледам че са дигнали и гаранцията-беше 5 сега е 7 години този в нас това му е 8 година и не е мръднал

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Браво бе явно ви топлят комшиите.
    При мен 13м2 - външна изолация 5см, вътрешна 4см, ПВЦ дограма обикновен стъклопакет, остъклена тераса, последен етаж 4см изолация на тавана,прозореца север , външна стена запад, АДАКС 2кв с електронен термостат, поддържана температура 24 градуса, за периода 27.01.2012-06.02.2012 - 10 дни консумираната ел. енергия е 342kWh

Така че на адакса му казах довиждане и тази зима съм с климатик (ME FD).

16. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Има хора дето нищо не си пускат да ги топли и на тях им изгаря 0 лева. Така че кой както си прецени.
    Извода е, че това е най-евтиното но не там е работата, а да е топло.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от diksanal Виж публикацията
    geozap,ти си професионалист и по добре знаеш,че даден климатик се смята по охладителната си мощност-там няма мърдане,а на отопление за по добър коп се смята доста разтегливо,на различна честота на компресора.
    Не знам колко и какъв професионалист е Геозап, но е видно, че е казал някой пълни глупости в предходните си постове.
    И тоя въпрос негов "при какви обороти се достигали номиналите?" е напълно неясен. Какво всъщност пита ам си знае. Просто и на охлаждане и на отопление номиналът се фиксира при определена честота на компресора и това е. Какво има толкова трудно за разбиране? Изобщо....

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Значи, който има добра изолация да не си купува климатик, така ли? Ще умра от смях бре....

За да ти харчи 30-40 лв. този конвектор/1400W/ трябва да работи максимално м/у 4-6ч. в денонощие, което означава на 1час работа 3-4часа почивка. Ако смяташ, че това е възможно - взимай го.
    Имах предвид, че в студените месеци, 30-40лв може би харчи текущия климатик (на фона на цялата сметка.. горе долу толкова ми се струват).
    Т.е. ако се удвои сумата няма да е кой знае какъв проблем, предвид спестените 1000+лв (ако не броим профилактиките...).
    Грубо сметнато, за 5-6 години не мога да го избия. Да не говорим какво ще стане ако се прецака като текущия.. малко след гаранцията.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе