Страница 187 от 221 ПърваПърва ... 137177185186187188189197 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,791 до 2,805 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Цитат Първоначално публикувано от mitkoa Виж публикацията
    Благодаря за предложението:
    При положение, че съм без топлоизолация и 43 м3 помещение, тази максимална отдавана мощност от 4.7 няма ли да е малка?
    Има ли някаква информация колко отдава при -5, -10.....назад в темата виждам, че сте давали подобна информация, но специално за този модел не мога да намеря такава.
    За съжаление не можах да намеря табличка с отдавани мощности при различни отрицателни То. По книга този модел не би трябвало да види затруднение с 16м2, но ако имаш някакви съмнения, а и да нямаш е желателно оглед на място от специалист.

Малко за модела, но 35-ца.
    Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    1. Mitsubishi Heavy SRK/SRC35ZJX-S (ZIX-S)

Машината е TOP модела на Mitsubishi Heavy. Не знам защо тази машина е толкова подценявана, вероятно заради вносителя, цената, малкото реклама ... Реално е една перфектна машина. Изключително тиха, в режим охлаждане не се чува изобщо. В режим отопление на Auto и 19-21 градуса, както е приятно да се спи също е изключително тиха.

Плюсове: Много приятен дизайн. Отварящ се преден панел. Много мека, деликатна и приятна работа. При смяна на градусите машината реагира много плавно и незабележимо. Изключително тихо външно и вътрешно тяло, пълен контрол от ДУ, включително и вертикалните клапи. Перфектен и чист дефрост (само при нужда). Достига реално минимума от техническите данни на машината. Въпреки, че е с по-малък максимум от Daiseikai 6 не и липсва мощност и се справя в 28 квадрата със значително осъкляване много добре и без да се замисли дори в големия студ!

Минуси:
    Липсва и само плазмен филтър и подсветка на ДУ.
    Ако имаш някакви колебания относно избора на подходящ модел да те затрудня още малко :rolleyes: - Panasonic CS-NE9MKE (има доста писано за модела в съответната секция).

2.  

3. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Отговор: Какъв климатик за помещение от 40 м/2

ahahahaha, Касапе, рулираш, както винаги

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

неинверторното мицубиши от предната страница е голям звяр - вътрешното му определено е по тихо от ftx-a ми. хем гледам 80-ката ако не се лъжа, утре ще погледна докато пия кафе.

5. Тук е от
    Oct 2012

[QUOTE=Kasap;589559]Най-добре sharkov_sl да вземе да дефинира някакъв бюджет, че иначе само си чешим клавишите.

Да,прави сте!Бюджета ми е около 2000 лв.Много или малко.......,това е!

6. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Milkapetko погледни програма енергийна ефективност https://www.cibank.bg/bg/leftmenu/tl/60 може да спестиш някои лев с тази програма ( кандидатстването е елементарно ) . Иначе имам наблюдение в/у Климатици Vimax, Климатик Hitachi Ras/Rac-35FH6, Инверторни климатици и ще свърши работа . Това също изглежда добре Климатици Vimax, Климатик Gree GWH12KF , Инверторни климатици и Инверторни климатици , но с монтажа и без кредит енергийна ефективност ще доиде на същите пари .

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Погледни и това Климатици Vimax, Климатик Mitsubishi Electric MSZ-GE50VA, Инверторни климатици по добро е от конвенционалните и почти ти влиза в бюджета.Аз, лично бих заложил на две япончета втора ръка.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Това инверторно мицубиши е добро и с доста тежко външно тяло 54кг, но 43 квадрата в партер ще му дойдат много.Това може би щеше да е идеален климатик, ако вътрения топлообменник беше 14-17 кг, тоест с по-голяма площ, за да може да отдава повече топлоенергия когато се налага.
    Нашите го имат в хол 24.5 квадрата и се справя добре.Имам 3-годишни впечатления от него.Когато избирах климатик за хола избирах между него, дайкина от подписа ми и нокрията.Не го избрах, тъй като исках 24-26 градуса и останах с впечатлението, че с това малко вътрешно тяло няма да се справи с поставените изисквания.

За мен избора е между фуджицу, мицубши и инверторния ЛГ.43 квадрата или 40 квадрата са много за това малко вътрешно тяло.

Другите инверторни 40-ки или 50/56-ци които могат да се справят са за японския пазар Toshiba RAS-406GDR модел 2006г Климатици от Драмакс ООД нови и втора употреба - Toshiba RAS-406GDR модел 2006г.
    Този пост е редактиран от justify; 20-10-12 в 21:45.

10. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

джъсти,аз ли не мога да чета или наистина и искат 3400лв................................за модел 2006

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Сайта на Драма-Х не се поддържа. Това е била цената му, като нов.

12. Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от Madj0 Виж публикацията
    Milkapetko погледни програма енергийна ефективност https://www.cibank.bg/bg/leftmenu/tl/60 може да спестиш някои лев с тази програма ( кандидатстването е елементарно ) . Иначе имам наблюдение в/у Климатици Vimax, Климатик Hitachi Ras/Rac-35FH6, Инверторни климатици и ще свърши работа . Това също изглежда добре Климатици Vimax, Климатик Gree GWH12KF , Инверторни климатици и Инверторни климатици , но с монтажа и без кредит енергийна ефективност ще доиде на същите пари .
    Мљрката по енергиина ефективност е иѕ4ерпана

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Коя година бил пуснат за първи път даден модел при климатиците, както и при другата техника няма значение. Важно е кога е произведена и дали върши работата, която се очаква да върши. Само при микроелектрониката новото е по-добро и мощно от към свършена работа за останалата техника това не важи.

Ако ще модела да се произвежда от 20 години, ако е направен както трябва и е произведен сега, тоест не е лежал по складове ще върши дълго време това, което се очаква. В сегашната най-различна техника моделът от тази година е по-лош от модела от предната и много по-лош от модел от по-предната година.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от valen1 Виж публикацията
    Ако ще модела да се произвежда от 20 години, ако е направен както трябва и е произведен сега, тоест не е лежал по складове ще върши дълго време това, което се очаква. В сегашната най-различна техника моделът от тази година е по-лош от модела от предната и много по-лош от модел от по-предната година.
    Хм, много зависи от пазарната ситуация и от мениджмънта на марката. На някои марки, новите модели са по-добри от старите, някои разчитат на име, други пък вървят надолу или към друга категория. Говоря по-принцип за техниката, не визирам конкретно климатичната, макар че има подходящи примери
    Този пост е редактиран от pilot; 20-10-12 в 22:33.

16. Тук е от
    Oct 2012

Здравейте,
    бих искала да получа Вашето мнение относно надеждността на тези машини:
    Fujitsu ASHG 12 LE
    MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA
    Hitachi D14EX3
    Помещението е 20м2, с врата към друго 11 м2, дървена дограма и остъклена тераса.
    Благодаря!

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

За до 20 квадрата стават.За повече от 20 квадрата не стават.

18. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Vesi.j за коя част на България го искаш?Дай малко повече инфо за помещението. Има ли някаква дограма ,изолация,желана темп. ......... ....?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе