Страница 198 от 221 ПърваПърва ... 148188196197198199200208 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,956 до 2,970 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member Аватара на gaba
    Тук е от
    Dec 2011

Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Тъкмо хваща промоцията....

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

il имам 2 предложения:

1. за голямата стая - MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S

2. за малката стая -ами може и без климатик, но ако държиш на охлаждането - TOSHIBA Ras 107 SKV-E Климатик TOSHIBA Ras 107 SKV-E

4. il
    il е офлайн

Тук е от
    Apr 2009

Благодаря за включването. Ще продължам да го мъдря, а хора които се занимават с климатици към Варна, ще се радвам да споменат мнението си.

- - - Обновено - - -

Наистиназа сега е по-добре да има в голямата стая, но като гледам параметри между Mitsubishi и General май са в полза на последния. Може и да мисля по лаишки

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Бобово втората машина е аналог на фуджицу 12 LDC, но оставам с убеждението, че този който го продава е или лаик или поредния Ванко68 .По-скоро второто, тъй като явно разбира от климатична техника, след като заявява, че може да го монтира за 100 лева.

Климатикът НЯМА плазма филтър: https://docs.google.com/open?id=0B3Z...Td2YVBhbEpUZWs и http://nagyker.columbus-klima.hu/wri...Y9_12LSACW.pdf .Би могъл да има ако е някакъв сглобщайн/франкенщайн с вътрешно на LDC и външно от друг климатик на фуджицу.
    Част от твърденията в обявата не кореспондират с действителността :
    MADE IN JAPAN-100% -220V
    ПРОДАВАМ ИНВЕРТОРЕН КЛИМАТИК ФУДЖИЦУ-СЪС ВГРАДЕН ПЛАЗМЕН И ЙОНИЗИРАЩ ФИЛТЪР НАЙ-УСПЕШНИЯ МОДЕЛ НА ASY12LSACW-INVERTOR-16000БТУ НА ОТОПЛЕНИЕ-4.80КВ-ПРИ КОНСУМАЦИЯ 1КВ ОКОЛО 45-55ЛВ НА МЕСЕЦ ЗА ОКОЛО 32-35КВ.РАБОТИ ДО -25 ГРАДУСА ПРАВЕН Е ПО ПРИНЦИП ЗА СКАНДИНАВСКИТЕ СТРАНИ ЗА ТОВА Е ТАКАВА И ЦЕНАТА НОВ СТРУВАШЕ ПРЕДИ 4 ГОДИНИ2500ЛВ.НАПРАВЕНА ПЪЛНА ПРОФИЛАКТИКА,НАПЪЛНО ОБСЛУЖЕН ДАВАМ ГАРАНЦИЯ 6 МЕСЕЦА АКО ГО МОНТИРАМ АЗ.ОБЩО СЪС МОНТАЖ 900ЛВ.
    ....:rolleyes:

Може ли да се вярва на такъв човек/"специалист" ????

Този климатик не го виждам в 32-35 квадратни метра...

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Този климатик не го виждам в 32-35 квадратни метра...
    В Скандинавските страни може. Имаше навремето един фен, дето топлеше 100+ квадрата с 12ка.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

По важни са топло загубите от кубатурата. Едно помещение 35 квадрата може да има по малко топло загуби от едно 15 квадрата.

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

В шведския форум има много хора, които си топлят гаражите с този клас машини, и то доста големи площи.За в къщи обаче, ползват други машини.

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

По-важни са но в чужбина...
    В България са изключителна рядкост помещения като описаните от вас-35 квадрата отоплявани само с една 12-ка с номинал 4.8кв и максимал 6.6кв.
    Те японците които ги произвеждат и държат патентите за тези модели не ги препоръчват за такава квадратура, а 40-ки с номинал от 5кв и максимална мощност в режим отопление от 11.7кв ги препоръчват за до 27-29 квадрата, вие 12-ка с 4.8 номинал и максимал от 6.6кв я засилихте за 35 кавадрата...
    Такива помещения в Бг вероятно в областните градове са са по-малко от пръстите на двете ръце и този случай едва ли ще е точно от тях...

Живеем в България, не в Швеция, Дания, Норвегия или друга скандинавска държава.Тук се строи с основна цел печалбарство ...и сред строителите е на мода дребнавостта- един познат ми се оплака че строителя взел за себе си теракотени плочки 1-во качество за офиса, а са офиса на моят познат 3-то качество ...

... и какво е "спестил" няколко лева от разлика и един настоящ платежоспособен клиент който сега понеже е недоволен, никога повече няма да му бъде клиент и ще си харчи парите при друг... Прости хора има много в тази Бг ей--й-й..От село дошъл бизнесмен с цървулите станал ...Проблема не е от къде си село или град, а от простия Хитър-петровско-андрешковски начин на мислене ...

П.П. Той Касапа си няма друга работа и като ви пусне някоя муха ви я лапвате като топъл хляб...

11. Тук е от
    Oct 2002

И аз да помоля за малко помощ.
    Става въпрос за стая 17 кв.м (45 куб. м.),с тераса, южно изложение. Наскоро сложена PVC дограма 3 камерна с 2-ен стъклопакет. Няма изолация слагана допълнително. Климатика ще се ползва предимно за отопление. В стаята ще се спи.
    Спрях се на следните модели.

Mitsubishi SRK / SRC 25 ZJX-S
    Toshiba RAS-10PKVP-E Super Daiseikai 5
    Toshiba RAS-10SKVP2-E Super Daisekai 6

Според вас към кой от моделите да се насоча. Интересува ме също дали ще е проблем ако тръбния път е 1-1,5м, тъй като смятам да вкарам външното тяло в терасата. Гледам че има хора, които са от Ямбол тука във форума за климатиците. Да ми препоръчате фирма от където да закупя евентуално някой от тези климатици и техници за монтажа. Мисля да го мина климатика през Програмата за енергийна ефективност. Благодаря предварително на отговорилите.

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Аз ползвам ИВ сервиз/на Трите вятъра се намира/, монтираха и поддържат машините в къщи, до сега никакви проблеми не съм имал с тях.Която и да избереш от трите, все ще върши работа.Не знам дали монтират ХЕВИ обаче в ИВ сервиз.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Щом в стаята ще се спи грабвай мицубишито. Другите 2 модела форсират на максимален вентилатор.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

25-цата на мицубиши стига за 17 квадрата.Тошибите ще са доста силни за тази стая-не че това е минус де, особено ако някой от обитателите обича да е постоянно "в банята" ...

16. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Според мен най-добре е някоя от Тошибите. Аз лично бих избрал 10 Дайсейкай 6. За шума не се притеснявай-еднакъв е на всички климатици.

17. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    В Скандинавските страни може. Имаше навремето един фен, дето топлеше 100+ квадрата с 12ка.
    Не беше в Скандинавия, а в Канада. Не са 100, а 60 м2, и не е 12-ка, а 18-ка.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako Виж публикацията
    За шума не се притеснявай-еднакъв е на всички климатици.
    Правил ли си сравнение на различни машини от по-висок клас? Защото аз съм правил и намирам разлика.

P.S. Аз лично по-тихи вътрешни тела от Мицубиши и Дайкин не съм чувал:rolleyes:
    Този пост е редактиран от pilot; 15-11-12 в 17:28.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе