Тъкмо хваща промоцията....
Тъкмо хваща промоцията....
il имам 2 предложения:
1. за голямата стая - MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S
2. за малката стая -ами може и без климатик, но ако държиш на охлаждането - TOSHIBA Ras 107 SKV-E Климатик TOSHIBA Ras 107 SKV-E
Благодаря за включването. Ще продължам да го мъдря, а хора които се занимават с климатици към Варна, ще се радвам да споменат мнението си.
- - - Обновено - - -
Наистиназа сега е по-добре да има в голямата стая, но като гледам параметри между Mitsubishi и General май са в полза на последния. Може и да мисля по лаишки
Бобово втората машина е аналог на фуджицу 12 LDC, но оставам с убеждението, че този който го продава е или лаик или поредния Ванко68 .По-скоро второто, тъй като явно разбира от климатична техника, след като заявява, че може да го монтира за 100 лева.
Климатикът НЯМА плазма филтър: https://docs.google.com/open?id=0B3Z...Td2YVBhbEpUZWs и http://nagyker.columbus-klima.hu/wri...Y9_12LSACW.pdf .Би могъл да има ако е някакъв сглобщайн/франкенщайн с вътрешно на LDC и външно от друг климатик на фуджицу.
Част от твърденията в обявата не кореспондират с действителността :....:rolleyes:MADE IN JAPAN-100% -220V
ПРОДАВАМ ИНВЕРТОРЕН КЛИМАТИК ФУДЖИЦУ-СЪС ВГРАДЕН ПЛАЗМЕН И ЙОНИЗИРАЩ ФИЛТЪР НАЙ-УСПЕШНИЯ МОДЕЛ НА ASY12LSACW-INVERTOR-16000БТУ НА ОТОПЛЕНИЕ-4.80КВ-ПРИ КОНСУМАЦИЯ 1КВ ОКОЛО 45-55ЛВ НА МЕСЕЦ ЗА ОКОЛО 32-35КВ.РАБОТИ ДО -25 ГРАДУСА ПРАВЕН Е ПО ПРИНЦИП ЗА СКАНДИНАВСКИТЕ СТРАНИ ЗА ТОВА Е ТАКАВА И ЦЕНАТА НОВ СТРУВАШЕ ПРЕДИ 4 ГОДИНИ2500ЛВ.НАПРАВЕНА ПЪЛНА ПРОФИЛАКТИКА,НАПЪЛНО ОБСЛУЖЕН ДАВАМ ГАРАНЦИЯ 6 МЕСЕЦА АКО ГО МОНТИРАМ АЗ.ОБЩО СЪС МОНТАЖ 900ЛВ.
Може ли да се вярва на такъв човек/"специалист" ????
Този климатик не го виждам в 32-35 квадратни метра...
По важни са топло загубите от кубатурата. Едно помещение 35 квадрата може да има по малко топло загуби от едно 15 квадрата.
В шведския форум има много хора, които си топлят гаражите с този клас машини, и то доста големи площи.За в къщи обаче, ползват други машини.
По-важни са но в чужбина...
В България са изключителна рядкост помещения като описаните от вас-35 квадрата отоплявани само с една 12-ка с номинал 4.8кв и максимал 6.6кв.
Те японците които ги произвеждат и държат патентите за тези модели не ги препоръчват за такава квадратура, а 40-ки с номинал от 5кв и максимална мощност в режим отопление от 11.7кв ги препоръчват за до 27-29 квадрата, вие 12-ка с 4.8 номинал и максимал от 6.6кв я засилихте за 35 кавадрата...
Такива помещения в Бг вероятно в областните градове са са по-малко от пръстите на двете ръце и този случай едва ли ще е точно от тях...
Живеем в България, не в Швеция, Дания, Норвегия или друга скандинавска държава.Тук се строи с основна цел печалбарство ...и сред строителите е на мода дребнавостта- един познат ми се оплака че строителя взел за себе си теракотени плочки 1-во качество за офиса, а са офиса на моят познат 3-то качество ...
... и какво е "спестил" няколко лева от разлика и един настоящ платежоспособен клиент който сега понеже е недоволен, никога повече няма да му бъде клиент и ще си харчи парите при друг... Прости хора има много в тази Бг ей--й-й..От село дошъл бизнесмен с цървулите станал ...Проблема не е от къде си село или град, а от простия Хитър-петровско-андрешковски начин на мислене ...
П.П. Той Касапа си няма друга работа и като ви пусне някоя муха ви я лапвате като топъл хляб...
И аз да помоля за малко помощ.
Става въпрос за стая 17 кв.м (45 куб. м.),с тераса, южно изложение. Наскоро сложена PVC дограма 3 камерна с 2-ен стъклопакет. Няма изолация слагана допълнително. Климатика ще се ползва предимно за отопление. В стаята ще се спи.
Спрях се на следните модели.
Mitsubishi SRK / SRC 25 ZJX-S
Toshiba RAS-10PKVP-E Super Daiseikai 5
Toshiba RAS-10SKVP2-E Super Daisekai 6
Според вас към кой от моделите да се насоча. Интересува ме също дали ще е проблем ако тръбния път е 1-1,5м, тъй като смятам да вкарам външното тяло в терасата. Гледам че има хора, които са от Ямбол тука във форума за климатиците. Да ми препоръчате фирма от където да закупя евентуално някой от тези климатици и техници за монтажа. Мисля да го мина климатика през Програмата за енергийна ефективност. Благодаря предварително на отговорилите.
Аз ползвам ИВ сервиз/на Трите вятъра се намира/, монтираха и поддържат машините в къщи, до сега никакви проблеми не съм имал с тях.Която и да избереш от трите, все ще върши работа.Не знам дали монтират ХЕВИ обаче в ИВ сервиз.
Щом в стаята ще се спи грабвай мицубишито. Другите 2 модела форсират на максимален вентилатор.
25-цата на мицубиши стига за 17 квадрата.Тошибите ще са доста силни за тази стая-не че това е минус де, особено ако някой от обитателите обича да е постоянно "в банята" ...
Според мен най-добре е някоя от Тошибите. Аз лично бих избрал 10 Дайсейкай 6. За шума не се притеснявай-еднакъв е на всички климатици.
Този пост е редактиран от pilot; 15-11-12 в 17:28.